Fiat bygger i høyden

Kan den SUV-lignende 500X styrke Fiat-salget?

Publisert Oppdatert
En av de mange gode sidene til Fiats konsernsjef Sergio Marchionne er at han i god tid på forhånd forteller hva som skal skje med modellsortimentet. Ved flere anledninger har Marchionne vist frem flerårsplaner som i og for seg har vist seg å være ganske fleksible, men som tross alt har gitt oss et bilde av hva som skjer i fremtiden.

Derfor vet vi at den nye SUV-modellen på bildene er planlagt lansert på markedet i 2014, og allerede på bilutstillingen i Geneve om ikke lenge skal vi få en første forsmak på denne Fiat-modellen, som foreløpig kalles 500X.

For et år siden ble de første illustrasjonene av Fiat 500X spredt, og da fikk vi vite at denne SUV-aktige modellen er bygd på plattformen fra Punto. Et bilde lekket nylig ut på Internett, og et annet ble også vist i noen sekunder ved en presentasjon i Torino.

Fiat 500X blir rundt 4,2 meter lang, og firehjulsdriften skal hentes fra den lille Fiat Panda 4x4. 500X skal altså lanseres i løpet av 2014, men året etter venter fire nye eller oppdaterte Fiat-modeller, som forhåpentligvis vil møte et europeisk marked som har kommet seg litt til hektene sammenlignet med situasjonen i dag.Fiat 500 skal settes sammen ved Melfi-fabrikken i Italia, og der investerer man ikke mindre enn én milliard euro for å gjøre anlegget topp moderne. Parallelt med 500X skal Fiat også lage en Jeep-versjon, og det blir i tilfelle en av de minste modellene merket har solgt i USA, med unntak av den opprinnelige Jeep.

Med 500X tilfører Fiat en ny modell til rekken av 500-biler. Det blir snart en stor familie, med 500L, den vanlige 500-modellene og den kommende 500XL. Det kan minne om hvordan BMW utviklet Mini-familien, og nettopp Mini-modellene kan bli viktige konkurrenter til disse utgavene fra Fiat.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning