BMW luksuskonsept

Er dette neste 7-serie?

BMW tester designidéer for den nye generasjonen av 7-serien. Eller er det 9-serien?

Publisert Oppdatert
Man kan si mye om BMW, men "modig design" er kanskje ikke det første som faller en inn, i hvert fall ikke siden Chris Bangle sluttet. Som vi har sett med i3 og i8 kan også dagens BMW-designere slippe seg løs, og kanskje kan vi vente mer spenstig design fra neste generasjon 7-serie. Eller er det snarere en smakebit av 9-serien? Det har vært snakket om at BMW planlegger en superluksusbil i klassen over 7-serien.

BMW Vision Future Luxury er en konseptbil som akkurat nå vises frem på bilutstillingen i Beijing, men det er også en tydelig beskjed fra BMWs designavdeling: "BMW Vision Future Luxury viser vår filosofi for moderne luksus, og den understreker at vi tenker enda et skritt fremover," sier sjefdesigner Karim Habib.

Enkelte trekk kan føres tilbake til konesptbilen Gran Lusso Coupé, som BMW viste frem for et års tid siden. Vision Future Luxury har større "nyrer" i grillen, og de blanke metalloverflatene brukes til flere av detaljene på karosseriet.

Lyktene minner om i8, og de har samme type laserteknikk. Baklyktene er bygd opp med såkalte "organiske lysdioder", et svært tynt og ledende plastmateriale.

Midtkonsollen "svever" hele veien bakover til bakseteryggen, men samtidig kan vi ikke unngå å legge merke til en ganske høy kardangtunnel i gulvet. Kanskje plass til en batteripakke også?

De karmløse fordørene er hengslet som vanlig, men bakdørene er hengslet i bakkant, som på Rolls-Royce. B-stolpen er finurlig formet, og ser ut til å være laget av karbonfiber. Som vi ser danner den også en støtte for forsetene. Da bør ratt og pedaler være elektrisk innstillbare, men det er heller tvilsomt om vi får se akkurat dette nokså upraktiske trekket på en luksus-BMW.

Konseptbilen er konstruert av aluminium og karbonfiber, men det er ikke kjent hvor materialene er brukt. Så hvor mange av de futuristiske detaljene som henger med frem til serieproduksjon vet vi ikke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning