En Opel som rocker

Opel vil utvide Adam-familien med en høybygd crossover. Her er de første skissene.

Publisert Oppdatert
Opel gir småbilklassen en vitamininjeksjon i form av konseptbilen Adam Rocks. Vi er ennå ikke helt sikre på akkurat hva for slags bil dette blir, men ifølge Opel er Adam Rocks er mini-crossover av den lille livsstilbilen Adam.

I praksis betyr det en litt forhøyet versjon av Opel Adam, med muskuløst utseende og mulighet til å nyte friluft takket være stofftaket, som kan skyves bakover på skinner og dermed åpnes helt. Dette taket får sannsynligvis en elektrisk mekanisme. Opel erklærer stolt at dette åpner for et helt nytt markedskonsept. "Den kombinerer styrken til en crossover med takløs bilkjøring," sier Malcolm Ward, sjefdesigner hos Opel.

Etter skissene å dømme får Rocks svart støtfanger foran og tilløp til blanke skliplater foran og bak, slik høybygde by-jeeper ofte har. Da hører det også til brede plastskjermer og større sporvidde.

Vi gjetter at teknikken under karosseriet ikke skal forandres særlig sammenlignet med den vanlige Opel Adam, og firehjulsdrift skal ikke være aktuelt, til tross for crossoverutseendet. Men konseptet viser at Opel satser hardt for å utfordre Mini, Fiat 500 og de andre småbilene som ikke konkurrerer med lave priser, men med frekk design. Både Citroën DS3 Cabrio og Fiat 500C har tilsvarende løsninger med store stofftak.

Adam Rocks skal få premiere på Opels stand på bilutstillingen i Geneve i starten av mars.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning