Elendig bilsalg i Europa

De første åtte månedene i år var det europeiske bilmarkedet det svakeste på 23 år.

Foto: Arkiv
Publisert Oppdatert
Bilsalget i Europa går tregt, og den siste rapporten fra bransjeorganisasjonen ACEA viser at nyregistreringene av personbiler i EU og EØS sank med fem prosent i august. Sammenlignet med august i fjor sank salget med 35 500 biler til 686 957.

I årets åtte første måneder er det solgt 8,14 millioner nye biler i EU og EØS, og det er det laveste tallet siden ACEA begynte å føre denne statistikken i 1990.

For Norges del er tallet bedre, og bilsalget har økt med 0,6 prosent i år sammenlignet med fjoråret.

I Nederland er tallet særlig dårlig, og der har salget falt med 31,6 prosent så langt i år. På Kypros er det solgt knappe 5000 biler så langt i år, en nedgang på 40 prosent sammenlignet med 2012.

Av de største produsentene er det Volkswagen, franske PSA og italienske Fiat som er hardest rammet. Volkswagen-gruppen mistet 11 prosent av salget i august, og særlig Volkswagen-merket sviktet, med 17 prosent lavere salg enn samme periode i fjor. Audis salg sank med seks prosent, mens Skoda solgte frem prosent dårligere.

For PSA, som lager Citroën og Peugeot, ser det enda dystrere ut. Europas nest største bilkonsern måtte se en tilbakegang på 18 prosent i august, og mistet dermed nesten én prosent i markedsandel. Fiat-konsernet måtte se en nedgang på fem prosent.

Sammen med Renault var BMW og Mercedes de store vinnerne. BMW-gruppen økte med ti prosent, mens Daimler kunne notere en økning på seks prosent, selv om salget av Smart-biler stupte med 24 prosent.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning