De beste bilene

Britiske Auto Express har kåret de ti beste bilene. Mercedes E-klasse havner på en tiendeplass, mens BMW 3-serie blir nummer ni på listen. Men hvem er best – og finner du din bil på listen?

Publisert Oppdatert
I samarbeid med leserne har det britiske bilbladet Auto Express for tredje år på rad kåret de ti beste bilene. Totalt svarte hele 46 000 lesere på undersøkelsen, som inneholder noen overraskelser.

Fra større undersøkelser som J. D. Power er vi vant til at Lexus troner på toppen. Men den undersøkelsen baseres til en stor del på bilsalget i USA, og det er tydelig at det er store forskjeller mellom USA og England. For på listen fra Auto Express når ikke Lexus engang opp til å være blant de ti beste.

Den gjennomsnittlige karakteren på bilene går noe tilbake, sammenliknet med fjoråret.

- Det skyldes ikke at bilene har blitt dårligere, men at forventningene har økt hos bileierne, sier Chris Herbert hos Auto Express.

For om vi ser på karakteren for driftssikkerhet har den økt med tre prosentenheter til 90,7 prosent i denne undersøkelsen - og det bekrefter også at bilene ikke har blitt dårligere.

Nye på listen er Land Rover Discovery og Renault Scenic, det er to produsenter som normalt sett ikke havner høyt på lister som dette.

- Det viser at de to merkene har forbedret seg, sier Steve Fowler som er redaktør i Auto Express.

På de øverste plassene finner vi Skoda, som i de forrige undersøkelsene fra Auto Express. Det er med andre ord tydelig at britiske bileiere er fornøyde med de folkelige bilene fra Tsjekkia.

Her er hele listen:

1. Skoda Yeti

2. Skoda Superb

3. Jaguar XF

4. Renault Scenic

5. Mazda CX-5

6. Skoda Octavia

7. Alfa Romeo Giulietta

8. Land Rover Discovery

9. BMW 3-serie

10. Mercedes E-klasse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning