Civic med diger plass

På bilutstillingen i Frankfurt skal Honda vise frem den nye Civic stasjonsvogn. Den får svært stor bagasjeplass.

Publisert Oppdatert
I Norge er stasjonsvognene alltid populære, og den Europa-utviklede Civic Tourer kan lett komme til å falle i smak. På bilutstillingen i Geneve fikk vi en forsmak på designet, og nå har vi fått bildene av hvordan bilen til slutt kommer til å se ut.

Bilen skal altså hete Tourer, på samme måte som stasjonsvognmodellen av Accord.
Allerede den vanlige kombien av Civic kan stille med et uvanlig stort bagasjerom, men i denne nye utgaven er plassen økt til hele 624 liter. Det er bare litt mindre enn en Skoda Superb, og omtrent 20 liter mer enn en Golf stasjonsvogn. Med baksetet nedfelt skal Hondas nye stasjonsvogn romme 1668 liter last, også det mer enn de 1620 literne Golf kan håndtere.

For å øke fleksibiliteten har stasjonsvogna et system som kalles Magic Seats, der sitteputene kan felles opp for å lette innlasting av særlig lange gjenstander. Dette er en ordning vi blant annet kjenner igjen fra Civic kombi."Ved første blikk ser man tydelig at Civic Tourer ikke ser ut som andre stasjonsvogner. De bilene som hittil er lansert har ofte like designspråk. Civic har en annerledes balanse og tiltrekning," sier Adrian Kilham, prosjektleder for Honda Civic Tourer.

Modellen er selvsagt basert på femdørsversjonen av Civic, men den er 23,5 cm lenger. Den skal kunne bestilles med adaptive støtdempere som tilpasser hardheten etter kjøreforholdene.

Bilen skal produseres i Storbritannia, og når den kommer i salg neste år skal den lanseres med to motoralternativer: en 1,6-litersdiesel med 120 hk og en 1,8-liters bensinmotor med 142 hk.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning