Citroën C4 Cactus er frekkest i klassen

Det ser ut som om designavdelingen hos Citroën har fått helt frie tøyler med nye C4 Cactus.

Publisert Oppdatert
På bilutstillingen i Frankfurt viste Citroën frem konseptbilen Cactus. Selv om navnet kanskje ikke var særlig gjennomtenkt, var teknikken meget interessant.

Den produksjonsferdige bilen heter Citroën C4 Cactus og blir en høybygd crossover. Størrelsesmessig er den litt kortere enn Nissan Qashqai. Designet er på det nærmeste uforandret sammenlignet med den frekke konseptbilen, og det er ganske uvanlig i bilverdenen. De fleste produsentene pleier å tone ned designet litt før bilen kommer i produksjon.

Blant designdetaljene finner vi luftfylte puter på dørene, en gummimatte på bagasjeluken og en litt merkelig layout, med sofa foran i stedet for seter. C4 Cactus får et infotainmentsystem med stor trykkskjerm og enda en liten skjerm foran føreren som erstatter instrumentene. En annen detalj er at taket skal se "flytende" ut, takket være en delvis svartlakkert C-stolpe. Og dørene har ikke et håndtak på innsiden, men en skinnreim!

Citroën C4 Cactus inneholder altså mange spennende detaljer, men bilen er av interesse av andre grunner også. Plattformen kalles EMP1, og er betydelig lettere enn forgjengeren. Den nye Cactus-modellen dykker opp hos forhandlerne senere i år, og skal presenteres offisielt på Geneve-utstillingen i mars.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning