Audi quattro Concept med 800 hk

Ryktene om en ny konseptbil fra Audi er riktige, og den vil stå på bilutstillingen i Frankfurt.

Publisert Oppdatert
For tre år siden viste Audi en konseptbil kalt quattro Concept på bilutstillingen i Paris, og den var en hyllest til den gamle Sport quattro fra 80-tallet. Den gangen var den basert på en forkortet versjon av RS 5, med turbomotoren fra TT RS og en toppeffekt på 408 hk. Men i løpet av sommeren oppsto det rykter om en ny Audi quattro Concept med den nye dobbelturbomotoren fra RS 6, ombygd chassis fra RS 7, effekt på over 600 hk og en mulig serieproduksjon.

De nye opplysningene stammer fra våre kolleger hos tyske auto motor und sport, i tillegg til noen designskisser fra Audi. Etter alt å dømme får V8-motoren støtte av en elektromotor på rundt 170 hk. Den totale effekten vil da havne rundt 800 hk, mens dreiemomentet blir liggende rundt 1000 Nm. Toppfarten ligger da rundt 300 km/t, og fra null til 100 km/t skal det gå 3,4 sekunder.Et annet tysk blad mener å vite at den nye konseptbilen får navnet Audi quattro Sport E-tron.

Det sladderet våre svenske kolleger har hørt fra Ingolstadt forteller at ledelsen hos Audi har delt seg i to grupper. Den ene vil ha en moderne tolkning av Audi Sport quattro som ser ut omtrent slik vi har beskrevet, mens de gamle traverne (Martin Winterkorn og Ferdinand Piëch) heller vil lage en ultralett bil som veier maks 999 kg og har en topptrimmet turbofemmer. Konseptet med monstersterke familiebiler som veier over to tonn er utslitt, mener de, og utfordringen ligger i å komme ned i lav vekt - da får man bra ytelser uten å trenge 600 hk eller mer.

Men dette er foreløpig bare rykter. Vi får se hva Audi selv vil fortelle og vise frem på bilutstillingen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning