DIY sminkevideo: Sotede øyne med gull og blått

Triksene som gjør deg smellvakker

Partysminke med alt - Her er oppskriften på sotede øyne med gull og blått.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Sjekk ut videoen og lær hvordan en rask, men imponerende, party smokey-eye legges!

Under får du også masse tips fra makeupartisten Tove Eggen, om hvilke andre produkter som kan brukes, steg-for-steg, og ikke minst nyttige makeuptips.

Gi oss tilbakemeldinger!

Dette er Klikk Motes første sminkevideo i denne serien, og vi er helt åpne for kommentarer og forslag.

Så spør, grav og foreslå så mye du bare vil, så vi kan lage best mulige sminkevideoer for deg.

Base

Begynn med et tynt lag foundation for å gjøre huden litt jevnere - da blir det lettere å jobbe med øynene, selv om vi skal ta en runde til med foundation til slutt.

Jeg bruker her YSL sin helt nye foundation, Le Teint Touche Éclat som nærmest fungerer som den beryktede highlighter pennen, Touche Éclat, bare mer dekkende. Til fest, og spesielt mørke øyne, er det viktig med god dekk som fortsatt lar huden puste og se frisk ut, og dette gjorde Le Teint Touche Éclat så absolutt. Andre gode foundations til dette er:

Øyne

FOUNDATION: 1. Nude Skin Glowing Makeup fra Dior Skin (kr 410), 2. Moist Foundation fra Cosmo Beauty (kr 308), 3. Mineralize Foundation Compact SPF15 fra MAC (kr 300), 4. Vitalumièr Aqua foundation fra Chanel (kr 390).
FOUNDATION: 1. Nude Skin Glowing Makeup fra Dior Skin (kr 410), 2. Moist Foundation fra Cosmo Beauty (kr 308), 3. Mineralize Foundation Compact SPF15 fra MAC (kr 300), 4. Vitalumièr Aqua foundation fra Chanel (kr 390). Foto: FOTO: Produsentene

En rask måte å legge smokey eyes på er å legge en mørk base med en blyant eller kremskygge først. Jobb produktet fra vippene og opp mot global, og hold deg innenfor kantene på bryna. Det trenger ikke være helt perfekt, fordi vi skal gå over med en kost og duse ut kantene slik at den blir myk og fin. Legg kremskyggen eller blyanten også under øyet, og dus ut.

Jeg brukte min gode gamle venn, Greasepaint Stick fra MAC, som dessverre bare kommer nå og da i sesong-kolleksjonene deres. Heldigvis finnes det mange fantastiske varianter av dette:

Kajal

Som du sikkert ser, så kommer våtkanten tydelig frem og det ser nesten litt rart ut, så den fyller vi inn med en svart kajal og passer på å tegne godt mellom øyevippene og få med våtkanten på øvre øyelokk også. Jeg brukte en vannfast kajal fra Yves Rocher (kr 99 ) som sitter ekstra godt, og i stede for å spisse den hele tiden skrur man den bare opp - genialt!

Metallisk skygge

Bruk så en dypblå metallisk øyeskygge i globalen og jobb den forsiktig nedover på lokket mot vippene. Jobb den noe ut i en vinge eller V-form, dette vil skape de såkalte katteøynene, og pass på å legge skyggen under øyet også.

Nå ser vi endelig at øynene begynner å ta form! Her bruker jeg den nydelige Indigo øyeskyggen fra Yves Rocher (kr 79) som legger seg perfekt, og det metalliske sløret gjør det enkelt å duse.

Maskara tar jeg alltid helt til slutt, i tilfelle jeg vil endre på noe, men for å gi en siste finish til øyefargen legger jeg på et slør av gull-pigment på midten av øyelokket. Bruk bare fingeren lett, og ikke stress med formen. Pigmentet smelter regelrett inn i den metalliske øyeskyggen uansett. Her bruker jeg Antique Gold Pigment fra MAC, men andre alternativer er:

Bryn

Brynene fikk jeg på plass ved hjelp av Brow Kitet fra Fedora Minerals (kr 215) - veldig lett å jobbe med, og kostene var overraskende gode! Her kan du få tips til hvordan du skal få perfekte bryn.

Highlighter eller concealer

For å rense opp under øynene, går vi først tilbake til foundationkosten - uten å påføre mer produkt, og gnir den på huden for å ta bort eventuell øyeskygge som har falt ned fra lokket.

Plasser så en highlighter, eller concealer hvis du har mye å dekke, under øyne og bryn, langs nesa, over hake, rundt munn og i midten av panne. Jobb produktet godt ut og helt opp til øyeskyggen med en blendingkost, foundationkost, beautyblender eller fingrene.

GULL: 1. OMG Single Eyeshadow i fargen Pretty Julie fra Miyo/Nelly (kr 45), 2. Color Infallible fra L'Oréal Paris (kr 115), 3. Powder Eyeshadow fra Hotmakeup/Nelly (kr 69).
GULL: 1. OMG Single Eyeshadow i fargen Pretty Julie fra Miyo/Nelly (kr 45), 2. Color Infallible fra L'Oréal Paris (kr 115), 3. Powder Eyeshadow fra Hotmakeup/Nelly (kr 69). Foto: FOTO: Produsentene og Nelly.com

Jeg bruker her Lumi highlighter-penn fra L'Oréal Paris (kr 135 ) og en Tapered Blending Brush fra MAC (kr 275 ). Så en runde til med foundation. Flere highlightere og concealere finner du her:

Bronzer

For å tilføre farge og bygge benstruktur brukte jeg Glam Bronze Wild Instinct i fargen 303 fra L'Oréal Paris (kr 99), som har blitt en makeup-favoritt den siste måneden. Min faste pudderkost: Face fra Trucco.

Legg bronzeren i en 3-talls teknikk langs hårfestet fra panne, under kinnben og ned under kjeven. Dette gir den mest naturlige påføringen, god oppbygning av kinnben og smalner ansikt og hals. Jevn ut overgangen med foundationkosten igjen.

Rouge

For et hint av friske kinn kan man bruke en fersken- eller rosatone på kinnene. Valget mitt falt på Pot Rouge for Lips and Cheeks i fargen Pale Pink fra Bobbi Brown (kr ). Klapp den lett inn i kinnene, eventuelt bruk en svamp eller stipling brush for påføring. Jobb den så ut med foundationkosten - som virkelig er et flerbruksredskap!

Så - endelig tid for maskara, og vippene mine ble fylt med Lash Plumping Waterproof Mascara i sort fra Yves Rocher (kr 119).

Lepper

Leppene skal helst være nude, men en mer funky versjon er sterke lepper i rødt, lilla eller rosa.

Jeg viste flere varianter, men begynte med en concealerblyant som jeg fylte inn leppene med, før jeg gikk over med Glam Shine Miss Candy i fargen 712 fra L'Oréal Paris (kr 130).

Så, for en noe mer naturlig variant, fylte jeg leppene inn med Soft liner i fargen 564 fra BeYu og til slutt ble Rouge Pur Couture i fargen 203 fra YSL (kr 295) testet.

Ferdig!

Og det var det, har man fet hud som lett mister makeup utover kvelden burde sminken forsegles med et lag transparent pudder og eventuelt en fikserende spray. Ikke glem å ta med deg kajalen for refill på våtkanten - det er ikke til å unngå at det blir nødvending, og du - nyt helgen!

Ikke glem å legge igjen svar på hvilken Halloween-makeup du vil at jeg skal gjøre fredag den 19. oktober og legg igjen ris og ros til du blir blå!

Les også:

Test av høstens største snakkis: BB cream

Høstens største makeuptrender

5 sikre tips mot kviser

LEPPER: 1. Megashield Lip Color i fargen Pink Slip fra Wet N' Wild/Nelly (kr 59), 2. Plumping Gloss Stick i fargen 403 fra Nouba (kr 195), 3. La Créme i fargen Nude Beach fra Too Faced (kr 210).
LEPPER: 1. Megashield Lip Color i fargen Pink Slip fra Wet N' Wild/Nelly (kr 59), 2. Plumping Gloss Stick i fargen 403 fra Nouba (kr 195), 3. La Créme i fargen Nude Beach fra Too Faced (kr 210). Foto: FOTO: Produsentene og Nelly.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning