Slik sminker du leppene større

Større lepper - sminkevideo

Hvem har vel ikke lyst på fyldige, sensuelle og store lepper?

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det som er mest fantastisk med sminke, er å virkelig ha det gøy og se hvordan man kan forandre sitt utseende. Ikke fordi man må, men fordi man kan!

Selv har jeg ganske små lepper - spesielt når jeg smiler. Så da er det gøy å kunne lage en illusjon av at leppene mine er større enn de egentlig er, en gang i blant.

For meg er ikke dette viktig eller nødvendig på en daglig basis, det syns jeg generelt ikke sminke skal være, men moro er det jo!

Begynn med riktig pleie

Hvis leppene mine i tillegg til å være små, også er tørre og flasser, så blir jo jobben med å sminke dem større, hakket vanskeligere.

Så en god leppeskrubb et par ganger i måneden, sammen med leppebalm daglig er en god start.

Bruk gjerne tid på å påføre leppebalm, og masser leppene med trykk fra fingrene.

Da setter vi samtidig i gang fart på blodsirkulasjonen, som da pumper litt ekstra og gir en volumeffekt til leppene.

RESULTATET: På kun 5 minutter skal vi øke volumet på leppene drastisk - i det minste skape en illusjon av det!
RESULTATET: På kun 5 minutter skal vi øke volumet på leppene drastisk - i det minste skape en illusjon av det! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Rene og tydelige kanter

For at leppene virkelig skal komme tydelig frem, og skille seg godt ut fra ansiktshuden hvis leppene har lite naturlig farge i seg, er en concealer eller highlighter penn vår beste venn. Legg denne rundt hele leppen, og blend ut alle kantene godt.

Da blir omrisset av leppene jevnere og lysere, slik at selve leppen blir tydeligere og kommer sterkere frem.

Bruk så en leppefarget lipliner, som godt kan være hakket mørkere enn dine egne lepper eller helt like. Vi tegner opp hele leppa for å få tydelige kanter som da gir ekstra volum. Vi prøver å ikke tegne så mye utenfor leppa, da dette vil bli for unaturlig, men legger liplineren så langt ut på leppekanten som mulig.

I hjørnene på øvre leppekant kan vi med hell legge liplineren litt over leppekanten fordi den har en tendens til å svinge seg nedover. Men fortsatt skal mesteparten av liplineren ligge på selve leppekanten.

Lys og skygge

LEPPELINER: En leppeliner med lik eller ett hakk mørkere tone enn dine egne lepper, spiller en viktig rolle når vi skal øke volumet på leppene. Pass på at kantene blir definerte og jevne, men ikke legg lineren kun utenfor din egen kant - dette vil bare se unaturlig ut.
LEPPELINER: En leppeliner med lik eller ett hakk mørkere tone enn dine egne lepper, spiller en viktig rolle når vi skal øke volumet på leppene. Pass på at kantene blir definerte og jevne, men ikke legg lineren kun utenfor din egen kant - dette vil bare se unaturlig ut. Foto: FOTO: Tove Eggen.

For maks volum bruker vi en lys tone og en mørk tone for å spille på lys å skygge. Man kan bruke enten en øyeskygge, kremfoundation eller concealerblyanter for å få til denne effekten. Det viktigste er at den ene er to hakk lysere enn huden, og den andre ett hakk mørkere.

Jeg bruker en concealer blyant i videoen over, som jeg legger i overkant av amorbuen, altså på huden over toppartiet av overleppa. Jeg trekker denne også lett opp i de to linjene som fører opp mot nesa. Dette må gjøres veldig forsiktig og blendes godt inn i huden.

Så bruker jeg et matt brunt solpudder på en fluffy øyeskyggekost. Denne skal jeg legge rett under midten av leppen, der hvor vi naturlig har litt skygge fra før av. Hvis man ser på de som naturlig har veldig fyldige lepper, som Angelina Jolie, så ser vi at de har en veldig tydelig skygge rett under leppa som strekker seg noe ned mot haka.

Legg solpudderet veldig forsiktig og gradvis jobb fargen opp. Det er viktig at vi ikke ser fargen, og at den blir troverdig som en skygge.

Avslutt denne prosessen med et highlighter pudder i form av en øyeskygge, et pigment eller et ansikts-highlight, rett over amorbuen. Klapp den lett inn med en finger, eller bruk en ren kost til å påføre denne.

Ferdig!

Nå som leppen er preppet og nærmest skulpturert større, så gjenstår det bare å gå over med en gloss. Denne kan enten være klar eller med litt farge, men vi styrer unna de alt for mørke tonene for maks volum.

LYS OG SKYGGE: Ved å legge highlighter over leppen trekker vi volumet oppover, og ved å legge en mørk skygge rett under leppen ser det ut som om den stikker lenger ut. Så enkelt lager vi en illusjon av økt volum på leppene.
LYS OG SKYGGE: Ved å legge highlighter over leppen trekker vi volumet oppover, og ved å legge en mørk skygge rett under leppen ser det ut som om den stikker lenger ut. Så enkelt lager vi en illusjon av økt volum på leppene. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Denne teknikken sørger for at volumet ligger rundt og på leppa hele dagen, selv om du må påføre glossen flere ganger.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Håper at du har lyst til å teste ut denne teknikken, si gjerne i fra i kommentarfeltet under hvordan det gikk og om du har noen andre spørsmål om sminke.

Jeg lager sminke-, hår- og styling-videoer for Klikk Mote hver tirsdag og fredag, så jeg håper vi sees i neste video!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning