Hvordan kle seg slankere

Kan du dette trikset?

Ti tips til en smalere silhuett.

SMALERE SILHUETT: Kan du dette trikset? Under får du ti supre tips for en smalere silhuett.
SMALERE SILHUETT: Kan du dette trikset? Under får du ti supre tips for en smalere silhuett. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Alle vet at man kommer langt med en basisgarderobe, men utover det kan være vanskelig å vite og finne ut hva som kler deg og figuren din, og også å hvordan du skal style plagg.

Vi har alle områder vi enten ønsker å fremheve og forminske, og under får du ti eksperttips til hvordan du enkelt kan kle deg smalere og hvilke plagg du bør se etter.

Velg mørke farger

Første bud for å se slankere ut er å velge mørke farger, fremfor lyse eller sterke farger.

- Du bør styre unna detaljer som tiltrekker seg oppmerksomhet. Sterke farger vil ha en forstørrende effekt, sier stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Du kan også benytte deg av såkalt colour blocking, hvor mørkere partier på siden, vil få deg til å se smalere ut.

Bruk mønster til din fordel

Mønster er ikke bare forstørrende. Noen mønster kan virke slankende.

- Noen bluser og kjoler har et mønster som svinger innover mot midten, noe som vil gi en optisk illusjon av å se smalere ut, sier Stiansen.

- Langsgående linjer får en til å virke lengre og smalere, mens horisontale linjer får en til å virke lavere og bredere, forteller stylist Janne Celin Johansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SER SMALERE UT: - Noen bluser og kjoler har et mønster som svinger innover mot midten, noe som vil gi en optisk illusjon av å se smalere ut, sier Stiansen. Her illustrert av Kate Winslet.
SER SMALERE UT: - Noen bluser og kjoler har et mønster som svinger innover mot midten, noe som vil gi en optisk illusjon av å se smalere ut, sier Stiansen. Her illustrert av Kate Winslet. Foto: FOTO: Getty Images

Tre farger er nok

En huskeregel på sammensetning av antrekk er at du ikke bør bruke mer enn tre farger av gangen.

Å bruke én farge vil være slankende, å bruke mer enn tre kan ha motsatt effekt.

- Man kan fint ha flere nyanser innen de forskjellige fargene, men legger man til en fjerde farge blir det fort veldig mye, sier Johansen.

Trekk fokuset mot midten

Topper med V-hals er flatterende dersom du har stor byste eller kort hals. V-skjæring har en slankende effekt fordi det trekker fokus mot midten.

- Derfor er omslagstopper et godt valg. Alternativt også overdeler med draperinger, som kan kamuflere en eventuell mage, forklarer Stiansen.

- Alt som er formsydd eller innsvinget vil få deg til å virke smalere. Det vil fremheve og forme din figur uansett hvilken størrelse du er, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

V-HALS: Går du for en kjole eller overdel med V-hals, vil det gi en slankende effekt fordi det trekker fokus mot midten.
V-HALS: Går du for en kjole eller overdel med V-hals, vil det gi en slankende effekt fordi det trekker fokus mot midten. Foto: FOTO: Getty Images

Bruk riktig størrelse

Den største feilen kvinner gjør, er å kjøpe for store eller for små klær. For trange klær vil ikke få deg til å se slankere ut, men vil heller gi en motsatt effekt. Dette er den vanligste feilen som kvinner gjør.

Velg alltid klær som sitter bra.

- Å velge store og posete klær for å gjemme seg bort eller en størrelse for lite for å virke mindre, er sjelden vellykket, forklarer Johansen.

La snittet stoppe rett over eller rett under kneet

Velg gjerne A-formet skjørt, hvis du ønsker å kamuflere brede lår og eller stor rumpe. Ikke velg skjørt eller bukser som stopper der hvor du er bredest på leggen.

- Skjørt bør helst stoppe rett over eller under kneet. Midt på leggen kan være svært uheldig og lite flatterende, dersom du har brede legger, sier Stiansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKJØRTELENGDE: For en smalere silhuett, bør et skjørt helst stoppe rett over eller under kneet.  Her sett på skuespillerne Ali Larter og America Ferrera.
SKJØRTELENGDE: For en smalere silhuett, bør et skjørt helst stoppe rett over eller under kneet. Her sett på skuespillerne Ali Larter og America Ferrera. Foto: FOTO: Getty Images

La tilbehøret peke mot midten

Å velge det riktige tilbehøret vil gi antrekket ditt personlighet og det lille ekstra. Men riktig tilbehør kan også gi deg en slankere figur.

- Lange smykker og smale skjerf som er konsentrert mot midten, vil ha en forlengende og smalende effekt, sier Stiansen.

Et belte kan også gjøre stor forskjell og gir et fokus mot midten.

- De som er lavere enn 168 cm, bør ikke ha belter som er bredere enn 2,5 cm. Dette gjelder også dem med en fremtredenen timeglassfasong, sier Johansen.

Bruk nette sko

- Styr unna støvletter som stopper midt på leggen, dersom du har brede legger, da dette bare vil ha en forkortende effekt, samt bare understreke problemet, sier Stiansen.

Spisse skotupper virker forlengende og slankende på bena, fremfor de mer butte variantene.

Se gjerne etter nette sko og støvletter, og ikke velg de mest klumpete variantene, som bare vil få store ben til å virke enda større.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RIKTIG TILBEHØR: Med et belte i midjen oppnår du en slankere silhuett. Her sett på plus-size modellene Georgina Burke og Candice Huffine.
RIKTIG TILBEHØR: Med et belte i midjen oppnår du en slankere silhuett. Her sett på plus-size modellene Georgina Burke og Candice Huffine. Foto: FOTO: Getty Images

Velg bukser til din fasong

Ønsker du fokus bort fra rumpe og lår, kan du bruke bukser som enten er smale eller rette i bena.

Dersom du ønsker fokuset vekk fra leggene kan du velge bukser med litt sleng, som for eksempel en bootcut-modell.

- Det er genialt for deg som ønsker å skjule brede legger, sier Stiansen.

Husk også at lommer kan ha en forstørrende eller smalende effekt på rompa.

- Lommer som sitter tett gir en smalende effekt, mens lommer langt i fra hverandre gir en forstørrende effekt, forklarer Johansen.

Balanser overdel og underdel

Velg gjerne en ledig overdel, som en stor skjorte eller tilsvarende, over en smal bukse eller jeans. Det vil gi balanse i antrekket.

Ikke velg for stor overdel, da dette bare vil virke mot sin hensikt.

- Ledig betyr ikke oversized, men at den ikke sitter som klistret til kroppen og dermed dekker over bilringer eller kjærlighetshåndtak, sier Stiansen.

- Det er viktig å balansere med en smal underdel, for at du ikke skal se større ut enn du er, legger hun til.

LEDIG OVERDEL: Gjør du som Kelly Brook og Kim Kardashian, altså å gå for en ledig overdel kombinert med en smal jeans, vil det skape balanse i antrekket.
LEDIG OVERDEL: Gjør du som Kelly Brook og Kim Kardashian, altså å gå for en ledig overdel kombinert med en smal jeans, vil det skape balanse i antrekket. Foto: FOTO: Getty Images

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning