Sminkevideo: Hverdagssminke på under 5 minutter

Sminken som passer til alle!

Trykk på videoen over for å se makeupartist Tove Eggens superenkle hverdagssminke, som kun tar 5 minutter å gjøre selv!

Publisert Oppdatert

Dette er makeupen som gir glød, selvsikkerhet og skjønnhet til enhver kvinne.

Den fungerer like godt til skole og jobb, som til et jobb-intervju eller date hvis man ikke er vant til å sminke seg så mye selv. Hvis du er ute etter den «jeg bare våkner sånn jeg»- looken, så er dette videoen for deg.

Forrige uke viste vi hvordan du kan få sotede øyne, den videoen finner du her.

Vi vil ha tilbakemeldinger

Sminkevideoene fra Klikk Mote er helt i startgropa, og vi er avhengig av deg for å lage de beste sminkevideoene! Alle ønsker, ris og ros tas imot med åpne armer.

Så husk å legge igjen kommentarer under, slik at vi kan lage best mulig sminkevideoer for deg.

Neste uke blir det Halloween-makeup, og «sexy vampyr» har så langt fått flest stemmer, men er det noe annet du heller vil se så er det bare å rope ut i kommentarfeltet under.

DETTE SIER MAKEUP-ARTISTEN OM HVERDAGSSMINKEN:

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Base

En god foundation må til for at denne looken skal være så rask og fresh som mulig. I denne videoen brukte jeg foundation fra Cosmo Beauty.

Den trenger ikke å være veldig tykk eller dekkende, for når du legger foundation sammen med en stippling brush (jeg bruker kost #187 fra MAC, kr 395) blir foundationen dekkende og naturlig på samme tid.

Supplementer gjerne med en highlighter eller concealer under øynene og der det trengs, men jo mindre - jo bedre. Jeg bruker YSL sin Touche Éclat (kr 315).

Pudder

FOUNDATION: 1. Color Clone Foundation fra Helena Rubinstein (kr 450), 2. Luminous Silk Foundation fra Armani (kr 390), 3. Teint Miracle Foundation fra Lancôme (kr 395).
FOUNDATION: 1. Color Clone Foundation fra Helena Rubinstein (kr 450), 2. Luminous Silk Foundation fra Armani (kr 390), 3. Teint Miracle Foundation fra Lancôme (kr 395). Foto: FOTO: Produsentene

Et pudder fikserer grunnlaget, og gjør det enklere å legge ny makeup over.

Gå lett over med dit eget favoritt pudder. Mitt er Wonder Powder fra Make Up Store (kr 395) og den gir en nydelig duggfrisk finish; noe en shinefanatiker som meg selv digger. Er du ikke så fan av shine, kan du bruke et matt og gjennomsiktig pudder.

Legg pudderet fra midten av ansiktet og jobb det utover med ekstra fokus under øynene.

Bronzer

Vi definerer og tilfører farge og glød til ansiktet, ved å bruke en bronzer i 3-talls teknikken: Langs hårfestet over panne, under kinnben og langs kjeven.

FOTO: 1. Translucent Pressed Powder fra Shiseido (kr 399), 2. Magic Powder fra Nouba  (kr 329), 3. Prep Prime Transparent Finishing Powder fra MAC (kr 200).
FOTO: 1. Translucent Pressed Powder fra Shiseido (kr 399), 2. Magic Powder fra Nouba (kr 329), 3. Prep Prime Transparent Finishing Powder fra MAC (kr 200). Foto: FOTO: Produsentene

Jeg bruker Glam Bronze Wild Instinct fra L'Oréal Paris (kr 99), og for å være ekstra effektive bruker vi den også på øynene med samme pudderkost!

Se etter et solpudder som ikke er for oransje i tonen. Jeg foretrekker også de variantene som ikke har altfor mye skimmer eller glitter.

Rouge

En frisk rouge er essensiell i en slik look, så jeg blandet en varm ferskentone med en kald rosetone, for å få den perfekte høst- og vinterfriskheten.

Jobb den kun inn i eplekinn og sveip rouge-kosten (Dome-kost fra Jane Iredale, kr 360) mot øret og oppover.

Bryn og kajal

Send oss dine bilder!

Vi vil gjerne se DIN versjon av denne makeupen, så smink i vei og send oss bildene dine. Kanskje de kommer med i neste sminkevideo!

Du kan sende bildet til [email protected] eller merke det med #klikkmote på Instagram.

Fyll brynene lett inn ved å bruke en matt og brun øyeskygge (Eyeshadow Embarque fra MAC kr 160), sammen med en skråstilt eyeliner eller brynskost (MAC Angled brush #263 kr 185).

Konsentrer deg om å fylle inn bryna i midten av formen dem. Bruk den samme skyggen og kosten til å lage en liten kajal til øyet. Plasser kosten helt ytterst langs vippekanten på øvre øyelokk, og trekk den noe opp og ut. Dette vil åpne øyet samtidig som det gir mer dybde og spenning.

Flytende eyeliner

Hvis du har lyst på en litt glamorøs effekt, er en flytende eyeliner-penn det enkleste og raskeste trikset.

Jeg bruker her en mørkebrun filt-tip eyeliner fra Cosmo Beauty (kr 275). Hold deg innenfor den formen du har allerede laget med den brune øyeskyggen - da er du sikker på at eyelineren ikke blir for tung.

Lys øyeskygge

En lys og gjerne litt skimrende øyeskygge i indre øyekrok er alt som skal til for å åpne øyet, se mer våken ut samtidig som looken virker søtere og vakrere.

Bruk en stor fluffy kost til påføring, og den samme fargen kan også brukes som highlighter til resten av ansiktet.

Maskara

Maskara er jo et must til enhver look, men spesielt til dagsminke er det viktig at vippene blir rene og lange, - og aldri tunge eller klumpete.

FLYTENDE EYELINER: 1. Liner Express fra Maybelline (kr 79), 2. Masterpiece Glide & Define fra Max Factor (kr 105), 3. Superslick Eyeliner fra MAC (kr 170).
FLYTENDE EYELINER: 1. Liner Express fra Maybelline (kr 79), 2. Masterpiece Glide & Define fra Max Factor (kr 105), 3. Superslick Eyeliner fra MAC (kr 170). Foto: FOTO: Produsentene

Min nyeste favoritt er fra Gosh og heter Catchy Eyes (kr 99). Rull den på vippene, både oppe og nede, og ett lag holder i massevis til denne hverdags-looken.

Lepper

Til slutt kan du gjerne tegne opp ytterkantene av leppene med en leppefarget lipliner som da vil blande seg fint inn med din naturlige leppefarge (Lip Liner Vintage Rose fra Shiseido, kr 209). Følg leppeformen, og gni leppene sammen for å fordele fargen fra lineren godt. Gå så over med en nude leppestift, som denne i Brun Nude fra Yves Rocher (kr 95).

Da var looken helt klar - huden har fått seg et duggfriskt slør, øyne og bryn kommer tydelig frem, mens lepper og kinn gløder sunt og friskt i rosa.

Les også:

Test av høstens største snakkis: BB cream

Høstens største makeuptrender

5 sikre tips mot kviser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning