Rask tørking av neglelakk

Neglelakken tørker på null komma niks

Her får du tre kjappe tørketips.

TIDKREVENDE? Jepp, men har du noen kjappe tørketips for hånd, kan du greit lakke neglene før du må løpe ut døra.
TIDKREVENDE? Jepp, men har du noen kjappe tørketips for hånd, kan du greit lakke neglene før du må løpe ut døra. Foto: FOTO: Linn M. Rognø.
Publisert Oppdatert

Det finnes flust av vakre farger du kan lakke neglene dine med i sommer! Det kjedelige er å måtte sette av evigheter til lakkeringen fordi neglelakken skal få tørke.

Den gode nyheten er at dette slett ikke behøver å bli en tålmodighetsprøve.

Negleekspertene har svaret.

Mørk neglelakk tørker sakte

Emma Bui, negledesigner ved salongen The Beauty Bar, forteller at det faktisk spiller en rolle hvilken neglelakk du velger når det handler om hvor raskt den vil tørke.

- Ja, det er forskjell fra leverandører på hvordan lakkene har blitt laget, og de kjemiske stoffene i lakken som gir forskjellig konsistens, samt viskose på lakken, sier Bui.

Og dessuten;

- Farge med dype og mørke toner vil alltid bruke litt lengre tid å tørke enn de lyse, opplyser eksperten.

For å få dyp og riktig farge, bør du ifølge Bui legge to strøk med neglelakk, noe som naturlig nok også tar litt lengre tid med tanke på tørking.

- Du bør la neglelakken tørke i 1-2 minutter mellom hver strøk. Men i realiteten så tar det cirka fem minutter å legge farge på alle de ti neglene, og med èn gang du da er ferdig med siste hånd, kan du legge lag nummer to på første hånd, så det skal ikke ta altfor lang tid, sier hun.

Tre tørketips

Har du derimot dårlig tid men likevel vil lakkere neglene før du løper ut døra, kan du kanskje dra nytte av noen alternative tips.

For eksempel:

- Vi bruker som oftes en quick dry top coat som vil hjelpe lakken å tørke fortere, sier Bui.

Dette er en gjennomsiktig neglelakk som du legger øverst på neglene når du er ferdig å lakkere de. Og top coat får du kjøpt på flere butikker og salonger.

Har du ikke det, kan du ifølge Bui prøve følgende hjemmetriks:

  • Når du har lakket alle neglene kan definitivt kaldt vann hjelpe. Da dypper du neglene i en bolle med iskaldt vann. Hold fingertuppene i vannet i ett minutt eller to, og neglelakken skal da ha stivnet greit.
  • Bruk hårføner. Enkelt og greit kan du sette føneren på kald luft-innstilling og føne neglene til lakken er tørr.

Vi testet de to siste tørketipsene - uten top coat, og begge fungerer veldig bra, men det ene litt bedre enn det andre.

Etter to strøk virket neglelakken tørr ved bruk av to minutter med kaldluft fra føneren. Det krevde dog to minutter ekstra for at lakken skulle stivne helt.

Trikset med iskaldt vann i en bolle, virket best. Etter to strøk og fingertuppene dyppet under vannet i to minutter, var lakken helt stivnet.

Vi mener at dette kan være fint når du er på farten men bare pynte neglene.

Slitesterk overflate

TØRKETIPS: Still inn hårføneren på kaldluft og blås i vei til lakken er tørr. Ellers kan du fylle en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter i, og holde fingertuppene under vann i ett-to minutter til lakken har stivnet.
TØRKETIPS: Still inn hårføneren på kaldluft og blås i vei til lakken er tørr. Ellers kan du fylle en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter i, og holde fingertuppene under vann i ett-to minutter til lakken har stivnet. Foto: FOTO: Linn M. Rognø.

Kursansvarlig ved NeglAkademiet AS, Anja Solhaug, presiserer derimot at de som profesjonelle leverandører ikke ønsker å anbefale disse alternative tørkemetodene.

- Istedet anbefaler jeg med SolarSpeedSpray, en blanding av SolarOil og hurtigtørkende middel etter at du har lagt neglelakken, noe som gjør at overflaten tørker enda raskere, sier Solhaug

- For å få best mulig resultat er det også viktig å bruke et system, altså base coat, to lag farge og til slutt top coat fra samme leverandør. Disse er ment til å passe sammen og kan sammenlignes med at vi bruker sjampo og balsam fra samme merke for å få best resultat, understreker Solhaug.

Hun mener at kjøligere luft antakelig vil hjelpe for å få enkelte lakker til å tørke fortere, men anbefaler først og fremst å sitte stille og la lakken tørke av seg selv i normal romtemperatur.

- På den måten får du mest mulig slitesterk overflate uten hakk og skader, sier Solhaug.

Slik blir lakken perfekt

For at neglelakken skal se plettfri ut, gjelder det å være nøye underveis.

Her får du Solhaugs eksperttips:

  • Start med å avfette naturneglen før du lakkerer, gjerne med ren isopropylalcohol eller en slags rens til dette formålet. Vanlig såpevask, neglebørste og deretter tørke godt, kan også fungere.
  • Deretter begynner du med å forsegle firkanten på neglen først. Forsegle med alle strøk: base coat, farge og top coat. Da vil du få en mer slitesterk tupp, og lakken flasser ikke så fort.
  • Husk at lakken ikke skal ned i huden, det skal være en minimal, fri margin ved neglebånd og sidefolder, dette også for at det hele skal sitte bedre.
  • Du skal legge to tynne lag med farge.
  • Når du har lakket alle 10 neglene, er som regel den hånden du lakket først såpass tørr at du kan starte på nytt igjen.
  • Det første laget vil sjelden være dekkende og det er heller ikke meningen, da lag nummer to vil dekke.
  • Avslutt med top coat.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning