Olje i foundation

Dette kan gjøre underverker for sminken din

Foundation + olje = sant.

OLJE I FOUNDATION: Få glødene hud ved å blande olje i foundationen din.
OLJE I FOUNDATION: Få glødene hud ved å blande olje i foundationen din. Foto: FOTO: Guro Heiret
Publisert Oppdatert

Mange ønsker seg den berømte sommergløden – helst året rundt – noe som kan være vanskelig i et land som Norge.

Men skal vi tro ekspertene kan du få til dette ved å blande noe så enkelt som olje inn i din vanlige foundation.  

- Å bruke olje er ikke noe nytt. Dette er noe makeupartister så å si gjør hele tiden for å oppnå en naturlig glød i huden, sier Stephan Ulvund Øien, internasjonal makeupartist, colorist og blogger på meandmybrushes.com.

Han forteller videre at Allan «Whitey» Snyder, makeup artisten til Marilyn Monroe, var en av de første til å bruke teknikken - foruten Max Factor som brukte den allerede på 20-tallet.

Få glødende hud                                                                                     

Ved å blande olje og foundation vil du ifølge Øien, skape en BB-tekstur på foundationen. Det er også i trend med konseptet «strobing» som er arvtageren til konturering.

Skal du bruke olje i sminken din er det imidlertid ekstremt viktig å huske på at likt skal blandes med likt, hvis ikke skiller det seg. Det vil si vann pluss vann, silikon pluss silikon eller olje pluss olje.

- Å blande olje med en vannbasert foundation er ikke særlig smart. Du skal i utgangspunktet være forsiktig med å legge fuktighet på tørre produkter, påpeker han og legger til at du egentlig kan si at samme regler gjelder for makeup og baking.

OLJE + FOUNDATION: = Sant!
OLJE + FOUNDATION: = Sant! Foto: FOTO: Guro Heiret

Viktig med riktig mengde

Hvor mye olje du trenger kommer an på huden din.

- Jeg vil anbefale dette til de med tørr hud. Har du en fet hud, vil dette bare fremheves utover dagen, sier Jeanette Gjerde Olsen, som har flere års erfaring som hårstylist og makeupartist.

Hun råder deg til å starte med en liten dråpe, da oljer som regel er drøye i bruk.

Øien stemmer i.

- Du trenger veldig lite produkt, fastslår han og legger til plassering av oljen også har noe å si for resultatet.  

- Som «strobing»-effekten handler det om å legge produktet på de områdene du vanligvis legger highlight, men i ekstremt små doser. Dette er viktig siden det ellers kan se veldig oljete og fett ut.

Bruker du riktig mengde, vil oljen erstatte highlighteren vi kjenner fra kontureringstrenden, og også gi en mye mer naturlig glød. Men husk å matte ned der du ikke ønsker å se blank ut.

- Dette er ikke en teknikk du bruker på en oljete hud, da holdbarheten blir veldig svekket. Et alternativ da kan være å bruke en highlighter som også absorberer fukt, slik som Lou-manizer sisters fra The balm eller Strobing pallett fra NYX, tipser Øien.

Slik legger du den

Det finnes flere måter å legge oljen på. Du kan blant annet velge å legge oljen direkte på huden, før du påfører selve sminken. Her kan du bruke fingrene eller en svamp.

- Bruk en olje som trekker godt inn i huden før du påfører foundationen. Om du har tørr hud, kan dette være en fin teknikk. Du kan også blande foundation og en dråpe olje i hånden før du påfører, tipser Olsen.

Du kan gjøre det samme med fuktighetskrem dersom du ønsker at foundationen skal få en tynnere tekstur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning