Test av maskara

Fire maskaraer deler førsteplassen

Vi har testet volummaskara i jakten på flotte, voluminøse vipper.

TEST AV VOLUMMASKARA: Vi har testet ti maskaraer som lover voluminøse og lekre vipper.
TEST AV VOLUMMASKARA: Vi har testet ti maskaraer som lover voluminøse og lekre vipper.
Publisert Oppdatert

Om testen:

Vi har testet ti volummaskaraer for å finne ut hvor mye volum de gir og hvordan resultatet holder seg gjennom dagen.

De ti maskaraene som er med i testen er alle fra kjente kosmetikkmerker i varierende prisklasse.

Alle maskaraene er testet av seks medlemmer fra Klikk Motes testbrukerpanel (makeup-testere) i en testperiode på til sammen 5 uker. Testerne er Stine Mari (33), Marita (25), Anette (33), Berit (46), Madeleine (26) og Ingebjørg.

Panelet har fått utdelt en av hver maskara, og testet uavhengig av hverandre. Alle produktene er testet i minst to dager hver av alle i testpanelet.

Det finnes utallige maskaraer som lover å gi fantastiske, voluminøse vipper som varer hele dagen – og det er vel noe de aller fleste kan tenke seg?

Men hvor mye volum gir volummaskaraer egentlig? Og hva med påføring; er kosten god og maskaraen enkel å legge? Drysser den utover dagen?

Dette ville vi finne ut, og satte derfor seks medlemmer fra Klikk Mote sitt eget brukerpanel for kosmetikktester på saken. Testerne er nøye plukket ut, og de gir sin ærlige mening på alle kriterer og karakterter.

Fire av ti får fem

Hver maskara er testet i minst to dager.

Fire av ti maskaraer som er testet får karakter fem på alle kriterer, og naturlig nok en femmer også totalt sett. Derfor deles førsteplassen likt mellom maskaraene fra Clinique, Helena Rubinstein, Dior, og Lancôme.

De tre sistnevnte er også de tre dyreste i testen, hvor Rubinstein er dyrest til en pris på 320 kroner. 

Litt synd at ingen av de mer rimeligere maskaraene nådde toppen, og H&M sin Maximalist Mascara havnet på bunn – mye på grunn av sin altfor store kost som gjorde påføringen vanskelig. Volumet var heller ikke noe å skryte av.

Dette har vi vurdert

I testen var det tre kriterier (vist under) som skulle svares på, samt få tildelt en karakter på en skala fra 1-6. Også plusser og minuser har testerne gitt tilbakemelding på.

I testen har vi vært spesielt ute etter å vite hvor mye volum maskaraene gir og hvordan resultatet holder seg gjennom dagen. 

Påføring: Hvordan er den å legge? Hvordan er kosten?

Resultat: Gir den fine, voluminøse vipper? Klumper den seg?

Holdbarhet: Hvordan holder den seg gjennom dagen? Drysser den mye?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning