hårtrend 2015

Hårtrenden vi elsker

Gjør som Sarah Jessica Parker, Amber Heard og Blake Lively.

BRONDE: Hårfargen bronde, altså en miks av brunt og blondt, er en av årets store hårtrender. Over viser Amber Heard og Sarah Jessica Parker sin variant.
BRONDE: Hårfargen bronde, altså en miks av brunt og blondt, er en av årets store hårtrender. Over viser Amber Heard og Sarah Jessica Parker sin variant. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert
BLAKE LIVELY: Skuespiller Blake Lively fikk stor oppmerksomhet i sommer da hun la ut bilde av sitt nyfargede bronde-hår på Instagram.
BLAKE LIVELY: Skuespiller Blake Lively fikk stor oppmerksomhet i sommer da hun la ut bilde av sitt nyfargede bronde-hår på Instagram. Foto: FOTO: Stella Pictures

Tidligere sesonger har både pastellfarget hår og granny hair vært svært trendy, og nå har også bronde dukket opp som en stor hårtrend.

Hva er bronde, lurer du kanskje på. Jo!  Det er nemlig en hårfarge som er en blanding av brunt og blondt, derav navnet bronde.

- Dette er ofte en mellomfarge i litt varmere toner, sier Isabelle Calderon, frisør ved Hendrix Hair i Oslo.

Gisele Bündchen har lenge vært en fan av trenden, men siste tiden har flere kjendiser kastet seg på den.

- Både Jennifer Aniston og Cara Delevingne har hatt en slik hårfarge, og i det siste har vi sett det på Blake Lively, Chiara Ferragni og mange flere, sier Barbro Island Larsen, opplæringsansvarlig og fargeekspert hos Joico.

Også Beyoncé, Sarah Jessica Parker og Lily James har blitt sett med looken.

En trend som kler alle

Ifølge ekspertene er dette en hårtrend som kler de aller fleste.

- Alle hudtoner kler en miks av brunt og blondt! Det som er viktig er at frisøren velger en riktig nyanse av både den blonde og den brune som passer til kundens hudtoner, sier Larsen.

- Det som er så bra med med denne trenden, er at den kan virkelig skreddersys til hver enkelt kunde. Dette er en trend som man ikke kan oppnå hjemme på egenhånd, og man må gå til en frisør som kan tilpasse både mørkhetsgrad og varme eller kalde nyanser som passer til kunden.

Calderon er enig.

- De aller fleste kler bronde fordi man kan blande forskjellige nyanser av varme og kalde nyanser om hverandre. Det er ofte fint med en litt mørkere bunn for å ramme inn ansiktet uten at det blir en ombre (mørk bunn, lyse lengder).

BRONDE: Også Jennifer Aniston og Beyoncé har lagt sin elsk på bronde-fargen.
BRONDE: Også Jennifer Aniston og Beyoncé har lagt sin elsk på bronde-fargen. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Danker ikke ut pastellhåret

Bronde-trenden erstatter heller ingen av de andre trendene vi har sett tidligere, som ombre, pastellhår og granny hair.

- Dette fordi bronde er for de som ønsker det mer naturlig, forteller Calderon.

Elisa Smestad, Technical Educator hos L'Oréal Professionnel, er enig.

- Dette er en fin farge for blondiner som vil være litt mørkere, men ikke brun, og for brunetter som vil være lysere, men ikke blond. Da er bronde en fin mellomting.

Hvorfor har det blitt en trend?

- En mer naturlig hårfarge er en hot trend akkurat nå, gjerne med  litt lyse effekter rundt ansiktet og på overhåret, slik at det ser ut som om solen har "kysset håret", sier Larsen hos Joico.

Smestad legger til at dette er en trend som vil vare.

- Bronde startet først som "latinoblonde", men har nå blitt litt mer tilpasset alle hudtyper, og kalles derfor bronde. Den vil som alt annet få ny fokus i ny og ne.

KLER ALLE: - Det som er så bra med med denne trenden, er at den virkelig kan skreddersys til hver enkelt kunde, sier Barbro Island Larsen, opplæringsansvarlig og fargeekspert hos Joico. Her sett på Cara Delevingne og Chiara Ferragni.
KLER ALLE: - Det som er så bra med med denne trenden, er at den virkelig kan skreddersys til hver enkelt kunde, sier Barbro Island Larsen, opplæringsansvarlig og fargeekspert hos Joico. Her sett på Cara Delevingne og Chiara Ferragni. Foto: FOTO: Getty Images

Husk dette ved frisørbesøk

Å farge håret i bronde, passer knapt bedre enn akkurat nå. Solbleket hår etter sommeren har ofte godt av en oppfriskning.

- Dette er en veldig fin måte å gi håret en liten touch up etter en lang sommer og passer absolutt som en høst-look, sier Larsen.

Og før frisørbesøket, råder Calderon hos Hendrix Hair deg til følgende:

- Fargen du legger skal ikke være så langt unna din egen hårfarge, og den er finest på de som allerede er brunetter/mørke blonde.

- Ofte lønner det å ta med seg et bilde til frisøren så frisøren har en liten forståelse av hva man tenker.

De fleste skandinaviske jentene er ofte redde for varme toner og farger i håret, men det lønner seg ofte å la frisøren finne en farge som står til hudtonen din så du ikke blir blass.

- Hvis man er redd for de altfor varme tonene, er beigetoner ganske i vinden nå, som er en blanding av varmt og kaldt.

TA MED BILDE: Frisør Isabel Calderon råder deg til å ta med deg et bilde til frisøren, så frisøren har en liten forståelse av hva man tenker og er ute etter. Kanskje skuespiller Lily James eller modell Hannah Davis kan inspirere?
TA MED BILDE: Frisør Isabel Calderon råder deg til å ta med deg et bilde til frisøren, så frisøren har en liten forståelse av hva man tenker og er ute etter. Kanskje skuespiller Lily James eller modell Hannah Davis kan inspirere? Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning