Motetips for menn

Jeansen som får rumpa til å se bra ut

Passformen har alt å si.

BRED RUMPE: Jeansen til venstre på bildet gjør at rumpa ser bredere ut, mens jeansen til høyre har motsatt effekt - ser du hvorfor?
BRED RUMPE: Jeansen til venstre på bildet gjør at rumpa ser bredere ut, mens jeansen til høyre har motsatt effekt - ser du hvorfor? Foto: FOTO: Tove Eggen
Publisert Oppdatert

Uansett om du har tenkt over hvordan rumpa di ser ut i bukser eller ei, kan vi love deg at den riktige jeansen utgjør en massiv forskjell.

- Som regel er det vidden og høyden på livet som avgjør hvordan rumpa blir seendes ut under buksen, forklarer stylist og country manager ved Polhem PR, Andreas Tangberg.

- Dette bør stemme i forhold til hverandre, og ikke minst hva slags rumpe du har. Noen har sprettrumpe, enkelte har en tykk rumpe og andre har ikke rumpe i det hele tatt, legger han til.

For store bukser

En klassisk jeanstabbe som de fleste har begått en eller annen gang, er å bomme helt på buksestørrelsen.

- Altfor mange gutter kjøper jeans både en og to størrelser større enn de egentlig trenger fordi buksene kjennes mer komfortable ut i butikken da, sier Jeans Product Manager hos Cubus, Jonas Arrelöv.

- Men husk at alle jeans utvider seg, og former seg bedre etter din faktiske rumpeform og kropp hvis du heller kjøper en korrekt størrelse som ikke sitter for løst, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PERFEKT FIT: Begge disse buksene har en perfekt fit, men den mørke jeansen har lommen litt lengre fra hverandre og hakket lengre opp - noe som gjør at rumpa ser litt fyldigere ut enn i den lyse jeansen.
PERFEKT FIT: Begge disse buksene har en perfekt fit, men den mørke jeansen har lommen litt lengre fra hverandre og hakket lengre opp - noe som gjør at rumpa ser litt fyldigere ut enn i den lyse jeansen. Foto: FOTO: Tove Eggen

Hvor skal bukselommene sitte?

Elin Månsson jobber som personlig shopper ved landets største kjøpesenter, Strømmen Storsenter, og mener at spesielt plasseringen av baklommene er avgjørende for en fin rumpe i jeans.

- Lommer kan enten få rumpa til å se bredere eller smalere ut, sier hun.

Hvis lommene plasseres med stor avstand til hverandre, vil rumpa kunne se bredere ut og hvis de plasseres mer tettsittende vil rumpa kunne se smalere ut.

- Lommene kan også gi rumpa et inntrykket av å være mer fyldig eller flat når de plasseres høyt eller lavt, så plassering er absolutt viktig, sier Månsson.

Ikke glem yoken!

I tillegg er det smart å være bevisst på plasseringen av yoken, som på norsk heter besparingen eller bærestykket. Dette er den tykke sømmen som går vannrett langs rumpa på jeansen.

Sammen med lommene, har nemlig yoken mye å si for hvordan jeansen sitter og former rumpa.

- En rett yoke vil få rumpa di til å virke bredere. En V-form, hvor yoken svinger nedover mot midten av rumpa, er mer klassisk og generelt mest flatterende, forteller Arrelöv.

- En bred yoke er dog det beste og mest populære for gutter, da de gir inntrykk av at buksene «detter» litt nedover – uten at den faktisk gjør det, legger han til.

Tangberg avslører også nøyaktig hvor viktig yoken er – ikke bare for deg, men også for jeansprodusentene.

- Mange jeansbrand har til og med copyright på yoken nettopp fordi dette partiet er avgjørende for hvordan passformen og uttrykket blir.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IKKE GLEM YOKEN: Jeansen til venstre har en bred yoke, noe som er det beste og mest populære for gutter. På jeansen til høyre er joken lav, lommene er tettsittende og høyt plasserte på rumpa. I tillegg er størrelsen noe for stor, noe som nesten garantert vil gjøre at rumpa di ser større ut.
IKKE GLEM YOKEN: Jeansen til venstre har en bred yoke, noe som er det beste og mest populære for gutter. På jeansen til høyre er joken lav, lommene er tettsittende og høyt plasserte på rumpa. I tillegg er størrelsen noe for stor, noe som nesten garantert vil gjøre at rumpa di ser større ut. Foto: FOTO: Tove Eggen

Jeans til store rumper

Har du store lår og rumpe, mener Månsson det er viktig å velge en jeans som ikke er stram hele veien.

- Velg en modell som har litt vidde i lårene, som en tapered-modell, slik at jeansen ikke strammer. Den blir da som en slim-modell. Det vil si litt smalere ben, men som sitter fint over lårene.

Arrelöv er helt enig i at en tapered-jeansmodell fungerer best.

Men synes du fortsatt at det er vanskelig å finne en jeans som sitter optimalt over brede lår og rumpe, forstår Tangberg deg godt og har et alternativt råd.

- Enkelte med store lår og rumpe vil alltid føle seg litt som Svampebob i jeans, spesielt hvis de er av den smale typen. Prøv heller en rettere buksetype. Og prøv et par chinos, de sitter ofte langt bedre!

Jeans til flate rumper

Har du derimot tynne lår og en flat rumpe, har du sikkert opplevd at det kan være vanskelig å finne en jeans som sitter riktig.

Og ikke la deg lure av at skinny-modeller vil passe bare fordi du er tynn, de vil nemlig heller forsterke dette.

- En slim-modell er oftest best da den ikke blir for skinny. Det passer heller ikke så godt med baggy jeans på en med veldig smale ben, råder Månsson.

Arrelöv er enig i at store bukser fungerer dårlig.

- Unngå for all del store og baggy jeans, da vil du bare fremstå som enda tynnere hvis du allerede er veldig slank. Men prøv gjerne en strammere low waist-modell for en mer edgy look, eller en jeans som er helt rett i formen.

Og når du har funnet den perfekte jeansen, er det ifølge Tangberg ikke noe problem i kjøpe inn flere av samme type.

- Enhver mann burde eie minst én jeans, og finner du en «vinner» så hold deg til denne. Bare sørg for at andre også synes det er en «vinner» før du kjøper skapet fullt av samme modell.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning