Hvordan knyte sløyfe

Trikset som gjør det enkelt å knyte sløyfe

Se video!

Publisert Oppdatert

Er du en av dem som tyr til ferdigknyttede sløyfer til penskjorta fordi du tror det er vanskelig å knyte sløyfe selv?

Vel, tro om igjen!

I videoen over kan du se hvordan Daniel Sørli Onarheim, assisterende butikksjef hos Follestad på Paleet, enkelt knyter sløyfe.

- Det er ikke nødvendigvis vanskelig å knyte på seg selv, men det er lettere å gjøre det rundt sitt eget lår eller på noen.

- Tipset er å trene og bruke de hjelpemidlene du finner. Sløyfe er kjempelett! Du må bare få det i fingrene, så glemmer du det aldri. Det er litt som å sykle.

Chris Skoug, mannen bak herremote-bloggen thechriscourse.no, er enig: knyt sløyfen rundt nedre del av låret, eller leggen.

- Finn et sted som matcher halsomkretsen din. Hvis sløyfen har mulighet for å åpnes med en hempe, vil dette være noe som kan gjøre knyteprosessen utrolig mye enklere.

Når du får dreisen på knytingen kan du gjøre den direkte rundt halsen.

- Å knyte en sløyfe og et par sko er ikke veldig ulikt, ha det i tankene når du utfører knytingen – kanskje det vil hjelpe?

- En ordentlig mann knyter sløyfene sine selv

Skoug forteller videre at grunnen til at mange vegrer seg til å bruke sløyfe, er at de ikke klarer å knyte den.

- Et alternativ til dette vil være den ferdigknyttede sløyfer, men dette er virkelig et utrolig dårlig alternativ. Ferdigknyttede sløyfer er for barn, på lik linje med ferdigknyttede slips. For all del, styr unna dette.

- En ordentlig mann knyter sløyfene sine selv. Det kan være vanskelig i starten, men med litt trening vil det ikke være noe problem. Det som kan være vanskelig er å stå i speilet og knyte hvor blir alt speilvendt – noe som forverrer prosessen, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORSLAG TIL SLØYFER (f.v.): Eton Bow Tie Black, kr 499. Breuer Handmade Silk Bow Tie Structured Grey/Ferner Jacobsen, kr 750. Jerker uknyttet sløyfe/Tieroom.no, kr 180. Turnbull & Asser Silk Bow Tie/Mrporter.com, ca kr 596. The Tie Bar Flicker/Thetiebar.com, kr 172. Amanda Christensen blå og rødstripete sløyfe/Follestad, kr 399.
FORSLAG TIL SLØYFER (f.v.): Eton Bow Tie Black, kr 499. Breuer Handmade Silk Bow Tie Structured Grey/Ferner Jacobsen, kr 750. Jerker uknyttet sløyfe/Tieroom.no, kr 180. Turnbull & Asser Silk Bow Tie/Mrporter.com, ca kr 596. The Tie Bar Flicker/Thetiebar.com, kr 172. Amanda Christensen blå og rødstripete sløyfe/Follestad, kr 399. Foto: FOTO: Produsenten

Anledning for sløyfe

Onarheim mener sløyfe passer seg best til smoking, men at du så klart kan bruke det til flere anledninger og til flere antrekk.

- Sløyetrenden har dabbet litt av, men ønsker du å gjøre et inntrykk eller skille deg litt ut er alt lov, sier han.

Ønsker du et klassisk uttrykk, kan du ifølge Skoug gjerne velge slips til formelle anledninger, men når det gjelder anledninger som innebærer dresskoder som ”black-tie” eller smoking, er sløyfe tingen.

- Da skal sløyfen være selvknytt og slips er ikke et alternativ. Gå for gode kvalitetssløyfer i sort silke, gjerne med litt tekstur som for eksempel en i barathea-silke. Denne vil komplementere den sorte dressen/smokingen på en perfekt måte.

- I brystlommen vil det selvsagt ligge et hvitt tørkle i lin eller silke, ingen unntak her, legger han til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning