Hvordan knyte slips

Én ting viser at slipsknuten er helt perfekt

Se video av hvordan du knyter slips.

Publisert Oppdatert

Festsesongen er i gang, og slipset skal på opptil flere ganger. Er du en av dem som tyr til YouTube hver gang, fordi du aldri klarer å huske hvordan man gjør det?

Kanskje det er på tide å lære seg det en gang for alle.

Over kan du se hvordan Daniel Sørli Onarheim, assisterende butikksjef hos Follestad på Paleet, enkelt knyter en enkel four in hand.

- Dette er nok den mest populære slipsknuten – mest fordi den er lettest og enklest til å få pen, sier Onarheim.

Han forteller videre at der er fire trygge og pene slipsknuter du kan bruke; enkel og dobbel Windsor og enkel og dobbel four in hand.

Chris Skoug, mannen bak herremote-bloggen thechriscourse.no, forteller at four in hand og halv Windsor, også kjent som enkel Windsor, er klassikere som aldri går av moten.

- Det betyr at du aldri vil gjøre feil. Òg, det er de enkleste knutene. Husk at det enkleste er ofte det beste – også hva gjelder slipsknuter, sier han.

Slipset du velger har mye å si for knuten du velger å bruke.

- Et tykt ullslips blir penere med en enkel knute, mens tynne slikeslips gjør seg gjerne bedre med en dobbel, sier Onarheim.

Slipstrender

Ifølge Skoug, har vi sett en økende interessere for såkalt råsilke, som gjerne omtales som "shantung" på fagspråket.

- Det er et materiale som er noe grovere og har litt mer tekstur enn den vanlige blanke silken, noe som passer utmerket nå som vinteren er her.

- I tillegg er den alltid klassiske ”grenadine-silken” i vinden som aldri før. Dette er en silke med en noe løsere/mer åpen vevning og noe en hver mann bør ha i skapet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLIPS (f.v.): Eton, kr 699. Amanda Christensen vinrødt slips/Follestad, kr 699. H&M slips i silkeblanding, kr 199. Jack and Jones Paisley Slips, kr 299,95. Kappahl slips, kr 279. Selected slips, kr 299,95.
SLIPS (f.v.): Eton, kr 699. Amanda Christensen vinrødt slips/Follestad, kr 699. H&M slips i silkeblanding, kr 199. Jack and Jones Paisley Slips, kr 299,95. Kappahl slips, kr 279. Selected slips, kr 299,95. Foto: FOTO: Produsenten

Gode slipstips

Skoug råder deg til å helst unngå altfor blanke slips med mye farger.

- Sats heller på ensfargede, klassiske slips i mer nedtonede farger. Et tips kan være å gå for noe lysere varianter om dagen og mørkere farger på kvelden, på den måten vil man aldri gjøre feil.

Som kjent skal slipset treffe midt på beltespennen, og ifølge Skoug – helst med både frem- og baksiden av slipset. Er ikke dette mulig, skal den smale enden være lenger enn fremsiden av slipset.

Dette er han selv noe uenig i.

- Hva gjelder lengden er det mange som vil være i mot meg når jeg sier dette, men om man har et håndsydd slips, hvorfor skal man skjule den smale enden bak fremsiden?

- I tillegg til det, vil et slips som er altfor langt være mye mindre attraktivt enn om fremsiden treffer beltespennen og baksiden går på nedsiden. Eventuelt kan man legge den smale siden av slipset ned i buksen, sier han.

Skoug forteller videre at knuten er perfekt knytt når den har noe vi kaller dimple – eller et søkk under knuten.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning