Sunne muffins til frokost, lunsj og kveldsmat

Deilige og sunne matmuffins

Treningsblogger Maren Erdvik deler oppskriften på enkle matmuffins som er perfekte som en sunn frokost, lunsj eller kveldsmat.

SUNNE MUFFINS: Næringsrike og mettende matmuffins med cottage cheese som passer perfekt til matpakken. Muffinsene kan fint fryses.
SUNNE MUFFINS: Næringsrike og mettende matmuffins med cottage cheese som passer perfekt til matpakken. Muffinsene kan fint fryses. Foto: Foto: Maren Erdvik
Publisert Oppdatert

Er du lei av tørre brødskiver eller sliter du med å få de små til å spise grovt? Da er saftige matmuffins et ypperlig alternativ.

Maren Erdvik driver den populære treningsbloggen Fitliving og jobber til daglig som personlig trener. Nå deler hun oppskriften på sine sunne matmuffins med Kamille.

For å lage 12 stykker av disse herlighetene trenger du følgende:

250g cottage cheese

4-5 egg

3 dl sammalt hvete / spelt

2 dl speltmel

2 ts bakepulver

2 rødløk

100g fersk spinat

1 ts salt

0,5 - 1 dl vann

2 ss olivenolje

100g fetaost i blokk

Salt og pepper

Gresskarkjerner til topping

- Dette er altså en grunnoppskrift, man tilsette den proteinkilden man ønsker, og selvfølgelig andre krydder for å få en annen smak.

Se fremgangsmåte under bildet!

Foto: Foto: Maren Erdvik

Slik gjør du:

1. Finhakk rødløk og spinat. Surr løken blank i en stekepanne med litt olje, salt og pepper. Tilsett finhakket spinat mot slutten, slik at den såvidt faller sammen. Finhakk fetaosten.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle, og vend så det våte inn i det tørre. Tilsett tilslutt de stekte grønnsakene og fetaosten, og vend alt sammen.

3. Hvis du ønsker å bruke kylling for eksempel, stekes kyllingen ved siden, og kuttes i små biter. Tilsett i røren. Juster konsistensen med mer vann eller mel.

4. Bruk et muffinsbrett til å sette muffinsformene i, slik at de holder former og ikke flyter utover. Fordel røren i formene og topp med gresskarkjerner. Stekes på 220 grader i 15-20 minutter.

Disse kan fint fryses ned. Perfekte som frokost, lunsj eller til kvelds.

Håper det smaker!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning