Netthets

Motebloggger Janka Polliani: - Du er feit

Kommentaren var vanskelig å takle for moteblogger Janka (36), som tidligere har hatt anoreksi.

HETSET: Moteblogger Janka Polliani påpeker at bak bloggen finnes det en ekte kvinne med to barn og en mann, med ekte følelser.
HETSET: Moteblogger Janka Polliani påpeker at bak bloggen finnes det en ekte kvinne med to barn og en mann, med ekte følelser. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Janka Johansson Polliani hadde opplevd lite netthets i løpet av sine ni år som blogger. Så kom kommentaren som brant seg fast på netthinnen: Du er feit.

- Jeg vet jeg bare burde prellet det av meg, men kommentaren traff meg hardt. Det er nok på grunn av min sykdomshistorie som anorektiker, og det at jeg i utgangspunktet følte meg stor da jeg la ut bildene. Etter to keisersnitt har jeg fått et heng på magen som er plagsomt og veldig synlig, men jeg la ut bildene likevel. Så kom denne kommentaren.

- Har kommentaren endret deg på noen måte?

- Nei, jeg kommer ikke til å endre meg selv om det er ubehagelig å få slike kommentarer. Det føles som om du åpner døren hjemme og der står det en person som sier du er feit. Det er virkelig ikke greit, men jeg kommer ikke til å redigere meg tynnere for at andre skal synes jeg er fin. Det er jeg for gammel til. Jeg ønsker heller ikke å signalisere for leserne mine at det er ok.

- Hva vil du si til nettmobberen?

- Jeg er ikke bare en datamaskin, bak bloggen finnes det en ekte kvinne med to barn og en mann, med ekte følelser. Du gjemmer deg bak maskinen din, jeg blottlegger meg. Det er enkelt å gjemme seg bak en data og kalle seg anonym. Så er jeg kanskje feit i dine øyne, men denne kroppen har levd med anoreksi i ti år, blitt frisk og klart å bære frem to barn.  

- Hvordan vil du råde andre å takle netthets?

- Jeg tror det letteste er å heve seg over stygge kommentarer, men for min del trengte jeg å kunne si noe tilbake, og jeg fikk sinnsyk støtte på blogg, Facebook og på mail av lesere, venner og helt fremmede. Jeg fikk liksom tatt igjen litt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning