Kjente kvinner om netthets

Forfatter Kristine Storli Henningsen: - Burde blitt fratatt sønnen din

Kommentaren kneblet Kristine (41) en god stund. Hun turete rett og slett ikke å dele mer.

KNEBLET: Den stygge kommenatern førte til at gestaltterapeut, blogger og forfatter Kristine Storli Henningsen ikke var i media på en god stund. Hun turte rett og slett ikke å dele.
KNEBLET: Den stygge kommenatern førte til at gestaltterapeut, blogger og forfatter Kristine Storli Henningsen ikke var i media på en god stund. Hun turte rett og slett ikke å dele. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Kristine Storli Henningsen er gestaltterapeut, blogger og forfatter og har åpent fortalt om sitt liv som antisupermamma og delt generøst med leserne fra sine kaotiske hverdager som trebarnsmor.

Da hun tok med sønnen til Asia i en måned, og fortalte om det i en artikkel i Dagbladet.no, kom kommentaren hun aldri glemmer: Du burde blitt fratatt sønnen din. 

- Selvtilliten som mor var ikke på topp fra før av – og jeg følte virkelig at jeg hadde gjort noe viktig og fint for familien vår. Så kom dette … Dette var i en tid der man kunne kommentere anonymt – og det får tydelig frem det verste i folk. Mange går milelangt over grensen, spør du meg.

- Hvordan reagerte du?

- Kommentaren førte til at jeg ikke var i media på en god stund, jeg turte rett og slett ikke å dele.

- Hva vil du si til nettmobberne?

- Tenk dere om en gang ekstra før dere spyr ut ting på tastaturet. Det sitter et menneske på andre siden, akkurat sånn som deg. Dessuten vet du aldri hele sannheten, trolig ikke kvarte engang – og da bør du begrense deg deretter. Tenk: Ville du turt å si dette til vedkommende ansikt til ansikt? Hvis svaret er nei – la det være.

- Hvilke råd har du til andre som opplever netthets?

- Husk at dette dreier deg om den andre, ikke deg. Folk som har det godt med seg selv er som regel rause og høflige – de unner andre å ha det godt og de evner å nyansere og være rasjonelle. Folk som har det vanskelig er ofte vanskelige.

Dessuten: Vær klar over at vi nesten alltid fokuserer på den ene negative kommentaren fremfor alle de positive. Så les gjerne de om igjen! Øynene våre leter automatisk etter kritikken, nesten bestandig, og det er dessverre det vi husker best og tar mest til oss. Det å være klar over dette kan gjøre det lettere å snu tankene - og se etter det positive i stedet. Det hjelper ofte å være bevisst!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning