Kjente kvinner om netthets

Blogger Sophie Elise: Hetses for utseendet

Sophie Elise (20) tror det å lese så mye stygt om seg selv daglig gjør noe med henne.

STENGT KOMMENTARFELTET: Blogger Sophie Elise synes ikke synd på seg selv, ettersom hun selv har valgt å være en offentlig person, men hetsen har fått henne til å stenge kommentarfeltet.
STENGT KOMMENTARFELTET: Blogger Sophie Elise synes ikke synd på seg selv, ettersom hun selv har valgt å være en offentlig person, men hetsen har fått henne til å stenge kommentarfeltet. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Sophie Elise Isachsen har måttet tåle mange kommentarer om sitt utseende i årene som blogger.

Hennes pupper, nese, hår og hudfarge har fått gjennomgå. Mens den ene mobberen sier hun har for store pupper, mener den andre at hun har for små.

- Jeg opplever alle de stygge kommentarene som drittslenging, og det finnes ikke én spesiell hendelse eller kommentar som jeg husker spesielt godt, sier hun.

- Hvordan har kommentarene påvirket deg?

- Selv om ikke én spesiell kommentar førte til at jeg følte meg nede, tror jeg nok at å lese så mye stygt om seg selv daglig gjør noe med en. Noen ganger har det nok underbevisst gått inn på meg, og jeg har vært sliten og trist uten å vite hvorfor. Samtidig er det ikke synd på meg, fordi jeg selv har valgt å være offentlig. Derfor har jeg også tatt et bevisst valg om å stenge kommentarfeltet.

- Hva vil du si til nettmobberne?

- Jeg vil ikke si noe til nettmobbere, for uansett hva jeg sier så har de hørt det en million ganger før. Uansett om mennesker tar livet av seg, så stopper jo ikke det mobbing, så hva kan man si? Derimot vil jeg si noe til de som har makten. Jeg vil si til de store nettavisene og andre som har kommentarfelt - steng dem. Ingenting godt kommer ut av det. Jeg vil be lærere følge mer med. Jeg vil be foreldre ta mer ansvar for barna sine om de føler noe er galt. Jeg vil at foreldrene til de som har barn som mobber skal slå hardt ned på det. Om noe kan hjelpe litt, så må det være nettopp det. 

- Har du råd til andre som opplever netthets?

- Det er noe jeg blir spurt om sykt ofte. Jeg har egentlig ingen råd, annet enn å la være å gi trollene et arena der de kan kommentere stygt om deg. Du kan stenge kommentarfeltet på bloggen din, og dermed stenge muligheten for trollene til å ytre seg. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning