Slik redder du sveisen

Triksene som redder en dårlig hårdag

Med disse tipsene blir du fin selv om håret er helt krise.

DÅRLIG HÅRDAG: En hestehale er ofte den enkleste løsningen om du har dårlig hårdag. Få flere tips i saken under.
DÅRLIG HÅRDAG: En hestehale er ofte den enkleste løsningen om du har dårlig hårdag. Få flere tips i saken under. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

De aller fleste har en aller annen gang hatt en dårlig hårdag. Det er dager hvor håret overhodet ikke ser bra ut, samme hva du prøver.

En dårlig hårdag kan faktisk legge en demper på dagen din, siden de fleste av oss er avhengig av å føle oss vel for å ha det bra.

Men det finnes hjelp på slike dager. Få tipsene til hva du kan gjøre med håret og hvordan du unngår flere dårlige hårdager.

Derfor skjer det

Noen ganger våkner man bare opp med hår som ikke vil noen ting. Men det er som regel ikke helt tilfeldig.

Ofte er det feil bruk av produkter som gjør at håret protesterer. Feil balsam eller bruk av for mye balsam, er en vanlig feil.

Det er også viktig at man skyller håret skikkelig godt etter man har vasket det. Om det ligger igjen produktrester i håret, er det ikke lenge før neste dårlige hårdag dukker opp.

Sats på å alltid ha riktige produkter til din hårtype tilgjengelig. Har du tørt hår som blir fort brusete, trenger du fuktighetsgivende produkter både når det gjelder vask. pleie og styling.

Har du tynt og fint hår, burde du gå for lettere produkter for å unngå at håret «kollapser» etter en stund.

Triksene som hjelper

Samme hvilken hårtype du har, kan du bli rammet av en dårlig hårdag. Det hjelper å ha en god klipp som er tilpasset ditt hår, slik at håret både blir enklere å håndtere og style.

Men det er noen enkle triks du kan benytte deg av om du er rammet av umulig hår.

Tørrsjampo

Om du ikke har tid til å vaske håret og føler at det ser litt ufrehst ut, er tørrsjampo et perfekt produkt. Spray produktet i hårrøttene og rufs til. Tørrsjampoen vil absorbere overflødig talg og gi håret et lite løft.

Hestehale

Denne hverdagsklassikeren er en fin løsning på dårlige dager. Bruk gjerne tørrsjampo først for å gi nytt liv til håret. Tupper håret litt i røttene, før du grer lett over og fester håret med en strikk.

Her kan du selvfølgelig også sette og håret i en topp, flette eller lignende.

Lag en annen skill

For å gi håret nytt liv, kan du legge hårskillen på omvendt side av hva du vanligvis bruker. Det gir kjapt mer volum.

Skjul krisen

Noen ganger er det ikke annet som hjelper enn å skjule håret under en hatt. Men heldigvis er hatt supertrendy, spesielt nå på sommeren.

Sats på en kul stråhatt eller en fedora for en trendy look.

Slett håret

Om du har brusete hår som står til alle kanter, er det beste trikset å ta fram rettetangen. Bruk serum eller hårolje sammen med et varmebeskyttende produkt, og håret vil bli blankt og slett.

Begynn på nytt

Noen ganger er er det ikke noe annet som hjelper enn å bare vaske håret på nytt. Det tar litt ekstra tid, men om du har mulighet er det definitivt verdt det.

HATT: Det er usikkert om Kylie Minogue har en dårlig hårdag her, men hun har uansett en fin hatt som kan skjule det.
HATT: Det er usikkert om Kylie Minogue har en dårlig hårdag her, men hun har uansett en fin hatt som kan skjule det. Foto: Foto: Stella

Les også:

Derfor må du bruke balsam

Si farvel til flatt hår

Triksene som redder håret ditt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning