Supre tips for travle småbarnsmødre

Smellvakker på 1-2-3!

Travel, multitaskende og stressa. Men også supermødre kan bli lekre ved et par enkle grep. Her får du tipsene du har tid til å følge.

SKJØNNHETSTIPS: Med små grep er det mulig å se flott ut, selv om du har dårlig tid.
SKJØNNHETSTIPS: Med små grep er det mulig å se flott ut, selv om du har dårlig tid. Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert
VAKKER PÅ ET BLUNK: En tusjconcealer er så enkelt å legge at du klarer det selv med en unge på armen. Tusj litt her og litt der, gni overgangene med fingertuppen, og voilà - du har ikke lenger blå ringer under øynene.
VAKKER PÅ ET BLUNK: En tusjconcealer er så enkelt å legge at du klarer det selv med en unge på armen. Tusj litt her og litt der, gni overgangene med fingertuppen, og voilà - du har ikke lenger blå ringer under øynene. Foto: Bulls

Du vet du er småbarnsmor når toppen av lykke er å få tid nok i dusjen til å barbere leggene.

Tid til seg selv er kanskje den største luksusen en småbarnsmor kan få. I tillegg til hushjelp selvsagt. Akkurat det kan vi ikke hjelpe deg med, men noen gode og kjappe tips til hvordan du skal bli en skikkelig høstlekker supermamma skal vi absolutt bidra med.

Sminke

På 2 minutter:

Bare litt hjelper en hel masse. Det enkleste av det enkle er noe så kjapt som:

1) Concealer (for å skjule de blå ringene under øynene)

2) Maskara

3) Lipgloss

Begynt å få noen fine linjer rundt øyepartiet? Her er våre beste tips.

På 5 minutter:

Legg litt foundation etter concealer - hvis det trengs. Mange får pigmenteringer under graviditeten, mens andre sliter med uren hud. Da er en lett og god foundation kjekk å ha. Eventuelt en farget dagkrem. Den gir fuktighet og samtidig bittelitt farge og dekkevne. Tre ting på én gang!

På 10-15 minutter:

Vi har laget en anbefalt rekkefølge på sminken, og tiden det tar å legge. Hopp bare over de punktene du ikke har tid til.

30 sekunder : Concealer: Legges under øyne, rundt nesen hvis du er rød, og på ujevnheter og pigmenteringer.

2 minutter: Foundation: Legges tynt der du føler du har behov for å jevne ut huden. Husk overganger til ører og hals.

30 sekunder: Solpudder: Kan fint legges uten foundation for å gi litt farge og friskhet. Kan også brukes til å skjule dobbelthake og markere kinnbein. Brukes med stor kost, og se til at alle overgangene er myke.

3-5 minutter : Øyenskygge: Lys skimmerskygge innerst i øyekrok, og mellomfarget bruntone under og over øyet for å ramme inn blikket. Perfekt på dager der du har et par minutter til overs og vil pynte deg litt ekstra.

2 minutter: Kajal: Myk blyant som legges langs øvre og eventuelt nedre vippelinje. Må mykes opp, gjerne med en q-tip. Kan fint brukes uten øyenskygge.

1 minutt: Maskara: Legg på vippene nede først, så slipper du å få maskaraprikker på øyelokkene.

30 sekunder: Blush: Legges på smilekinnet ditt. Det gir glød til huden og gjør at du ser yngre og friskere ut. Velg en i din naturlige rødmefarge.

20 sekunder: Lipgloss eller leppestift: Litt farge og glans på leppene er kanskje ikke så praktisk når man går og kysser på poden hele dagen. Men fint er det! Kan eventuelt byttes ut med mild barnevennlig leppe-pomade.

Her kan du få flere tips til hvordan du sminker deg 5 år yngre.

ANSIKTSPRODUKTER: 1) Lypsyl Glossy Minerals, kr 30. 2) Jane Iredale Magic Mitt er en vaskeklut som fjerner sminke uten renseprodukt. Perfekt til å ta bort gjenstridig maskara og øyesminke, kr 198. 3) YSL Touche Éclat tusjconcealer tryller bort mørke ringer, kr 300. 4) Dream tint fra Jane Iredale er fuktighetskrem med litt farge, finfint for å få litt glød nå på høsten. Kr 465 . 5) Alt på ett brett får du med dette øyeskyggesettet fra Jane Iredale, kr 550 .6)  Bare Minerals har også kommet med matt foundation, perfekt for fet og kombinert hud. Kr 479.
ANSIKTSPRODUKTER: 1) Lypsyl Glossy Minerals, kr 30. 2) Jane Iredale Magic Mitt er en vaskeklut som fjerner sminke uten renseprodukt. Perfekt til å ta bort gjenstridig maskara og øyesminke, kr 198. 3) YSL Touche Éclat tusjconcealer tryller bort mørke ringer, kr 300. 4) Dream tint fra Jane Iredale er fuktighetskrem med litt farge, finfint for å få litt glød nå på høsten. Kr 465 . 5) Alt på ett brett får du med dette øyeskyggesettet fra Jane Iredale, kr 550 .6) Bare Minerals har også kommet med matt foundation, perfekt for fet og kombinert hud. Kr 479. Foto: Foto: Produsentene

Kropp

KJAPP MYKGJØRING: Ta peelingen mens du dusjer, så er du myk og godduftende på fem minutter.
KJAPP MYKGJØRING: Ta peelingen mens du dusjer, så er du myk og godduftende på fem minutter. Foto: Uri Auerbach

Når kroppen skal inn i en lekker kjole på firmafesten, kreves det gjerne forarbeid for å føle seg vel. Magen er kanskje ikke like stram som før, men huden kan i hvert fall være gylden og delikat.

Steg 1: Hårfjerning

Investerer du litt tid i voksing og/eller epilering, kan du gå dagesvis - ja, kanskje ukesvis - uten å tenke på hårfjerning. Mamma-lykke!

Det er jo nettopp slike ting vi småbarnsmødre trenger.

Men du må sette av en times tid, så det krever enten sovende barn eller barnevakt for anledningen. Uansett er barberhøvelen kjekk å ha for hånden. Den er kjapp og enkel når du bare har to minutter til overs.

Steg 2: Skrubb

Skrubb godt fra topp til tå. Bruk egen skrubb til ansiktet, for her er kroppsskrubben for grov. Blodsirkulasjonen øker, huden din blir fantastisk myk, og dessuten suger den til seg alt den kan av fuktighet etterpå. Skrubb en gang i uka for vedlikeholdelse av myk og god mamma-hud.

Steg 3: Selvbruning

Brunfargen fra sommeren er snart en saga blott, men julebordssesongen er der jo snart. Da er det bare å si å hurra for selvbruningskremene! Særlig de som gir gradvis farge, for da har du kontroll på hvor gylden du ønsker å bli. De lukter som regel godt også, og det er jo en bonus.

Selvbruningskrem er perfekt å påføre på hårløs og nyskrubbet hud. Da får du det beste resultatet.

Hår

KROPP: 1) Dermalogica Daily Microfoliant er helt nydelig å bruke, og er mildt nok til å brukes hver dag til og med. Kr 590. 2) Decleor Aroma Cleanse Exfoliating "fresh skin" Body Cream, gir myk og herlig hud, kr 389. 3) Bli kvitt hårene for leeeenge av gangen og uten voks-kliss med en god epilator. Denne er fra Braun, heter Silk-épil og koster ca 1150 kr. 4) MD Formulations Vit-A-Plus Hand and Body Creme er gulfarget på grunn av A-vitaminet, men denne både eksfolierer og fukter på en gang, så vi lover deg babymyk hud over hele deg. Fin å bruke om natten. Elsker! Kr 649. 5) Veet Wax-strips er perfekt for hjemmebruk. Svisj- så er hårene borte for et par uker av gangen. Kr 109.
KROPP: 1) Dermalogica Daily Microfoliant er helt nydelig å bruke, og er mildt nok til å brukes hver dag til og med. Kr 590. 2) Decleor Aroma Cleanse Exfoliating "fresh skin" Body Cream, gir myk og herlig hud, kr 389. 3) Bli kvitt hårene for leeeenge av gangen og uten voks-kliss med en god epilator. Denne er fra Braun, heter Silk-épil og koster ca 1150 kr. 4) MD Formulations Vit-A-Plus Hand and Body Creme er gulfarget på grunn av A-vitaminet, men denne både eksfolierer og fukter på en gang, så vi lover deg babymyk hud over hele deg. Fin å bruke om natten. Elsker! Kr 649. 5) Veet Wax-strips er perfekt for hjemmebruk. Svisj- så er hårene borte for et par uker av gangen. Kr 109. Foto: Foto: Produsentene

Heldigvis finnes det noen triks og superprodukter som hjelper deg langt på vei i å se fantastisk ut - på bare noen få strakser.

FLETTEFIN: Fletter er enkelt å få til, og ser finfint ut!
FLETTEFIN: Fletter er enkelt å få til, og ser finfint ut! Foto: Foto: Bulls

Trenger du å farge håret i høst? Det er mye rimeligere enn frisørfarge. Her er vår store farg-håret-hjemme-guide.

Enkel hodebunnsflette

Den gode gamle hodebunnsfletta, og variasjoner over temaet, er tilbake - hurra! Ikke bare er den superpraktisk, holder håret unna øynene og små luggende hender, men denne fletta gir også fine bølger når du tar den ut. Fint når du er stresset supermamma på dagtid, og skal være sexy kone på kveldstid.

Ta gjerne i litt saltvannsspray eller volumskum før du fletter. Da sitter den bedre gjennom dagen, og bølgene blir mer definerte og holdbare når du tar ut fletta. Hvis tuppene blir for rette, kan du kjapt ta stylingjernet og gi dem en liten svai.

Nordisk, tynt hår? Eller tykt og brusete? Riktig hårpleie gir vakkert hår.

Rask flettetopp

En annen variasjon er å lage en stram hestehale i nakken. Flett så hestehalen og fest med strikk. Snurr fletta rundt seg selv og fest med spenner til en sexy oppsetning. Dette er gjort i en håndvending, og er superlekkert til fest!

Glamorøse bølger

Når du skal imponere alle og vise at du er en flott, vellykket og fantastisk vakker småbarnsmor, går du for glamorøse bølger. Ta litt volumskum i hele håret og rull opp på store varmruller. La håret kjøles ned, og gre gjennom de glamorøse bølgene med børste.

Les også:

De 10 bud mot rynker

HÅR: Hårolje fra Shu Uemura gjør håret blankt på et blunk, kr 350 . Hårpudderet Osis fra Schwarzkopf gir volum ved bare å "pepre" hodebunnen litt med pulveret. Også perfekt når du skal sette opp håret og trenger at håret er litt trått å jobbe med. Kr 199. Brit Style Stylingpaste fra Graham Webb samler tuppene fint og gir glans og hold. Kr 220. Batiste Dry Shampoo er perfekt når du har dårlig tid og fete hårrøtter. Spray på, vent litt, og gre ut. Voilá! Kr 79. Define sin Premium Hold hårspray gir hold og glans, perfekt til finishen på frisyren. Kr 74.
HÅR: Hårolje fra Shu Uemura gjør håret blankt på et blunk, kr 350 . Hårpudderet Osis fra Schwarzkopf gir volum ved bare å "pepre" hodebunnen litt med pulveret. Også perfekt når du skal sette opp håret og trenger at håret er litt trått å jobbe med. Kr 199. Brit Style Stylingpaste fra Graham Webb samler tuppene fint og gir glans og hold. Kr 220. Batiste Dry Shampoo er perfekt når du har dårlig tid og fete hårrøtter. Spray på, vent litt, og gre ut. Voilá! Kr 79. Define sin Premium Hold hårspray gir hold og glans, perfekt til finishen på frisyren. Kr 74. Foto: Foto: Produsentene

Sminken som sitter hele dagen - uansett vær!

De fineste skjønnhetstrendene: hår og makeup

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning