Gjør du det riktig?

Slik vasker du håret

Om du vasker det på riktig måte, kan du merke stor forskjell på håret.

SLIK GJØR DU DET: Du kan få et helt nytt hår om du faktisk vasker det riktig. Få tips i saken under.
SLIK GJØR DU DET: Du kan få et helt nytt hår om du faktisk vasker det riktig. Få tips i saken under. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Noe så grunnleggende som å sjamponere håret gjøres på mange forskjellige måter.

Det skal en del til å vaske håret sitt direkte feil, men om du gjør det på den helt riktige måten kan du raskt merke forbedringer på håret.

Bruk nok vann

Den vanligste feilen som blir gjort, er å ikke fukte håret godt nok før sjamponering og å ikke skylle godt nok ut etter sjamponering.

Skyll håret i minst 30 sekunder før du begynner, for å forsikre deg om at håret er gjennomvått helt inn til hodebunnen over hele hodet. Bruk passe varmt vann som kjennes behagelig mot hodebunnen.

Så kan du begynne sjamponeringen. Ta sjampo på størrelse med et femkronestykke (mer om du har tykt eller langt hår) og fordel produktet i begge hendene. Massér produktet jevnt inn over hele hodebunnen.

Om du ikke har spesielt skittent eller hår med mye stylingprodukter i, holder det å bruke sjampo bare i hodebunnen og bare skumme sjampoen lett i lengdene på håret.

Bruk fingertuppene

Når sjampoen er jevnt fordelt, kan du massere hodebunnen lett med fingertuppene. Bruk små sirkelbevegelser, og jobb fra sidene av hodet og bakover.

Bruk gjerne noen minutter på dette, det renser hodebunnen og øker blodsirkulasjonen. Tilføy litt vann med jevne mellomrom for å få maksimalt ut av sjampoen din.

Skyll håret godt etterpå for å bli kvitt alle rester. Når det ikke lenger kommer små bobler i skyllevannet, er håret rent.

Vask to ganger

Håret skal alltid vaskes to ganger. Først en gang for å fjerne talg, skitt og annet smuss, og så en gang til for å rengjøre håret skikkelig.

Også nå er det viktig å skylle håret til det ikke kommer bobler i vannet. Pass på å løfte håret i nakke og på sidene, så du får skyllet godt overalt.

Du bør alltid bruke balsam etter du har vasket håret. Start med å klemme ut alt overflødig vann fra håret. Om håret er for vått, har ikke balsamen like god effekt.

Bruk også balsam på størrelse med et kronestykke, og fordel den i den nederste halvdelen av håret og i tuppene.

Hodebunnen og røttene skal ikke ha balsam. La balsamen virke en liten stund før du skyller ut.

Om du vil ha ekstra glansfullt hår, kan du skylle håret med kaldt vann på slutten. Det lukker hårskjellene og gir blankere hår.

Klem et håndkle rundt håret og klapp forsiktig vannet ut. Ikke frottér eller gni hardt med håndkleet, håret tåler mye mindre når det er vått.

Les også:

Så ofte bør du vaske håret

Tipsene som redder håret

Derfor får du fett hår

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning