Skjønnhetstips

Slik bør håret fønes

Ekspertene forteller deg hvordan du får et perfekt resultat med føneren.

KUNST: En god føn gjør underverker for frisyren og håret ditt.
KUNST: En god føn gjør underverker for frisyren og håret ditt. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock.com
Publisert Oppdatert

Å føne håret er ikke bare-bare, det er nesten en egen kunst å få et godt resultat.

Vi har fått tre frisører til å dele sine beste triks med oss, slik at du kan få en fin føn hjemme.

Forbered håret

En god føn begynner med en god hårvask, og det kan være lurt å bruke shampoo to ganger for å få ut gamle produkter.

- Man må også skylle godt ut, ellers ligger det uønskede produktrester i håret som gjøre at det tørker senere, og at resultatet ikke blir som ønsket. For eksempel vil rester av balsam eller hårmaske få håret til å se fett ut, forteller Anton Ulimoen, assisterende daglig leder hos Continental Frisører.

Det er også viktig å forberede håret på fønen ved å bruke varmebeskyttende produkter som skal hjelpe deg med å unngå slitasje på håret.

- Bruker du ikke varmebeskyttende produkter blir håret slitt og man får lett statisk hår, sier Morten Eiknes, frisør hos Hair & There.

Ingen vits å forme vått hår

Det kan være lurt å grovtørke håret før du begynner å forme og bruke rundbørste. Helt vått hår lar seg nemlig ikke forme.

- Blås håret nesten helt tørt for du begynner å forme det med rundbørste, tipser Eiknes.

Ulimoen anbefaler også å jobbe systematisk med håret når du føner det. Del opp håret med klyper og start å arbeide i nakken.

- Det er lurt å ha god varme og sterk blås på føneren når man jobber. Husk å bruke munnstykke på føneren, det vil hjelpe deg å styre luften dit du ønsker i stedet for å blåse i alle retninger, sier Ulimoen.

Share

Få volum

Hemmeligheten bak å få volum er å få hårrøttene til å reise seg. Ved å bruke riktige produkter og riktige fønemetode er dette en enkel sak.

- Ønsker man volum er det lurt å påføre saltvannsspray ved røttene, for så å stå opp ned og rufseføne håret. Deretter kaster du håret tilbake og føner det med rundbørste, tipser Kristine Svanem, Art Director hos Nikita Hair Norway AS.

Man kan også bruke litt hårspray ved roten av håret, og føne på det. Bare ikke bruk for mye, for da vil børsten sitte fast.

Rett og glatt

Et rett hår ser alltid best ut om det ikke har småhår står ut over hele hodet, og det unngår du hvis du bruker munnstykke på føneren.

- Husk også å føne med føneren rett ovenfra og ned, da blir det et glatt resultat uten frizz. Påfør gjerne et serum eller en utglattende fønekrem når du er ferdig, sier Svanem.

Ønsker du et ekstra rett og glatt resultat, kan du avslutte med å bruke en rettetang.

Les også:

Nå skal håret være kort

Derfor får du rynker av sukker

Tipsene som får hårfargen til å vare lengre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning