Sommerfargen:

Slik bevarer du brunfargen

Tipsene som får sommerfargen til å vare utover høsten.

SOMMERGLØD: Vi vil alle beholde den fine fargen fra stranden utover høsten.
SOMMERGLØD: Vi vil alle beholde den fine fargen fra stranden utover høsten. Foto: FOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Nå nærmer vi oss august med stormskritt, og de fleste av oss har forhåpentligvis lkart å opparbeide oss en fin og gyllen farge på huden.

Dessverre har denne fargen en tendens til å forsvinne fortere enn vi ønsker, men det finnes heldigvis noen triks for å få den til å holde seg i alle fall litt lenger.

Begynn før solingen

Mye av grunnlaget for å få en farge som varer lenge , bør egentlig gjøres før en begynner solingen. Noe av det viktigste er å skrubbe kroppen.

Huden vår har en levetid på cirka en måned, det vil si at hudcellene våre dør og faller av etter denne tiden, og med andre ord faller også da brunfargen av. Nettopp derfor er det såpass viktig å skrubbe vekk de døde hudcellene før soling, så de som får farge er unge og nye, og har en lang levetid.

Bruk solkrem

Alle har hørt det før, men vi sier det igjen; det er viktig å bruke solkrem. Når huden blir brent blir den død og tørr, også kjent som flass.

Huden som endelig har fått litt farge vil da falle av innen kort tid, og etterlate den nye huden like lys som den var før solingen.

For ikke å glemme faren for hudkreft og andre hudsykdommer som øker betraktelig om du ikke beskytter deg mot UV-strålene med solkrem.

GODT FOR FARGEN: St. Tropez Gradual Self Tan ( kr 229), Garnier Golden Protect ( kr 89), REN Exfoliating Body Balm ( kr 295), Dove Body Milk ( kr 59).
GODT FOR FARGEN: St. Tropez Gradual Self Tan ( kr 229), Garnier Golden Protect ( kr 89), REN Exfoliating Body Balm ( kr 295), Dove Body Milk ( kr 59). Foto: FOTO: Produsent, nelly.no

Gi huden fuktighet

Sola har en tendens til å tørke ut huden vår, spesielt i kombinasjon med saltvann eller klor. Derfor er det viktig å smøre seg med aftersun etter soling, og å fortsette å smøre seg med fuktighetskrem når en kommer hjem fra ferien.

Finn en krem med pleiende og gode ingredienser, som oljer og planteekstrakter, og smør deg med denne en gang om dagen.

Tap av fuktighet gjør at huden dør fortere, og dermed at den gyllene fargen forsvinner før den trenger.

Det er lov å jukse

Ser en allikevel at sommerfargen forsvinner fortere enn en ønsker, er det lov å juks med selvbruner.

Om en kun ønsker et hint av mer farge, finnes det mange gode fuktighetskremer som er tilsatt selvbruner, og som gir huden en gyllen glød. Disse kremene er perfekte å kompensere med over brunfargen fra ferien, for å få den til å holde lengre.

Pass på å smøre kremen med selvbruner jevnt utover kroppen, for skjolder og striper etter falsk farge er ikke pent. Et tips er å klappe huden tørr etter dusj, i stedet for å dra og skrubbe håndkleet rundt. Da dras ikke fargen av, og den holder seg jevn og fin.

Les også:

De mest populære kremene

De beste Taxfree-kuppene

18 stilige sandaler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen