Hårpleie

Nødhjelp til tørt vinterhår

Det er mange ting du ikke bør gjøre.

MISUNNELIG?: Få skjønne lokker som Cat Deeley ved å pleie håret litt ekstra i vinterhalvåret.
MISUNNELIG?: Få skjønne lokker som Cat Deeley ved å pleie håret litt ekstra i vinterhalvåret. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Håret er statisk, tørt og livløst, og det ser i grunnen ut som om du har puttet fingeren inn i stikkontakten. Jepp, vinteren er her, og den er nådeløs mot håret.

Heldigvis er veien kort til blankt, mykt hår, dersom følgende ekspertråd følges.

Ikke gå ut med vått hår

Det er en stor påkjenning for håret at vi hele tiden beveger oss fra tørr og varm inneluft til kald vinterluft. Dette er det umulig å gjøre noe med.

Men:

- Noe av det aller verste du kan gjøre mot håret ditt er å gå ut i minusgradene mens det er vått. Håret fryser, og det blir fryktelig slitt, sier tekniker hos Toni & Guy , Sara Helene Bekkan.

Vasker du håret for ofte kan det være med og slite på hårstråene, men også hyppig hårføning er et fyfy. Bekkan understreker likevel at dypfryst hår er verstingen.

I tillegg til å bruke rettetang og andre stylingjern. Sverger du til disse hjelperne er det to klare regel som gjelder: Ha i håret et varmebeskyttende produkt før du begynner, og aldri, aldri bruk stylingjern på vått hår.

- Jernet holder opp mot 200 grader, så da koker du håret, advarer Bekkan. Hun påpeker også at glattejernet ikke skal dras over hver hårseksjon mer enn tre ganger av gangen, og at bleket hår helst ikke bør rettes i det hele tatt med glattejern fordi det allerede er svekket, sier Bekkan.

Kur og klipp!

SUPRE HJELPERE: Wella Enrich Conditioner (kr 199), Wella Enrich Mask (kr 225)
SUPRE HJELPERE: Wella Enrich Conditioner (kr 199), Wella Enrich Mask (kr 225) Foto: Foto: Produsent

Flisete hår skyldes i stor grad at hårstråene brekker av på grunn av slitasje. Verstingen er å børste vått hår med hårbørste, så bruk heller en kam om du absolutt må.

I tillegg bør du stusse håret hver sjette uke for å unngå at slitte tupper splittes, fliser seg oppover og brekker av. Akkurat nå er trenden kort hår , men sparer du til langt hår er det helt nødvendig å stusse ofte, i følge Bekkan.

Investerer du også i en god fuktighetskur og bruker den to ganger i uken, er mye løst. Har du verken tid eller tålmodighet til å vente på å skylle kuren ut av håret, kan du bruke en såkalt nattkur til håret.

På samme måte som en nattkrem til ansiktet, jobber kuren i dybden mens du sover. Og du kan velge om du vil skylle den ut om morgenen eller ikke.

Fet styling

Det finnes triks for å unngå luesveis , men hodeplagg, skjerf og fleeceplagg gjør dessverre håret både statisk og tørt. Stylist Miriam Robstad i Pudder anbefaler derfor å bruke gode stylingprodukter, og ikke glemme balsamen etter hårkur.

FRA VENSTRE: Kérastase Sérum Nuit (kr 355) Redken Smooth Down Butter Treat (kr 414), Redken Extreme Anti-Snap (kr 461)
FRA VENSTRE: Kérastase Sérum Nuit (kr 355) Redken Smooth Down Butter Treat (kr 414), Redken Extreme Anti-Snap (kr 461) Foto: Foto: Produsenter

- Invester i en paste, en voks og gjerne andre produkter som er fett- og oljebaserte. Hold deg unna tørrsjampo og hårspray som kan gjøre håret enda tørrere, sier Robstad.

Har du en typisk nordisk manke med tynne hårstrå, vil du kanskje lett oppleve at fuktighetsprodukter gjør håret tungt.

- Det betyr ikke at du skal slutte å bruke produktene, bare bruk litt mindre, sier Bekkan.

Les også:

Tipsene som redder håret

Verdens beste skjønnhetsprodukter

FRA VENSTRE: Shu Uemura Shape Paste (kr 370) Shu Uemura Silk Oil (kr 370),
FRA VENSTRE: Shu Uemura Shape Paste (kr 370) Shu Uemura Silk Oil (kr 370), Foto: Foto: Produsent

Dette avslører alderen din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning