På topp 50 år etter

Frisyren alle fortsatt vil ha

Audrey Hepburns frisyre fra filmen «Breakfast at Tiffany's» er fortsatt den mest etterspurte.

POPULÆR FRISYRE: Audrey Hepburns frisyre er fortsatt den mest ettertraktede 50 år etter «Breakfast at Tiffany's».
POPULÆR FRISYRE: Audrey Hepburns frisyre er fortsatt den mest ettertraktede 50 år etter «Breakfast at Tiffany's». Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Det høyt oppsatte håret med masse volum har blitt kåret til den mest innflytelsesrike hårfrisyren gjennom tidene, ifølge Daily Mail.

En undersøkelse gjort av UK Hairdressing Council, spurte frisører i Storbritannia hvilken frisyre som er mest etterspurt i britiske frisørsalonger.

Vinneren ble Audrey Hepburns frisyre, som ble udødeliggjort i den ikoniske filmen «Breakfast at Tiffany's» fra 1961.

Marilyn Monroes blonde krøller fra filmen «Some Like it Hot» kom på andreplass i kåringen, mens 60-tallsikonet Twiggys korte frisyre kom på tredjeplass.

ANDREPLASS: Marilyn Monroes blonde krøller er fortsatt veldig populær blant britiske kvinner.
ANDREPLASS: Marilyn Monroes blonde krøller er fortsatt veldig populær blant britiske kvinner. Foto: Foto: Stella

Disneyfigur med på listen

Etter tre ikoniske frisyrer på topp tre, kom fjerdeplassen overraskende på mange. Den kapret nemlig tegneseriefiguren Ariel fra Disney-filem «Den lille Havfruen».

Den slo til og med den svært populære 90-tallsfrisyren «The Rachel». Det er nemlig kallenavnet på Jennifer Anistons frisyre fra tv-serien «Friends», og kom på femteplass i kåringen. Victoria Beckhams populære bob-frisyre kom på sjetteplass.

Hårfrisyren er den siste i rekken av ikoniske trender Audrey Hepburn får æren for. Hun er nemlig kvinnen som får en stor del av æren for at ballerinasko, den lille sorte kjolen og smale, korte bukser har blitt evigvarende moteplagg og en selvfølge i mange kvinners garderobe den dag i dag.

Les også:

BREAKFAST AT TIFFANY'S: Audrey Hepburn og George Peppard spilte hovedrollene i den populære filmen fra 1961.
BREAKFAST AT TIFFANY'S: Audrey Hepburn og George Peppard spilte hovedrollene i den populære filmen fra 1961. Foto: Foto: Stella

Tidenes mest fasjonable film

Kjolene som regnes som ikoner

For gammel for langt hår?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning