Få vakker porselenshud

Nå skal huden være lys og ren, det passer perfekt for oss her oppe i nord.

KRISTEN STEWART: Kristen Stewart har en blek og ren hud, og ser strålende ut.
KRISTEN STEWART: Kristen Stewart har en blek og ren hud, og ser strålende ut. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
DITA VON TEESE: Har gjort det til sitt varemerke å være blek.
DITA VON TEESE: Har gjort det til sitt varemerke å være blek. Foto: Foto: Stella

En av de store trendene på hud- og sminkefronten denne sesongen er ren, blek og glatt hud som kan minne om bestemors porselensdukker.

- Jeg tror denne trenden har kommet fordi modeller ofte er bleke. Man skal ikke være solbrun om man er toppmodell, sier Linda Røhmen, faglig leder hos Make Up Artistskolen.

Unngå solarium

Det viktigste for å oppnå porselenshud er en ren og glatt overflate. Første steg er derfor å skrubbe huden for å fjerne smuss og døde hudceller. Deretter må den renses.

- For å få fin og myk hud må man også rense den to ganger daglig, og sørge for at den får nok fuktighet gjennom kremer, sier makeupartist Sølvi Strifeldt.

Siden huden skal være så lys som mulig, er det også smart å unngå sol og solarium, og alltid bruke solfaktor, selv om vinteren. Det finnes dagkremer som har solfaktor, dette er veldig gode alternativer.

Se hvordan du kan lage din egen skrubb med ingredienser fra kjøleskapet.

Dekk over porene

For å få til porselenshud må grunnlaget legges med omhu, og man skal helst dekke over porer og ujevnheter så godt det lar seg gjøre.

- Bruk en god primer under foundationen, tipser Røhmen.

Primer er en tynn krem som legger seg i porer og tynne linjer i huden. Den gir en glattere overflate, og gjør at sminken sitter lenger.

Dropp pudder

CHRISTINA AGUILERA: Har hud som porselen.
CHRISTINA AGUILERA: Har hud som porselen. Foto: Foto: Stella

En jevn farge er viktig for å etterligne en porselensdukkes utseende, og man bør velge produkter som jevner ut ansiktsfargen.

- Legg et jevnt lag med kremfoundation over hele ansiktet, i en farge som matcher huden for øvrig. Bruk også en kamuflasjekrem eller korreksjonsfarge på røde partier, eller på blå ringer under øynene. Her må du prøve deg fram, forklarer Strifeldt.

Det er veldig viktig at man er nøye med påføringen av underlaget, og det kan være lurt å bruke en våt svamp til å legge foundation.

- Husk at laget skal være tynt, men allikevel dekkende.

Strifeldt mener også at du bør droppe pudderet til denne looken, siden det gir feil overfalte. Velg heller en kremfoundtion.

Velg riktige farger

Når man går for porselenshud er det fort gjort å velge for lyse farger, eller feil fargetoner. Det er derfor veldig viktig å ta utgangspunkt i sin egen hudfarge, og ikke overdrive.

- Ikke smink en forholdsvis brun hud flere toner lysere, dette kan gjøres på foto av profesjonelle, men for den vanlige dama i gata vil det bli unaturlig, sier Røhmen.

Tenk fersken, pudderrosa, gammelrosa og lignende som farge på munn og kinn.

- Bruk gjerne leppefargen din som mal på hvilke av disse rødnyansene som passer best for deg, tipser Strifeldt.

Se hvordan du velger riktig øyeskygge til din øyefarge.

Les også:

Derfor bør du fjerne sminken

Slik blir du kvitt mørke ringer

Derfor får du rynker av sukker

FRA VENSTRE: KEB Smoothing Facial Scrub (kr 335), HogM Lip Shine (kr 29,50), Topshop Blush (kr 75), RMK Creamy Polished Base (kr 216).
FRA VENSTRE: KEB Smoothing Facial Scrub (kr 335), HogM Lip Shine (kr 29,50), Topshop Blush (kr 75), RMK Creamy Polished Base (kr 216). Foto: Foto: Nelly.com, asos.com, produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning