Test: Fotproduktet Baby Foot

Babyføtter uten proff hjelp

Test: Fotpleieproduktet Baby Foot lever opp til navnet sitt.

TEST AV BABY FOOT: Huden skrellet formelig av føttene under testen av fotproduktet Baby Foot.
TEST AV BABY FOOT: Huden skrellet formelig av føttene under testen av fotproduktet Baby Foot. Foto: Foto: Agneta Soleim
Publisert Oppdatert
Baby Foot: Fotpleie i eske.
Baby Foot: Fotpleie i eske. Foto: produsenten

Produktinformasjon

Baby Foot er utviklet for å håndtere døde hudceller. Produktet skal gjøre det enkelt å holde føttene velstelte. Hovedingrediensene er fruktsyrer som trenger inn og fjerner døde hudceller. Behandlingen består av sokker og disse skal sitte på i et par timer. Etter 5-7 dager vil de døde hudcellene naturlig peeles av, lag etter lag. Foten blir myk som en babyfot.

Baby Foot koster kr 199, og selges hos Vita og utvalgte parfymerier.

Her kan du se informasjonsvideo om produktet på YouTube.

Nå som vi tråkker rundt i gummistøvler, høyhælte støvletter og tette sko, er det sjelden tærne ser dagslys og det er fort gjort å forsømme føttene. Kjenner du deg igjen kanskje? Resultatet er gjerne hard, sprukken hud og litt ulekre føtter.

Jeg har ikke tid til å løpe til fotpleier, hudpleier og frisør. Full jobb og små barn gjør at jeg lett havner i den berømte tidsklemma. Begrepet er blitt en klisjé, men den beskriver uansett hverdagen min ganske godt. Mors ve og vel kommer i andre rekke. Sånn er det med den saken!

Men når det knitrer i strømpebuksa fordi huden er så tørr på føttene at det mest ligner krakelert maling, er det på tide å ta affære.

Så da jeg ramlet over en anonym pakke på parfymeriets disk som lovet silkemyke babyføtter i en fei, var jeg ikke sen med å dra frem lommeboka. Dette kan være det jeg har håpet på. Og drømt om. Noe som fikser seg selv uten at jeg slipper å blakke meg eller ta meg fri fra jobb for å pleie kroppen. Yes!

Stive plastsokker

Produsenten påstår at det er det mest solgte fotproduktet i Japan.

Jeg krysser fingre, og ikke minst tær, for at japanerne kan mer enn å lese kinky tegneserier og løpe rundt i verden og ta bilder.

Jeg benker meg foran fredagsunderholdningen på TV med en stor kopp te og tar på meg gjennomsiktige, stive plastsokkene fra pakningen. Kremen inne i sokkene er iskald, men finner fort 37 grader. Nå oser jeg av sexappeal, gitt!

To timer går fort mens Knut Nærum og Fredrik Skavlan underholder meg.

Føttene flasser - og ikke bare litt!

Etter en lett fotvask og fire dager med utålmodighet skjer det noe. Bena flasser og det hele er rimelig ekkelt der jeg står og drar av hud til stor fascinasjon fra to små barn på badet.

- Dere skjønner, mamma skal få babyføtter, sier jeg forklarende. Det er ikke farlig altså!

- Vi vil også ha babyføtter, sier 3-åringen.

- Men dere har jo myke, deilige babyføtter, sier jeg, men det er ikke vanskelig å se at 5-åringen blir lettere fornærmet. Hun er da slett ingen baby! Jeg forklarer konseptet og hun godtar det under tvil.

Etter noen dager er flassingen over og jeg må si meg ganske fornøyd med resultatet.

Jeg har spart både tid og penger. Og føttene er deilige myke - som babyføtter. En runde med fotkrem, på med strømpebuksa (uten knitring) og føttene mine er som født på ny!

- Mamma? Har du babyføtter nå?

- Ja, nå har mamma faktisk babyføtter.

Share

Dette sier eksperten

VI HAR TESTET BABYFOOT: Disse bildene taler for seg selv! Fra venstre ser du først føttene før testing. Litt hard hud her og der, og det synes at det er ganske lenge siden de fikk en god pedikyr. Underveis i testingen (bildet i midten), begynte huden å skrelle av. Det var helt smertefritt, men det ser jo litt ekkelt ut... Etter en drøy uke, var all død hud borte vekk, og nye, fine føtter kom endelig frem i lyset!
VI HAR TESTET BABYFOOT: Disse bildene taler for seg selv! Fra venstre ser du først føttene før testing. Litt hard hud her og der, og det synes at det er ganske lenge siden de fikk en god pedikyr. Underveis i testingen (bildet i midten), begynte huden å skrelle av. Det var helt smertefritt, men det ser jo litt ekkelt ut... Etter en drøy uke, var all død hud borte vekk, og nye, fine føtter kom endelig frem i lyset! Foto: Foto: Agneta Soleim

Anita Anker Eng er faglærer i kosmetisk kjemi ved Hudpleieakademiet i Oslo. Hun har sett på innholdsfortegnelsen, og har dette å si om Baby Foot-produktet:

FLASSENDE FØTTER: Etter 5-6 dager begynte den døde huden å flasse av i mengder! Litt uappetittelig kanskje, men vel verdt det!
FLASSENDE FØTTER: Etter 5-6 dager begynte den døde huden å flasse av i mengder! Litt uappetittelig kanskje, men vel verdt det! Foto: Foto: Agneta Soleim

- Ut i fra innhold har jeg full tro på at dette produktet virker, sier hun til Kamille.no.

- Her er det et vidt spekter av syrer som virker på hver sin måte, noe som gir produktet gode peelende egenskaper, samt at det virker fuktbindene.

Det ikke er påkrevet for produsenter å skrive på hvor mye av et stoff produktet inneholder, men på forpakningen skal ingrediensene stå i fallende rekkefølge.

- Når det gjelder dette produktet kunne det vært interessant å se konsentrasjonen av de ulike stoffene. Det er mange aktive syrer, men vi vet ikke hvor mye av hvert stoff. Produktets pH kommer heller ikke frem. Det er viktig at produktet er godt pH-regulert.

Alkohol er nevnt som ingrediens to, så Anker Eng antar at det relativt høy alkoholandel i produktet.

- Alkohol jobber mot bakterier og sopp, og virker avfettende på hudoverflaten. Dette vil igjen være med på å lette jobben for syrene og andre aktive stoffer.

Hun påpeker at Baby Foot inneholder mange gode pleiende plantestoffer som bidrar med fuktgivende og helende egenskaper. Eneste advarsel Anker Eng kommer med, er å unngå å bruke produktet for ofte. Dette står for øvrig også godt uthevet i selve bruksanvisningen.

- Da dette produktet er veldig aktivt er det meget viktig at det ikke brukes for ofte. Dette kan svekke hudbarrieren og på sikt gi uønskede effekter som tynn og sart hud. Tilbøyligheten for sopp og bakterivekst kan da også øke.

Les også:

Denne hårfargen fikk best i test

Gode knep som redder håret ditt

Høstens store støvlettguide

20 perfekte parkaser

Share

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning