Skjønnhetstips

15 skjønnhetstips vi lover at du har bruk for

Unngå maskarasøl og få parfymen din til å vare lenger med disse tipsene.

SKJØNNHETSTIPS: Her er 16 fine skjønnhetstips for en bedre og litt lekrere hverdag!
SKJØNNHETSTIPS: Her er 16 fine skjønnhetstips for en bedre og litt lekrere hverdag! Foto: FOTO: Bulls
Publisert Oppdatert

Er du skrudd sammen slik som oss, tas alle gode tips som gjør at vi sparer tid og penger imot med takk. Her har vi samlet 15 gode skjønnhetsråd vi håper og tror at du får god nytte av.

Har du noen gode tips selv, - tips oss i kommentarboksen da vel!

7 fine skjønnhetstips for huden

1. Klut som fjerner sminke, til og med vannfast!

Er du ikke så veldig glad i øyesminkefjerner eller renseprodukter? Nå finnes det flere spesielle makeupkluter på markedet som enkelt renser huden og fjerner øyemakeup, også vannfast maskara! Og dét bare ved å væte kluten i litt lunkent vann og gni forsiktig. Vi liker for eksempel Jane Iredale Washglove, den er helt super!

2. Tørr og gusten hud?

Er huden din tørr og sliten og trenger litt krisehjelp? Kjøp E-vitaminkapsler eller Nattlysolje på apotek eller i helsekost. Ta hull på kapselen og smør oljen på huden. Gir nydelig næring og beskyttelse.

3. Flass og tørre partier

Flasser du litt her og der? Undervurder aldri effekten av en god skrubb. Særlig tørr hud har behov for jevnlig peeling, slik at døde hudceller ikke blir liggende utenpå huden og forhindre fuktighet, fett og andre nyttige ingredienser å trenge inn. Glatt og jevn hud sørger også for at makeupen din ser hundre ganger finere ut.

4. Smøring på innsiden

Huden din trenger godt med smøring, ikke bare utvendig men også innvendig. Tilskudd av omega 3 og 6-fettsyrer hjelper deg å bli kvitt tørrhet og eksem, og redusere rynker og pigmentflekker. Det kan til og med hjelpe deg å bli kvitt kvisene! Ja, det høres for godt ut til å være sant og det tar litt tid før det virker, men det er vel verdt ventetiden!

5. Visk bort sminkefeil

Hvis du har bommet litt når du legger øyesminke, kan du enkelt fjerne flekken ved å ta litt foundation på en q-tip og forsiktig viske vekk flekken.

På denne måten fyller du på med foundation og beholder huden jevn.

6. Få parfymen til å sitte lenger

Parfyme trenger fuktighet og fett for å dufte lenge. Bruk en parfymefri næringsrik kroppskrem før du påfører parfymen din, så varer de dyre dråpene lenger.

7. Unngå inngrodde hår

Barberer, vokser eller bruker du epilator for å fjerne hår? Uansett hva du velger, er det lurt å brukeen body lotion med glykolsyre eller liknende, slik at du unngår inngrodde hår og holder huden frisk, fin og fuktet. Vår favoritt er MD Formulations Hand and Body Creme.

TIPS TIL HUDEN: En god dusj med fuktighetsspray gir huden både fuktighet og duggfrisk finish, denne er fra Jane Iredale. En blå vaskevott, - egentlig beregnet på menn, men vi elsker den. Den vasker bort alle sminkerester, til og med vannfast maskara. Wash Cloth fra Jane Iredale. En god epilator holder hårveksten i sjakk, og må brukes langt sjeldnere enn for eksempel barberhøvel. Braun Silk-Épil tar superkorte hår og har en innebygd liten lommelykt som gjør det enklere å få med alle småhår. En bodylotion må gjøre mer enn bare å lukte godt! MD Formulations Hand & Body Lotion inneholder glykolsyre som også eksfolierer huden og sørger for at du ikke får inngrodde hår. Elsker den!
TIPS TIL HUDEN: En god dusj med fuktighetsspray gir huden både fuktighet og duggfrisk finish, denne er fra Jane Iredale. En blå vaskevott, - egentlig beregnet på menn, men vi elsker den. Den vasker bort alle sminkerester, til og med vannfast maskara. Wash Cloth fra Jane Iredale. En god epilator holder hårveksten i sjakk, og må brukes langt sjeldnere enn for eksempel barberhøvel. Braun Silk-Épil tar superkorte hår og har en innebygd liten lommelykt som gjør det enklere å få med alle småhår. En bodylotion må gjøre mer enn bare å lukte godt! MD Formulations Hand & Body Lotion inneholder glykolsyre som også eksfolierer huden og sørger for at du ikke får inngrodde hår. Elsker den! Foto: FOTO: Bulls og produsentene

8 smekre sminketips

1. Velg riktig rosafarge på leppestiften

Rosa lepper er superlekkert, ser naturlig ut, og fungerer både til hverdag og fest. Men det kan være vanskelig å finne den riktige nyansen. Prøv dette: Smil ditt bredeste smil til speilet, og velg den fargen som mest lik fargen på tannkjøttet ditt. Det er den fargen du kler best.

2. Party-effekt til vippene

Lyst på skikkelig va-va-vooom-vipper, men har ikke noen falske for hånden? Prøv å børste litt transparent pudder på vippene dine før du legger maskara. Det vil gi maskaraen din litt ekstra party-effekt.

3. Unngå maskarasøl

Unngå å ødelegge hele øyesminken med maskaraprikker på øyelokket ved å påføre maskara på de nedre vippene først. Da sperrer du ikke opp øynene mens det er våt maskara på overvippene, og vips - vippene og øyesminken er like fin.

4. Få sminken til å sitte

Sminken sitter bedre ved å bruke en fikseringsspray, for eksempel Jane Iredale D2OHydration Spray eller GloMinerals Hydrating Mist.

Dusj lett over ansiktet når du er ferdig sminket. Makeupen sitter bedre, og du får en litt duggfrisk glød av sprayen.

Vil du fiksere sminken, men ha et mattere resultat, anbefales det å pudre over med transparent pudder på en stor kost.

5. Har du overnappet øyenbrynene eller har noen bare "hull" du vil dekke?

Det er fullt mulig med en brynsblyant og brynspudder. Fyll først inn med brynsblyant i samme farge som din originale brynsfarge, og jevn over og fikser fargen med brynspudder. Voilá. Slik får du perfekte øyenbryn!

6. Olje som sminkefjerner

Sliter du noen ganger med å få fjerne gjenstridig leppestift? Særlig mørke matte farger, og leppestifter som skal sitte ekstra lenge kan være vanskelige å få av.

Prøv å ta litt olje (olivenolje, rapsolje, babyolje - det du måtte ha for hånden) på en bomullsdott og gni bort restene. Samme trikset gjelder også for vannfast maskara og kajal.

7. Foundation i flere farger

Sørg for å ha favoritt-foundationen din i to farger, så kan du blande deg frem til nøyaktig den fargen huden din er, uansett årstid. Så selv om du er for eksempel er blekere på våren enn på sommeren, har du alltid mulighet til å blande den perfekte foundationfarge. Her får du tips til hvordan du får jevnest mulig hud.

8. Øyeskygge som eyeliner

Visste du at mange øyenskygger er laget slik at du kan bruke dem både i tørr og våt tilstand?

Fargen på øyenskyggen blir sterkere hvis du legger den med et fuktet redskap. Pensel eller svampapplikator fungerer fint til dette. Slik får du for øvrig også utvidet eyeliner-repertoaret ditt. Bruk øyenskyggen som eyeliner ved å fukte en tynn pensel og legge en pen strek langs vippekanten.

9. Allergisk?

Mange allergikere tåler ikke sminkekoster laget av ekte hår, og reagerer med rødhet, kløe og utslett. Det finnes heldigvis mange gode alternativer laget i syntetmateriale. Prøv for eksempel The Body Shop - de fører kun syntetiske pensler.

Kilder: Allure, Bobbi Brown Makeup Manual, InStyle.

Les også:

SMINKETIPS: Face and Body Foundation fra Mac smitter ikke av på klærne, det liker vi! Ha gjerne foundation din i flere farger, så kan du blande deg til den perfekte nyansen til din hud. Form og fyll inn brynene dine med enten brynspudderet eller brynsblyanten til GloMinerals. Rosa lepper er lekkert, og fargen din finner du ved å inspisere fargen på tannkjøttet ditt. Denne lekre saken er fra Dior. Tåler du ikke ektehårspensler så godt? Noen blir røde og prikkete av det, så da bør du heller gå for syntetiske. Vi liker disse fra The Body Shop.
SMINKETIPS: Face and Body Foundation fra Mac smitter ikke av på klærne, det liker vi! Ha gjerne foundation din i flere farger, så kan du blande deg til den perfekte nyansen til din hud. Form og fyll inn brynene dine med enten brynspudderet eller brynsblyanten til GloMinerals. Rosa lepper er lekkert, og fargen din finner du ved å inspisere fargen på tannkjøttet ditt. Denne lekre saken er fra Dior. Tåler du ikke ektehårspensler så godt? Noen blir røde og prikkete av det, så da bør du heller gå for syntetiske. Vi liker disse fra The Body Shop. Foto: FOTO: Bulls og produsentene

9 hårtips du ikke har hørt før

Møt fem flotte kvinner i størrelse 42!

Fakta om skjønnhetsmytene

85 prosent bruker feil bh-størrelse: Nå kan du ikke lenger bomme

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning