DIY - Sminkevideo: Toves skjønnhetsfavoritter

10 skjønnhetsfavoritter!

Det er virkelig mye å velge mellom når det kommer til skjønnhetsprodukter, så da passer det perfekt at Tove har valgt ut 10 av sine favoritter akkurat nå!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Etter å ha jobbet som makeup-artist og makeup-lærer i snart åtte år, har jeg fått en lang liste over favoritter som fungerer - ikke bare bra på meg selv, men også på kunder og modeller.

Noen favoritter blir med meg for evig, andre blir byttet ut. Men halve moroa med sminke er at man kan teste ut nye former, farger og virkelig kose seg med produktene sine.

Selv om jeg har prøvd latterlig mange produkter opp igjennom årene, så har jeg fortsatt ikke prøvd alt - og har utrolig lyst til å vite hva DITT favorittprodukt er!

Noen produkter kan forbedre huden til det ugjenkjennelige (i positiv forstand, så klart), noen gjør sminkejobber ti ganger lettere, mens andre gjør håret blankt og regjerlig igjen.

Her har jeg valgt ut 10 av mine favorittprodukter om dagen, og i videoen over forklarer jeg, og viser i detaljer, hvorfor jeg synes nettopp disse er verdt å investere i.

Hvis du likte denne videoen, og vil at jeg skal fortsette med å lage favoritter-videoer regelmessig, er det bare å rope ut i kommentarfeltet nedenfor - det samme gjelder hvis du har noen spørsmål så klart.

FAVORITTENE SAMLET: Tove har testet og trålet seg gjennom utallige produkter, og funnet frem 10 av hennes største favoritter akkurat nå! Se videoen over for å se hvordan de brukes
FAVORITTENE SAMLET: Tove har testet og trålet seg gjennom utallige produkter, og funnet frem 10 av hennes største favoritter akkurat nå! Se videoen over for å se hvordan de brukes Foto: FOTO: Tove Eggen.

ADVANCED TIME-ZONE WRINKLE HUDPLEIESERIE FRA ESTÉE LAUDER

Dette er Estée Lauder sin nye formula til den tidligere Time-Zone-serien, og det jeg virkelig elsker ved denne, er at jeg kjenner at den gjør noe aktivt for huden.

Ikke bare er jeg umiddelbart hydrert, som burde være et minimum for en hver fuktighetskrem, men den fortsetter å virke i løpet av dagen.

Huden i sin helhet blir ikke tørr, og selv om kremen kjennes direkte fet, har jeg ikke opplevd noen form for utbrudd eller akne.

Selv har jeg dehydrert hud, med tørre områder ved nese, kinn og panne når det er kaldt ute. For meg er det vanskelig å finne en krem som ikke gjør at huden føles tørr igjen etter noen timer, men det mestrer denne lett.

Jeg bruker den sammen med ansiktsskrubb én gang i uka, og går over med en balm i de områdene jeg er ekstra tørr.

Husk også at nattkremen er veldig god å ha for ekstra aktivitet om natta, og for å bytte om på hvilken krem man bruker.

Øyekremen er fantastisk deilig rundt øyne, men også rundt lepper for å kjempe mot linjene som begynner å komme frem der.

HYDRATION SPRAY D2O FRA JANE IREDALE

MYK HUD: Den nye serien Advanced Time-Zone Wrinkle hudpleieserie fra Estée Lauder, etterlater huden myk og godt fuktet gjennom hele dagen - mens den jobber mot å sakte ned aldringsprosessen.
MYK HUD: Den nye serien Advanced Time-Zone Wrinkle hudpleieserie fra Estée Lauder, etterlater huden myk og godt fuktet gjennom hele dagen - mens den jobber mot å sakte ned aldringsprosessen. Foto: FOTO: Produsenten.

Denne fantastiske fuktighetssprayen har jeg brukt i flere år allerede, og er et verktøy jeg aldri legger en makeup uten - hverken på meg selv, eller på kunder og modeller.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Den fungerer ypperlig som en fuktgivende spray i løpet av dagen hvis man jobber mye foran dataen eller bor i en storby - for å beskytte mot forrurensing. Man kan spraye den både over sminket- og usminket hud.

Det jeg bruker den mest til er i forhold til sminken.

Jeg sprayer den over ansiktet flere ganger i løpet av en sminkerunde, for et perfekt resultat.

Jeg begynner med å spraye den først over nyrenset og fuktet hud, deretter etter at foundation og concealer er på plass. Videre bruker jeg den etter at pudder og rouge er påført, og så helt til slutt når sminken er helt på plass.

Dette gjør at alle sminkelagene nærmest smelter inn i huden, og får en så naturlig finish som mulig.

Merker du at huden kommer frem som litt tørr og foundation nærmest krakulerer, så kan denne sprayen fikse det. Spray lett over, og bruk gjerne en stippling foundationkost for å, veldig forsiktig, jobbe sprayen ned i det tørre partiet.

Den er også ypperlig å ha med seg på reise for å unngå den kjedelig "fly-huden" som blir tørr og gusten av air-condition, og som oppfriskende sprayvann i løpet av en lang shoppingdag i storbyen.

LUMI MAGIQUE HIGHLIGHTER PEN FRA L'ORÉAL PARIS

Denne har kanskje flere av dere sett meg bruke i flere sminkevideoer som jeg lager for KLIKK MOTE, og det har virkelig blitt en av mine faste produkter siden jeg først prøvde den i oktober 2012.

SPRAY SMINKEN FAST: Jeg gjør aldri en sminke uten  D2O Hydration Spray 59ml fra Jane Iredale (kr 289)! Den kan brukes på mange måter, er lett å ha med seg på tur, jobben eller skole og gjør underverker for hud og sminke
SPRAY SMINKEN FAST: Jeg gjør aldri en sminke uten D2O Hydration Spray 59ml fra Jane Iredale (kr 289)! Den kan brukes på mange måter, er lett å ha med seg på tur, jobben eller skole og gjør underverker for hud og sminke Foto: FOTO: Produsenten.

Ikke bare er den en nydelig highlighter-penn, som gir lys og løft til områder rundt øyne, nese, panne og lepper, men den har også litt mer dekk enn andre highlighter-penner, uten å være for tørr.

Dette er spesielt fint når man ikke ønsker å egentlig bruke så mye sminke, og vil se så naturlig ut som mulig.

Hvis du har veldig mørke ringer under øyne, anbefaler jeg å bruke denne som en base først, for så å gå på med korrigerende concealere slik at du blir helt kvitt de blå eller lilla fargeforstyrrelsene du måtte ha.

Bruk den som en tradisjonell highlighter over kinnben, under bryn, i midten av panne og rett over amor buen på leppene for å raskt tilføre et aldri så lite ansiktsløft.

PREP + PRIME TRANSPARANT FINISHING POWDER FRA MAC

Nok et produkt jeg har brukt i mange, mange år, og som er en fast del av de fleste sminkerutinene mine.

Pudderet er veldig fint (små korn) og helt gjennomsiktig, så alt det gjør er å holde foundation på plass og matte huden lett ned.

HIGHLIGHTER MAGI: En gjenganger i flere av mine videoer er Lumi Magique Highlighter-penn fra L'Oréal Paris (kr 135 ) rett og slett for sine tryllende egenskaper for gusten hud og slitne øyne.
HIGHLIGHTER MAGI: En gjenganger i flere av mine videoer er Lumi Magique Highlighter-penn fra L'Oréal Paris (kr 135 ) rett og slett for sine tryllende egenskaper for gusten hud og slitne øyne. Foto: FOTO: Produsenten.

Det tilfører også nærmest et silkeslør til huden, slik at den på ingen måte føles tørr.

Jeg anbefaler å bruke gjennomsiktige puddere, da en sminkelook alltid vil bli mest naturlig hvis dekkevnen kommer fra foundation i hovedgrad, deretter concealer.

Å lesse huden ned med dekkende pudder (ikke mineral-pudder nødvendigvis) vil nærmest bare ligge utenpå huden, og se veldig kunstig ut.

Hvis du har tørr, kombinert eller dehydrert hud, holder det med å sveipe lett over med en foundationkost. Hvis du har fet hud kan du med helle bruke en pudderpude til å klappe på pudderet over hele ansiktet så det får et tykkere lag.

Dette er et pudder som for meg er veldig vanskelig å overgå, og en veldig god venn å ha i sminkepungen.

BRIGHT LUMINIZING HIGHLIGHTER FRA MAKEUP MEKKA

Dette er også et relativt nytt produkt for meg, men jeg visste 100 prosent at denne kom jeg til å like - kun ved å teste highlighteren på en finger.

Fargen, tettheten og gløden er bare helt perfekt! Den vil kle de aller fleste hudtoner og hudtyper, og kan til og med brukes som øyenskygge.

Den inneholder ikke noe av disse forfærdelige glitterkornene som kun gjør at en makeup ser for overdramatisk ut, og blender seg naturlig inn med din egen hud og avgir en sunn og frisk glød.

FAVORITTPUDDER: Ikke bare er Prep + Prime Transparent Finishing Powder Loose fra MAC (kr 200) med på mine nåværende favorittpuddere, men det har vært det de siste 5 årene, og vil nok fortsette å være det i mange år fremover.
FAVORITTPUDDER: Ikke bare er Prep + Prime Transparent Finishing Powder Loose fra MAC (kr 200) med på mine nåværende favorittpuddere, men det har vært det de siste 5 årene, og vil nok fortsette å være det i mange år fremover. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Bruk en finger eller rougekost til å plassere highlighteren der hvor du ønsker den. De fineste stedene for en highlighter å ligger er rett over kinnben, og gjerne litt ned på eplekinn hvis du ønsker å få disse ekstra frem. I midten av panne, ned nesebenet, rett over amourbuen på leppene og langs kjevebenet.

For et mer våkent blikk, kan den med hell legges rett under bryn og innerst i øyekrogen. Men den kan også brukes på hele øyelokket som en øyeskygge.

Prisen er utrolig rimelig, og det er et norskt produkt som gjør saken enda bedre.

Hvis du er redd for at linjer og rynker skal synes med highlighterprodukter, kan du legge litt matt pudder med farge over highlighteren.

PHOTO FINISH PRIMER OG CAMERA READY BB CREAM FRA SMASHBOX + FACE & BODY FOUNDATION FRA MAKE UP FOR EVER

Dette er ikke bare ett produkt, men tre som er en del av min nyeste foundation-rutine.

Disse fungerer like ypperlig sammen på fotoshoot, som til hverdagssminken min.

Det er selvfølgelig ikke nødvendig å bruke alle disse produktene, hver og en av de er superfine alene og som de er. Men akkurat denne kombinasjonen har bevist seg for meg å gi et resultat som er utrolig jevnt og dekket, men fortsatt naturlig og fuktig.

Huden kjennes nærende og frisk hele dagen, og alt holder seg selvfølgelig helt på plass.

MAKS GLØD: Jeg testet  Bright Luminizing Highlighter fra Makeup Mekka (kr 49 - salg) for noen uker siden, og visste umiddelbart at det var en ny storfavoritt!
MAKS GLØD: Jeg testet Bright Luminizing Highlighter fra Makeup Mekka (kr 49 - salg) for noen uker siden, og visste umiddelbart at det var en ny storfavoritt! Foto: FOTO: Produsenten.

Begynn med å legge primeren tynt over hele ansiktet. Bruk bare fingrene, og du vil raskt kjenne hvordan huden får et nytt silkeaktig lag. Dette vil gjøre foundation jevnere, og gjemmer fine linjer.

Fortsett så med BB Cremen som er helt ypper som primer. Den gir et touch av farge, uten at det blir noe særlig synlig produkt på huden som gjør at man trenger mindre foundation.

Alene er den også helt super å bruke de dagene man ikke vil ha så mye dekk, og bare en lett jevning av huden.

Den fungerer like godt til tørr hud som til fet hud. Jobb den godt inn i huden, som du ville gjort med en fuktighetskrem, ved hjelp av fingrene og sirkulære bevegelser.

Avslutt så med Face & Body foundation, som også er min favorittfoundation om dagen. Jeg bruker denne alene, da den er laget til det og fungerer helt super.

Men; komboen av disse tre produktene er bare helt ut av en annen verden. Jeg påfører den alltid med en form for stippling foundationkost, og jobber over huden i sirkulære bevegelser - både med og mot klokka.

WATERPROOF SHADOW LINER FRA SMASHBOX

Et nytt og veldig spennende produkt som ikke bare har en av de hotteste fargene for makeup denne sesongen, men den sitter helt fantastisk på huden!

Blyanten er ypperlig å bruke som øyeskygge over hele lokket, både alene og under tradisjonelle pudderøyenskygger for at de skal bli sterkere og holde seg lengre.

Jeg liker den også veldig godt som en uavhengig linje under øyet og i indre øyekrok.

Den kommer med en blending-svamp i andre enden, for å kunne jobbe ut kantene. Men pass på at du gjør dette raskt fordi når denne tørker, ja - da sitter den til du fysisk fjerner den med sminkefjerner.

Waterproof Shadow Liner kommer også i mange andre farger, og spesielt for de som sliter med at kajal og eyeliner renner i løpet av dagen, er dette et perfekt produkt å teste i en av de mørkere fargene.

FOUNDATION-RUTINE: Jeg har lagt min elsk på denne foundation-rutinen som består av først Photo Finish Primer fra Smashbox (kr 260) for å jevne ut huden og gi den en silketekstur, etterfulgt av Camera Ready BB Cream fra Smashbox (kr 280) som er fantastisk alene som en BB Cream - men en liten industrihemmelighet er å bruke den som en primer før foundation. Da gir den et hint av farge som gjør at man trenger mindre foundation og akkurat denne gjør at enhver foundation ser hakket bedre ut. Så avslutte det hele med Face & Body Foundation fra Make Up For Ever (kr 417) som uansett er min favoritt foundation alene om dagen, men denne komboen sammen er utrolig spesiell, og gir en hud som bare er ut av en annen verden, rett og slett!
FOUNDATION-RUTINE: Jeg har lagt min elsk på denne foundation-rutinen som består av først Photo Finish Primer fra Smashbox (kr 260) for å jevne ut huden og gi den en silketekstur, etterfulgt av Camera Ready BB Cream fra Smashbox (kr 280) som er fantastisk alene som en BB Cream - men en liten industrihemmelighet er å bruke den som en primer før foundation. Da gir den et hint av farge som gjør at man trenger mindre foundation og akkurat denne gjør at enhver foundation ser hakket bedre ut. Så avslutte det hele med Face & Body Foundation fra Make Up For Ever (kr 417) som uansett er min favoritt foundation alene om dagen, men denne komboen sammen er utrolig spesiell, og gir en hud som bare er ut av en annen verden, rett og slett! Foto: FOTO: Produsentene.

IMPRESS PRESS-ON MANICURE BY BROADWAY

For de som følger bloggen min er det ingen hemmelighet hvor mye jeg elsker disse neglene.

Det er også disse jeg som oftest har på meg i sminkevideoen, da de er så fantastisk enkle å bruke at til og med jeg som er en skikkelig neglelakk-kløne får det til.

Dette er ikke de klassiske neglene man måtte file til og lime på plass, à la de man kjøpte på gode gamle Adelsten, hvorpå limet festa seg i tommelen, og så var kaoset i gang. Nei, her er det faktisk ingen filing eller liming inkludert i det hele tatt!

Det følger med 24 negler i forskjellige størrelser, så etter å ha vasket hender og filt ned dine egne negler hvis det trengs, er det bare å velge ut de som passer deg.

Velg heller en negl som ser akkurat for liten ut enn at den er for stor. Neglen presser seg ut i kantene, og tilpasser seg neglen din så den blir større enn du tror.

Så er det bare å rense neglene med den lille vipen som følger med (dette er veldig viktig!), peele av plastikken på neglen, og klemme den på plass.

SITTER HELE DAGEN: Den nye Waterproof Shadow Liner i fargen Metallic Marble ( kr 160) har ikke bare en fantastisk farge, men sitter som støpt hele dagen.
SITTER HELE DAGEN: Den nye Waterproof Shadow Liner i fargen Metallic Marble ( kr 160) har ikke bare en fantastisk farge, men sitter som støpt hele dagen. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Jeg anbefaler å ta tommel til slutt da du bruker denne til å presse. Plasser neglen godt nede ved og under neglesengen, og press dermed til i 30-50 sekunder. Hvis du skulle være uheldig og en negl detter av, har du masse ekstra negler å velge fra.

Disse er perfekte når du har dårlig tid og vil at neglene raskt skal se flawless ut, men de holder seg også veldig bra, noe som gjør at jeg også liker å bruke de i hverdagen.

De koster mindre enn å ta en manikyr, og i mitt tilfelle holder de lengre fordi jeg alltid klarer å få en "ripe i lakken" etter få dager.

MYTHIC OIL HÅRPLEIESERIE FRA L'ORÉAL PARIS

Jeg er veldig dårlig på å ta vare på håret mitt. Til dels fordi jeg har så mye og det er veldig tykt, men også fordi det virker som om uansett hva jeg gjør, så tover håret seg og får små dreads her og der.

Men denne serien har virkelig hjulpet til med det, og gjør håret mye letter å gre etter at det er vasket. Den gir også en helt fantastisk shine og liv til håret, som jeg vanligvis bare har når jeg kommer fra frisøren.

Jeg har lenge vært fan av oljer både til kropp og til ansikt, men jeg ser nå også at oljer til håret er riktige veien å gå.

Jeg prøver å ikke vaske håret for mye, maks 2-3 ganger i uka, sånn at det ikke skal bli fett. Derfor bruker jeg først shampooen to ganger, dermed balsam og avslutter med hårmasken 2 ganger i uka.

Helt til slutt prøver jeg å avslutte med kaldt vann, hvis det ikke er for kaldt i huset fra før av.

Jeg er imponert over denne serien som har en mellomklasse pris, i tillegg til hvor lenge produktene varte. Man trenger ikke bruke store mengder for å få et nydelig resultat, og lukten er mild og fin.

FLEX TIP EYELINER FRA ISADORA

ENKLE NEGLER: ImPress Nails by Broadway (kr 119) er uten tvil en av mine største funn i 2012, og jeg har ikke tenkt til å slutte med å bruke de med det første!
ENKLE NEGLER: ImPress Nails by Broadway (kr 119) er uten tvil en av mine største funn i 2012, og jeg har ikke tenkt til å slutte med å bruke de med det første! Foto: FOTO: Produsenten.

Denne felt-tip-eyelineren er ny, og utrolig fin å bruke.

Den er særdeles lang og tynn, noe som gjør at man har bedre kontroll og virkelig kan leke seg med lange og vingede eyelinere.

Når man først begynner å jobbe med filt-tip-eyelinere i stedenfor tradisjonelle flytende eller gele-linere, er det en liten tilpassning som skal til. Ikke fordi det er vanskeligere, bare anderledes.

Jeg syns at filt-tip-eyelinere får en mye finere, renere og mer naturlig finish. Spesielt denne er sterk i fargen, uten at den sklir utover på huden.

Den har en veldig fin holdbarhet, som bare fader lett etter 10 timer, uten at den renner eller flyter utover. Den tynne applikatoren gjør det raskt og enkelt å plassere eyelineren langs vippekanten på travle dager.

For en fin og utvinget liner kan den enkelt plasseres i ytterkant, der hvor du vil at enden skal være, og så dra den inn tilbake til vippekanten.

For å finne formen og retningen eyeliner skal gå i, kan du forestille deg at lineren nærmest skal være en forlengelse av nedre vippekant - og ikke øvre vippekant da lineren da vil bli trukket nedover.

Retningen skal gå mot rett over øret og avslutningen skal alltid være så tynn som mulig - som blir veldig enkelt gjort med denne lineren.

SKINNENDE HÅR MED OLJER: Håret mitt har vært skinnende blankt de siste månende, takket være Mythic Oil hårpleieserie fra L'Oréal Paris (kr )!
SKINNENDE HÅR MED OLJER: Håret mitt har vært skinnende blankt de siste månende, takket være Mythic Oil hårpleieserie fra L'Oréal Paris (kr )! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Ferdig!

FLEKSIBEL EYELINER: Den nye Flex Tip Eyeliner fra IsaDora (kr 109), har også blitt en av mine nye favoritter. Tynn og lang feltipp, som bøyer seg i de retningene du trenger at den bøyer seg i og en veldig fin pris.
FLEKSIBEL EYELINER: Den nye Flex Tip Eyeliner fra IsaDora (kr 109), har også blitt en av mine nye favoritter. Tynn og lang feltipp, som bøyer seg i de retningene du trenger at den bøyer seg i og en veldig fin pris. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Det var noen av mine favorittprodukter som jeg bruker masse om dagen. Jeg har selvfølgelig masse andre favoritter på lager, både gamle og nye, så hvis dette er noe du likte og vil se mere av, er det bare å si ifra nede i kommentarfeltet.

Husk at jeg også svarer på alle spørsmål dere måtte ha om sminke og mote, så det er bare å spørre meg om hva du vil.

Jeg lager video her for KLIKK MOTE hver tirsdag og fredag - så jeg håper vi sees neste gang også!

Les også:

Her er ekspertenes beste skjønnhetstips!

Disse skjønnhetstabbene kan koste deg jobben

Følg Klikk Mote på Facebook

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning