Osloguide

Den ultimate Oslo-guiden

Glem London og Paris. Her er de beste stedene å shoppe, spise og bo i Oslo!

OSLO PÅ SITT BESTE: Vi har samlet de beste stedene du kan shoppe, spise og bo i hovedstaden.
OSLO PÅ SITT BESTE: Vi har samlet de beste stedene du kan shoppe, spise og bo i hovedstaden. Foto: FOTO: Mediamania/visitnorway
Publisert Oppdatert
LITEN PERLE: MagMaLou på Frogner er absolutt verdt et besøk om du befinner deg i hovedstaden.
LITEN PERLE: MagMaLou på Frogner er absolutt verdt et besøk om du befinner deg i hovedstaden. Foto: Foto: Lars Evanger

Hovedstaden byr på et spennende og variert utvalg når det kommer til både klær, interiør og mat.

Dropp Karl Johan og Oslo City, og beveg deg rundt i byen. Ta bena fatt, lei en bysykkel, eller hopp på tikken eller T-banen.

Besøk en hyggelig restaurant eller en lekker klesbutikk. Tilbring dagen langs Akerselva og kvelden på en takterrasse mens sola går ned.

Vet du om flere Oslo-perler? Legg gjerne igjen tips i kommentarfeltet!

Her shopper du klær:

MagMaLou
Adresse: Skovveien 8
Konseptbutikken som har alt en jente kan ønske seg fra merker som Ganni, Mardou & Dean og Second Female.

I tillegg har butikken både sminkeavdeling og sitt eget merke som heter by MagMaLou, de tilbyr også profesjonell stylinghjelp.

Guiden fortsetter under bildet.

Zara
Adresse: Bogstadveien 12
Den spanske butikkjeden er en budsjettfavoritt når det kommer til klær og tilbehør som er i tiden. Her kan du finne plagg som likner på de du har sett på catwalken til de store motehusene, og ofte i gode kvaliteter.

Du finner også en butikk i Karl Johans Gate, men i Bogstadveien er det ofte lettere å finne alle størrelser.

Velouria Vintage
Adresse: Thorvald Meyers gate 34
For deg som elsker vintage er dette et skattekammer. Sko, klær, vesker og accesoirer fra ’60-, ’70- og ’80-tallet.

Her finner du alt fra vesker fra motehus som Chanel og Louis Vuitton, glitrende paljettkjoler og tøffe band t-skjorter for rockefans. De har også et bra utvalg til herrer.

Acne Archive
Adresse: Markeveien 60, inngang fra Søndre gate
Lengst ned på Grünerløkka finner du Acne Archive. Acne-butikken som tilbyr klassikere som skinnjakker og jeans, samt show-pieces fra motehusets tidligere kolleksjoner.

Og det beste, til reduserte priser. Jeans finner du til rundt 600 kr.

No. 9
Adresse: Riddervoldsgate 9
Her finner du klær, sko og tilbehør fra merker som Carven og Epilogue, og går du lenger inn i butikken finner du et eget rom med brukte designerskatter.

Et par Louboutins, Givenchy-veske eller noe du så på moteikonet ditt i fjor. Prisene varierer, men her kan du virkelig gjøre et kupp.

Her shopper du interiør:

INTERIØRBUTIKKEN MED STOR I: Bolina på Stabekk har det lekreste utvalget av møbler, interiørartikler og klær.
INTERIØRBUTIKKEN MED STOR I: Bolina på Stabekk har det lekreste utvalget av møbler, interiørartikler og klær. Foto: FOTO: Mediamania/visitnorway

Bolina
Adresse: Gamle Drammensvei 38, Stabekk
Vi kan ikke lage en Osloguide uten å nevne Bolina, selv om den strengt talt ligger på Stabekk i Akershus.

Her finner du de lekreste møbler, interiør og klær fordelt i to lokaler, Bolina og Stasjonen, fra kjente leverandører som Bloomingville, Hay, House Doctor, Tolix, Bruka, Helmut Land, Cathrine Hammel og Isabel Marant. Det går både buss og tog til Stabekk.

H&M Home

Adresse: Bogstadveien 11
I den fem etasjer store falgskipbutikken til Hennes & Maurits ligger H&M Home. Rimelige interiørartikler som er perfekt når du vil oppdatere litt hjemme.

Utvalget i butikk er ikke like bra som i nettbutikken, men det er jo ekstra stas å kunne handle fysisk i en butikk. Vi er veldig glad i linproduktene, både fine og rimelige.
 

Kollekted by
Adresse: Rathkes gate 4
Nederst på Grünerløkka, i det som en gang var en slakterbutikk, ligger denne perlen av en butikk. Det er stylistparet, Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio, som driver butikken.

HYGGELIG SERVICE: Alessandro tar deg smilende imot i Kollekted by.
HYGGELIG SERVICE: Alessandro tar deg smilende imot i Kollekted by. Foto: Foto: Mediamania/visitnorway

Varene er nøye plukket ut på markeder og i antikvitetsbutikker i Italia og Skandinavia. Og for deg som er ute etter det lille ekstra og liker den stramme, nordiske stilen er Kollekted by perfekt.
NB! Butikken er åpen kun fredag og lørdag.

Granit
Adresse: Bygdøy Allé 1
Alt du trenger av smart og funksjonell oppbevaring og innredning, samt fine puter og tepper. En budsjettfavoritt. De har også en butikk på Grünerløkka.

Milla Boutique

Adresse: Holmens gate 4
Oslos tøffeste, og kanskje mest unike, interiørbutikk. Om det er selve lokalet eller utvalget som er det beste klarer vi ikke bestemme oss for, her er det så mye fint at det klør i fingrene.

Selv om du er den mest fargeglade personen trekker det mørke lokalet deg inn. Kanskje det beste Aker Brygge har å by på.

Her spiser du:

Ekebergrestauranten
Adresse: Kongsveien 15
Det flotte funkisbygget i Ekebergåsen har kanskje Oslos flotteste utsikt over fjorden, så i sommersesongen er uteserveringen en sikker vinner.

EKEBERGRESTAURANTEN: God mat med en utsikt du sent glemmer.
EKEBERGRESTAURANTEN: God mat med en utsikt du sent glemmer. Foto: FOTO: Mediamania/visitnorway

Inne dominerer det lekre interiøret, og menyen er det ingenting å si på. Kombiner besøket med en tur til Ekeberg Skulpturpark.
NB! Det kan være lurt å bestille bord på forhånd.

The Thief

Adresse: Landgangen 1
Tjuvholmen har blitt en liten restaurantoase, om en teller med Aker Brygge. På Oslos hippeste hotell ligger det en fantastisk takterrasse hvor du kan nyte god mat og drikke.

Plassen er ikke så stor, men stemningen er det ingenting å si på. Er du heldig arrangerer de The Thief Unplugged samtidig som du er i byen, intimkonserter som er åpen for alle.

Delicatessen
Adresse: Søndre gate 8
Nydelig tapas i en avslappet atmosfære på Grünerløkka. Perfekt både til lunsj og middag. Kombiner lunsjen med en tur langs Akerselva, eller en cocktail på en av Grünerløkkas mange barer.

Delicatessen har også restauranter på Majorstua og Aker Brygge.
NB! Her er det ikke bordbestilling, så regn med litt ventetid i helgene.

Åpent bakeri
Damplassen 24
Her får du de deiligste bakevarer, juice og kaffe. Et perfekt sted for en lett lunsj. Rett over gata ligger Damplass Blomster med blant annet økologiske blomster og et stort utvalg av interiørartikler.

Lofthus Samvirkelag – Åpent Bakeri
Adresse: Åsengata 42, Torshov
På kvelden blir bakeriet på Torshov forvandlet til pizzeria med det som kanskje er Oslos beste pizza. Stemningen er avslappet og uformell og servitørene er hyggelige.

I tillegg til spennende kombinasjoner av topping, kan du velge mellom «røde» og «hvite» pizzaer, altså enten med tomatbasert saus eller crème fraîche-basert saus. De har også take away.
NB! Stengt mandag og tirsdag.

FIN MØTEPLASS: Dagens møte holdes ute på Damplassen.
FIN MØTEPLASS: Dagens møte holdes ute på Damplassen. Foto: Foto: Mediamania/visitnorway

Her kan du bo:

The Thief
Adresse: Landgangen 1
Vil du bo både sentralt, i lekre designomgivelser og på Oslos hippeste hotell, er The Thief stedet for deg. Dobbeltrommene koster i overkant av 2000 kroner natta, så det ligger i det høyere prissjiktet.

Men beliggenheten er unik, og de har en nydelig spa-avdeling. Også et perfekt sted for å spotte kjendiser. Rett rundt hjørnet ligger Astrup Fearnley Museet og det er kort avstand til deilige spisesteder og shopping.

Clarion Collection Hotel Folketeateret
Adresse: Storgata 21-23
Et rimeligere alternativ i Operapassasjen ved Youngstorget. Super beliggenhet i et mer avslappet områdene.

TJUVHOLMEN: På toppen av Oslos kuleste hotell kan du nyte god mat og drikke.
TJUVHOLMEN: På toppen av Oslos kuleste hotell kan du nyte god mat og drikke. Foto: FOTO: Mediamania/visitnorway

Mange nye og hippe restauranter i nærområdet, gangavstand til Karl Johans Gate og det ryktes at frokosten er veldig bra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning