Podcast

Slik laster du ned podcastene

Ny i podcast-verdenen? Slik får du tak i podcastene.

Foto: Fotomontasje: Kamille
Publisert Oppdatert

Podcast:

* Digitale filer, hovedsakelig lyd, som lar deg lytte til radioprogrammer akkurat når det passer deg.

* Kan lastes ned på mobilen, PC-en, Mp3-spilleren eller telefonen.

* Kan også streames direkte fra nettet

For å kunne høre på alle de fine historiene der ute, må du ha en podcast-app.

iPhone:

Har du iPhone, er denne app-en enten innebygget i mobilen, eller du finner den på Itunes, der den rett og slett heter Podcaster.

Windows Phone:

Også Windows Phone har en innebygget Podcaster-app.

Android:

Har du Android må du laste ned en app fra Google play. Det er flere du kan velge mellom, men app-ene Stitcher, Player FM, BeyondPod  og Podcast Addict blir jevnlig anbefalt.

De er gratis mot at du hører litt reklame mellom episodene, men kan også lastes i fullversjoner om du vil betale for det.

Slik gjør du:

Ok, nå har du teknikken du trenger. Nå kan du bare gå inn i app-en og søke etter podcastene.

I Podcaster-appen  kan du finne programmet ditt ved å gå på Aktuelt eller Topplister i menylinjen. Eller du kan søke deg fram om du vet hva podcasten heter.

Vil du abonnere på den, trykker du på den, og deretter på Abonner, så vil den legge seg i lista over Mine podcaster, og da vil nye episoder legge seg inn automatisk.

I Sticher vil du få forslag over de mest populære podcastene, eller forslag basert på andre podcaster du følger, på forsiden. Så kan du lage deg mapper, og systematisere podcastene du ønsker å abonnere på.

Det kan være fint å merke seg at radiokanalen NPR har mange av de mest populære podcastene som Serial, This American Life, Ted Talks og Invisibilia blant annet, og sånn sett er det bra å følge med på dem for nye favoritter.

Når det gjelder norske podcaster, finner du dem enten i Itunes, eller ved å gå inn på hjemmesidene deres. Enkelte finner du også via android-apper, men det er mulig du da må laste ned via RSS.

Kilder: Telenor, teknofil.no, dagbladet.no.

Få med deg:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning