DIY - SMINKEVIDEO: Unngå at maskaraen renner

Trikset som holder maskaraen på plass

Maskara som renner og smitter over på huden må være noe av det mest irriterende i sminkeverden!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

I det siste har jeg fått utrolig mange spørsmål, eller fortvilte kommentarer og meldinger, om maskara som alltid renner eller smitter over på huden.

For mange spiller det ingen rolle om man bruker en vannfast maskara, longlasting øyeskygger eller vannfast kajal - man ender alltid opp med mørke flekker under øyne i løpet av dagen.

Men, det finnes faktisk et triks som er så utrolig enkelt og rimelig, som jeg allerede har tipset flere lesere om - til stor suksess, nemlig puddertrikset.

Det er ikke sminken, det er deg

Veldig mange glemmer å tenke på årsaken til at sminke oppfører seg som den gjør; foundation blir flekkete, tennene røde fra leppestiften og som vi skal se på i dag; maskara smitter over på huden.

Vi bytter ofte produkter og tester så mye forskjellig at både hodet og lommeboken blir slitne. Det er greit å prøve ut flere produkter, men som oftest så er det faktisk ikke sminken det er noe galt med - det er deg!

Ok, det høres slemt ut, men det er oljen og hudteksturen vår som er avgjørende for hvordan sminke oppfører seg på huden vår.

Så de fleste som opplever at maskara smitter over på huden, har ofte mye oljer i huden rundt vippene, som da blir trukket opp og inn maskaraen som nærmest fungerer som en øyesminkefjerner.

Og derfor vil maskaraen, så klart, smitte over på huden.

PRODUKTER: 1. Fløyelsmykt Løst Pudder fra Yves Rocher (kr 139), 2. Prep+Prime Transparent Finishing Powder fra MAC (kr 300), 3. Translucent Loose Powder fra Dr. Hauschka (kr 259), 4. Loose setting Powder fra Laura Mercier (kr 360), 5. Loose Translucent Face Powder fra Makeup Mekka (kr 149).
PRODUKTER: 1. Fløyelsmykt Løst Pudder fra Yves Rocher (kr 139), 2. Prep+Prime Transparent Finishing Powder fra MAC (kr 300), 3. Translucent Loose Powder fra Dr. Hauschka (kr 259), 4. Loose setting Powder fra Laura Mercier (kr 360), 5. Loose Translucent Face Powder fra Makeup Mekka (kr 149). Foto: Picasa

Mirakeltrikset

Som jeg viser i videoen over, så trenger du bare et gjennomsiktig pudder og en kost for å holde maskaraen på plass.

Vippene trenger nemlig noe tørt som maskaraen kan feste seg til, og noe som låser maskaraen inne på vippene.

Etter at du har lagt sminken ferdig, eller ikke vil ha noen annen sminke i det hele tatt og bare kjører maskara, så legges pudderet helt til sist, rett før maskaraen.

Bruk en fluffy kost, og et gjennomsiktig pudder og påfør over vippene og øyelokket, både under og over øyet. Legg maskara som normalt.

Kanskje kjenner du at vippene føles litt tykkere?

Ta så baksiden av kosten, og dra vekk overflødig produkt fra vippene - dette er uansett viktig for deg som har problemer med at maskara renner, og gå over med et forseglende lag med pudder igjen.

That's it!

Pudder = talkum

Grunnen til at et gjennomsiktig pudder fungerer så bra, er at det nærmest fungerer som et talkum - både for maskara, og foundation og concealer som den er ment å brukes til.

Men det er viktig at du bruker et pudder som er helt fritt for farge og dekkevne. Pudder som gir farge, kan ofte være med på å øke oljenivået igjen, som jo er det motsatte av det vi ønsker.

Du må ikke nødvendigvis bruke et løst pudder, men det er absolutt enklere - og påføringen blir jevnere.

Mitt favorittprodukt til dette trikset, er uten tvil Prep+Prime Transparent Finishing Powder fra MAC, men alt av løspudder som er fri for farge kan også brukes.

Bonus

I tillegg til å holde maskaraen på plass, vil dette trikset også holde kajal, flytende eyeliner og øyeskygger i sjakk i sommer!

ENKELT: Trikset for å holde maskaraen på plass er så enkelt at du kommer til å juble av glede!
ENKELT: Trikset for å holde maskaraen på plass er så enkelt at du kommer til å juble av glede! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Pudderet fungerer på samme måte for disse produktene som den gjør for maskaraen - forsegler den inne og holder olje unna.

Husk å ikke ta på øyevippene eller øyelokket med fingrene i løpet av dagen, da disse inneholder masse oljer - og hvis du føler oljene trenger igjennom etter seks timer, kan du gjerne ta pudderet med i veska og bare gå over med litt produkt ekstra i løpet av dagen.

Allergiske øyne

For dere som har veldig sensitive og rennende øyne, så kan dette trikset hjelpe, men - dessverre, for mange så er det nesten umulig å bruke maskara eller øyesminke i det hele tatt.

Dette fordi man reagerer på det meste, og øynene vil renne.

Tårer vil løse opp pudderet etter hvert, som da mister effekten sin. Men jeg har laget en video tidligere om hvordan sminke seg uten maskara, som burde hjelpe i massevis.

Ferdig!

Husk at du kan legge igjen en kommentar under med spørsmål du måtte ha, eller ønsker om andre sminkevideoer.

Tusen takk for at du tok deg tiden til å se denne videoen, og håper vi sees neste gang også!

Les også:

Perfekte festlooker du må prøve

Gutta synes dette er minst attraktivt

Sesongens fineste trendfletter fikser du selv

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning