Rett fra jobb til julebord

Triksene du må kunne i julebordsesongen

Her er tre lekre looks du fikser på rekordtid. Pluss triksene du må kunne for å bli helt festklar.

RETT FRA JOBB TIL JULEBORD?: Da er det et par supertriks du må få med deg. Blant annet kan en leppepomade brukes til mer enn å mykgjøre leppene dine. Den kan også forhindre flygehår som står til alle kanter. Under finner du også svaret på hvorfor en tannbørste og en q-tip kommer godt med i vesken.
RETT FRA JOBB TIL JULEBORD?: Da er det et par supertriks du må få med deg. Blant annet kan en leppepomade brukes til mer enn å mykgjøre leppene dine. Den kan også forhindre flygehår som står til alle kanter. Under finner du også svaret på hvorfor en tannbørste og en q-tip kommer godt med i vesken. Foto: FOTO: Thinkstock.com
Publisert Oppdatert

Sara Melinda F. Sandal:

Sara Melinda F. Sandal er utdannet journalist og har jobbet som skjønnhetsansvarlig i Kamille i flere år.

Hun har også figurert på TV, sist som stylist på «Bli Ny Mor og datter» på FEM.

Tips!

Hvis du har bomma litt når du legger øyensminke, kan du enkelt fjerne flekken ved å ta litt foundation på en q-tip og forsiktig viske vekk flekken.

Den kan gå i ett fra jobbslutt til festen starter. Da er det greit å ha et par triks på lur som gjør deg festklar på minutter.

Under finner du tre nydelige sminkelooker, i tillegg til helt konkrete oppskrifter på hvordan du enklest mulig blir festens fineste.

Her avslører nemlig skjønnhetsansvarlig i Kamille, Sara Melinda F. Sandal, sine beste tips og nyttigste triks.

1. MARKERTE ØYNE OG OPPSATT HÅR

Sminke

Om morgenen:

 • Grunn med flytende foundation, gjerne en med lysreflekterende pigmenter, og legg samtidig ørlite flytende highlighter langs neseryggen. Dette gir huden et duggfriskt utseende som passer bra til denne looken.
 • Legg en aprikosfarget eller rosa rouge enten under kinnbeina, eller oppå eplekinnene, alt etter hvordan du ønsker å markere ansiktet.
 • Grunn øyelokket med en øyeprimer, eller en beige øyeskygge med tett pigmentering. Bruk en flytende eyeliner og trekk en linje langs hele øyelokket og ut i vippe­kanten.
 • Velstelte, men naturlige bryn er et must. Gre med en brynsbørste og fyll inn med en brynspenn. Det er fint med en anelse mørkere bryn enn din naturlige hårfarge, men pass på at brynene ikke blir for mørke.
 • Legg svart maskara på vippene, gjerne en som er ment for volum og definisjon.

Før festen:

 • Legg en perlemorsfarget øyeskygge opp til global­linjen (der øyelokket buler ut). Avslutt med litt highlighter langs amorbuen (konturene på midten av overleppa), og en lys beige lipgloss eller leppepomade.

Hår:

 • Lag sideskill. Bruk en rettetang og glatt ut håret. Viktigst er foran. Samle håret bak i ei lita flette eller topp som du fester med nåler. Flygehår roer du med litt hårolje eller leppepomade som du gnir mellom håndflatene.

2. METALLISK SOTEDE ØYNE OG NATURLIG HÅR

Sminke:

Om morgenen:

 • Grunn ansiktet med en matt foundation og øyelokket med en øyeprimer. Dette får øyeskyggen til å sitte bedre gjennom fest­kveldens svette timer.
 • Dra en linje med svart eyeliner langs øvre og nedre vipperot. Bruk en vanlig blyant, ikke flytende eyeliner. Bruk lillefingertuppen eller en q-tip til å duse ut linjene. Legg den samme øyeskyggen under øyevippene nede.
 • Gre øyebrynene og legg litt leppepomade på dem, slik at de holder seg på plass utover kvelden.

Før festen:

 • Legg et solpudder med ørlite skimmer under kinnbeina (sug inn kinnene og legg pudderet der gropen oppstår). Børst gjerne lett over panne og hake også, for en solkysset effekt.
 • Legg en mørk metallisk, kobber eller gullfarget øyeskygge i globallinjen (i gropen der øyelokket buler ut), og ton den ut mot øyebrynet.
 • Legg en perlemorsfarget øyeskygge innerst i øyekroken. La leppene få en beige leppepomade eller lipgloss. Det er øynene som spiller hovedrollen i kveld.

Hår:

 • Til denne looken er det fint både med en stram knute i nakken, eller løst, naturlig hår. Velger du sistnevnte, er det aller finest med følelsen av strandhår, det vil si at håret har fått litt tekstur av saltvannet. Dette faker du med litt saltvannsspray i lengdene, og fordele med fingrene.
 • Rufs litt til, spesielt oppe på krona. Du kan gjerne ta ørlite hårolje eller leppepomade mellom håndflatene og glatte forsiktig over brusete hårstrå.

3. MARKERTE BRYN, ROSA ELLER RØDE LEPPER OG VOLUMIØST HÅR MED SIDESKILL

Sminke:

Om morgenen:

 • Grunn med et tynt lag flytende foundation, og dekk mørke ringer under øynene med en concealer. Matt ned huden med pudder i T-sonen (panne, nese, hake).
 • Marker øvre og nedre vippekant med en tynn strek eyeliner, gjerne i en mørk brun farge. Bruker du svart, kan uttrykket bli litt hardt og voldsomt når lepper og bryn i tillegg skal markeres.
 • Grunn øyelokket med en øyeprimer eller en beige øyeskygge. Du kan gjerne legge en muldvarpfarget øyeskygge i globallinjen (der løyelokket buler ut) for å markere øyelokket. Dette er spesielt heldig om du har tunge øyelokk.
 • Påfør svart eller mørkebrun maskara på vippene oppe og nede. Skrubb leppene med tannbørsten, og påfør mykgjørende leppepomade.
1. MARKERTE ØYNE OG OPPSATT HÅR: Tenk Audrey Hepburn! Med denne stilen blir du elegant og sofistikert.
1. MARKERTE ØYNE OG OPPSATT HÅR: Tenk Audrey Hepburn! Med denne stilen blir du elegant og sofistikert. Foto: FOTO: Bulls

Før festen:

 • Marker kinnbeina med et lyst solpudder. Pudderet kan gjerne ha litt skimmer i seg. Sug inn kinnene og legg pudderet i gropen. Legg en perlemorsfarget øyeskygge innerst i øyekroken.
 • Finn fram en knallrød eller rosa leppestift, bruk fingertuppen og fordel litt farge på over og underleppa som du blander inn med leppepomaden. På denne måten kan du selv regulere styrken på fargen, og du får naturlig, markerte lepper som ikke ser tørre ut etter en halvtime, og du unngår også leppestift på tenna.

Tips!

Dropp skimmer i pudder på dagtid. Partiklene legger seg ofte i fine linjer og rynker, noe som synes godt i dagslys.

Hår:

 • Vask håret om morgenen, og ha i et produkt som gir volum. Føn håret opp ned med en rundbørste, men la det være noe fuktig.
 • Lag sideskill og en løs sideflette. Når du tar ut fletta, vil håret ha volum og samtidig noe fall. Spray med en hårspray som gir godt hold, men samtidig mykt og naturlig hår.

Les også:

Dette skjedde da hun tok rømme i håret

Derfor er uvasket hår best

Billigsjampoen som er best i test

2. METALLISK SOTEDE ØYNE OG NATURLIG HÅR: Med øyensminke som dette kommer du i hvert fall ikke til å bli kveldens veggpryd!
2. METALLISK SOTEDE ØYNE OG NATURLIG HÅR: Med øyensminke som dette kommer du i hvert fall ikke til å bli kveldens veggpryd! Foto: FOTO: Bulls

Tips!

Mangler du brynsbørste? Bruk en tørr maskarakost.

3. MARKERTE BRYN, ROSA ELLER RØDE LEPPER OG VOLUMIØST HÅR MED SIDESKILL: Flott hår og røde lepper - selve suksessoppskriften!
3. MARKERTE BRYN, ROSA ELLER RØDE LEPPER OG VOLUMIØST HÅR MED SIDESKILL: Flott hår og røde lepper - selve suksessoppskriften! Foto: FOTO: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning