Stylingvideo: Plussize-mote - Ti klassiske trender

Ti klassiske plagg og trender som kler alle størrelser

Selv om de fleste moteserier kanskje viser noe annet, så er mote for alle. Plussize-stylist Tove Eggen har valgt ut ti klassiske trender som fungerer like bra i str 36, 46 og 56!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

For mange av oss kan det være vanskelig å dra inspirasjon ut av motemagasiner med nydelige modeller som aldri er over str 36/38.

Bildene er fantastiske, og folkene bak er kreative og flinke - men for oss over størrelse 42 kan det være vanskelig å forstå hvordan vi kan bruke disse klærne.

Det er ikke bare vanskelig å finne passende størrelser, vi har også lett for å tenke: "Jeg kan ikke gå i det der - jeg har ikke kroppen til det".

Derfor lagde jeg styling-videoen over for å vise at, jo - vi med større størrelser og former kan bruke akkurat hvilken stil vi vil! Men som for alle kroppsfasonger, store som små, så finnes det gode stylingtips som gjør det enklere å kopiere selve stilen uten at vi trenger å bruke akkurat de samme klærne.

En moteserie burde alltid bli sett på som inspirasjon, og ikke som noe man skal ut å direkte kopiere - uansett hvilken størrelse man er.

Individualitet er jo det mest morsomme elementet ved mote, så ikke tenk at du skal ligne på modellen på bildet. Tenk at du skal ligne på deg - med akkurat den stilen du vil ha og liker.

OVERDELER: 1. Bluse fra Lindex (kr 299), 2. Bluse fra HM+ (kr 349), 3. Bluse fra Kappahl XLNT (kr 299), 4. Bluse fra Ellos (kr 299), 5. Bluse fra Lindex (kr 89,50 salg), 6. Topp fra Ellos (kr 79), 7. Hvit Bluse fra Kappahl XLNT (kr 299), 8. Meshtopp fra Lindex (kr 199), 9. Helkla Genser fra Kappahl XLNT (kr 349), 10. Hekla topp fra Ellos (kr 299), 11. Sort Peplumtopp fra Lindex Generous (kr 249), 12. Peplumtopp fra Lindex Generous (kr 249), 13. Peplumbluse fra Lindex (kr 299), 14. Peplum topp fra Linedex Generous (kr 249), 15. Hekla bomberjakke fra Lindex Generous (kr 399).
OVERDELER: 1. Bluse fra Lindex (kr 299), 2. Bluse fra HM+ (kr 349), 3. Bluse fra Kappahl XLNT (kr 299), 4. Bluse fra Ellos (kr 299), 5. Bluse fra Lindex (kr 89,50 salg), 6. Topp fra Ellos (kr 79), 7. Hvit Bluse fra Kappahl XLNT (kr 299), 8. Meshtopp fra Lindex (kr 199), 9. Helkla Genser fra Kappahl XLNT (kr 349), 10. Hekla topp fra Ellos (kr 299), 11. Sort Peplumtopp fra Lindex Generous (kr 249), 12. Peplumtopp fra Lindex Generous (kr 249), 13. Peplumbluse fra Lindex (kr 299), 14. Peplum topp fra Linedex Generous (kr 249), 15. Hekla bomberjakke fra Lindex Generous (kr 399). Foto: FOTO: Produsentene.

Kjenn din egen stil

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Det er lett å bli forvirret av alle de forskjellige trendene som kommer hver sesong, og når vi akkurat har fått dreisen på den feminine looken, er vi plutselig tilbake på den androgyne igjen.

Så ikke prøv å følg med på de siste trendene for enhver pris. Da haster vi oss lett inn i dårlige kjøp, og blir usikre på hvordan vi egentlig skal kle oss.

Glem alt av trender og hva du så på kleshengerne sist du var i butikken. Hva liker du? Hvilke klær og trender fra de siste 15 årene skiller seg ut i minnet? Hvordan liker du å fremstå?

Ved å svare deg selv på disse spørsmålene, kan du kartlegge hva din egen stil egentlig er - og så kan vi heller integrere de nyeste trendene inn i vår egen stil.

Så hvis det er viktig for deg å fremstå som profesjonell og feminin, men liker å tilføye litt lengde på kroppen og skjule magen, kan et mørkt peplumskjørt, mørke strømpebukser til hæler og en løs bluse - gjerne med litt mykt print være perfekt.

Da nailer du din egen stil, samtidig som du er helt med på dagens trender med peplum, bluse og print.

Plaggene jeg viser i videoen over, er også trender som alltid er ute og inne av motebildet. Dette gjør disse plaggene til sikre kjøp som får en lang levetid i garderoben din.

Planlegg handleturen

MOTE FOR ALLE: Selv om trender kan være vanskelig å følge, så er disse klassiske trend-plaggene alltid sikre vinnere i enhver garderobe og størrelse!
MOTE FOR ALLE: Selv om trender kan være vanskelig å følge, så er disse klassiske trend-plaggene alltid sikre vinnere i enhver garderobe og størrelse! Foto: FOTO: Tove Eggen.

En av de største bommertene vi som forbrukere gjør, er å shoppe fordi vi så et plagg eller en look vi likte på et bilde.

Man kan ha flaks, men som oftest er det nettopp disse plaggene vi ender opp med å bruke noen uker og så slenge bakerst i klesskapet igjen.

Ofte fordi det ikke egentlig passet inn med noe annet i garderoben, men som oftest fordi etter et par bruk legger vi merke til at det kanskje ikke var helt oss likevel.

Så, selv om det kan være vanskelig - for meg selv inkludert, er det lurt å holde shoppingen begrenset til planlagte shopping-turer. Før du tar turen ut, er det greit å sette seg ned og lage en lite liste over følgende:

 • Hva mangler jeg i garderoben og til hva?
 • Hvilke farger er det på plaggene jeg har brukt mest i det siste?
 • Hva likte og ikke likte jeg etter siste handletur?
 • Hvor mye penger vil jeg bruke?
 • Hva forbanner jeg meg mest over at jeg ikke har på hektiske morninger?
 • Hvilke fasonger og silhuetter liker jeg best?
 • Hvilke trender passer inn med min egen stil akkurat nå?

Når man har disse punktene klare, lover jeg at handleturen blir mye lettere.

Det kan også bety at man kommer hjem med litt mindre plagg hver gang, men da er det i det minste gode investeringer som du får bruk for i mange år fremover, og ikke bare i én sesong.

Mote for alle

I videoen over har jeg spesielt prøvd å vise de trendene som vi både ser mye av akkurat nå, og som konstant er ute og inne av motebildet. Da er vi sikre på at klærne får lang levetid.

I tillegg er dette også klær jeg får mye spørsmål om, og spesielt hvorvidt vi over størrelse 44 kan gå med dette.

BUKSER: 1. Sorte Jeans fra HM+ (kr 299), 2. Jeans fra Lindex Generous (kr 399), 3. Ankelbukse fra HM+ (kr 299), 4. Bukser fra Kappahl XLNT (kr 399), 5. Sort bukse fra Lindex Generous (kr 199,50 salg), 6. Sorte capribukser fra Lindex Geneorus (kr 399), 7. Sorte Jeans fra Kappahl XLNT (kr 499), 8. Haremsbukse fra Kappahl XLNT (kr 349), 9. Mørke Jeans fra Lindex Generous (kr 399), 10. Jeans fra HM+ (kr 399).
BUKSER: 1. Sorte Jeans fra HM+ (kr 299), 2. Jeans fra Lindex Generous (kr 399), 3. Ankelbukse fra HM+ (kr 299), 4. Bukser fra Kappahl XLNT (kr 399), 5. Sort bukse fra Lindex Generous (kr 199,50 salg), 6. Sorte capribukser fra Lindex Geneorus (kr 399), 7. Sorte Jeans fra Kappahl XLNT (kr 499), 8. Haremsbukse fra Kappahl XLNT (kr 349), 9. Mørke Jeans fra Lindex Generous (kr 399), 10. Jeans fra HM+ (kr 399). Foto: FOTO: Produsentene.

Mitt svar er alltid ja, til enhver trend, men de samme prinsippene gjelder for tynne, tykke, lave, høye - vi bør alltid tilpasse klærne etter vår egen kropp og stil.

Derfor har jeg valgt å vise følgende ti plagg og trender som jeg vet absolutt alle kler, og som gjør at man raskt føler seg fresh og litt mer fashionabel:

 • Bluse + blue-jeans kombo er alltid en sikker vinner da man raskt ser både profesjonell, stelt, trendy og mild ut
 • Peplumformer - dette er vidunderformen for enhver kvinne. Er du veldig smal får du mer timeglassform, er du rundere på midten får du smalere midje
 • Kåpe er alltid en riktig jakke, og de som stopper midt på låret har den mest flatterende formen. Bruk kåpen som basis, og velg farge eller print etter trender du liker
 • Skinnjakke er noe jeg selv aldri kunne gått en hel uke uten å stylet meg i. Passer like perfekt til venninnekaffe som til jobb, og selv har jeg brukt det på galamiddag i Paris. Alt er lov så lenge man har en sikker stil!
 • Haremsbukse er noe mange sikler på, men aldri våger seg ut med. Oftest fordi det er vanskelig å finne riktig størrelse da disse ikke kan sitte tight. Du vil raskt se hvor kult, og ikke minst komfortabelt, det blir med en gang den riktige størrelsen er på
 • Hekla-topper er i alle butikker i år, og er enda en trend som kommer og går i motebildet. De fleste klarer ikke å la være å kjenne på disse fantastiske overdelene, men tenker lett at de er for gjennomsiktige eller girly. Men, disse kan styles på så mange forskjellige måter at hvis du liker det - skaff deg en idag!
 • A-formet kjole er klassikeren over alle klassikere, og en form som spesielt jenter med større former blir fortalt at de burde ha. Og, det er sant - men man kan lett velge helt feil type og ende opp med å se enda større ut. For at A-formen skal fungere som den skal, må den være stram nok i midja og helst med drapering eller sømmer. Den kan ikke ha empireliv, for da kan man lett se gravid ut. Og skjørtelengden burde ikke være lenger enn til rett over/midten av låra (med mindre det er fotsid-kjole)
 • Sorte jeans er ikke bare en fantastisk slankende bukse, men den gjør det også superenkelt å se fashionabel ut i en fei
 • Gjennomsiktig er nok en sånn trend som kommer og går, og er like skummel hver gang! Men, man må ikke vise absolutt alt for å henge med på denne trenden, og man trenger ikke være fettfri heller. Bare sørg for at du styler det inn i din egen personlige stil, og at du er 100 prosent komfortabel før du går ut døra

Utfordre deg selv

Mange av oss har en klar idé over både hva vi kler og hva vi liker. Men fortsatt ender vi opp med å slenge på oss noe vi innerst inne vet er lite flatterende og ikke gir de riktige signalene om vår egen personlighet.

Dette er fordi vi ofte har en tendens til å enten pynte oss skikkelig, eller slenge på oss joggebuksa med malingsflekker.

Selv har jeg vært akkurat sånn lenge. Den røde og altfor korte velour-joggebuksa mi har blitt sett av altfor mange naboer. Og jeg gremmes hver gang et ærend fører til et annet ærend, og jeg plutselig møter på folk jeg kjenner eller jobber med.

"Nei! Jeg ser jo ikke egentlig sånn ut" unnskylder vi oss selv med, men vi gjør jo faktisk det - akkurat da.

JAKKER: 1. Frakk fra Ellos (kr 399), 2. Skinnjakke fra HM+ (kr 599), 3. Skinnajekke fra H&M (kr 399), 4. Kåpe fra H&M (kr 599), 5. Frakk fra Kappahl EXLNT (kr 599), 6. Skinnjakke fra H&M (kr 399), 7. Kåpe fra Lindex og Lindex Generous (kr 799).
JAKKER: 1. Frakk fra Ellos (kr 399), 2. Skinnjakke fra HM+ (kr 599), 3. Skinnajekke fra H&M (kr 399), 4. Kåpe fra H&M (kr 599), 5. Frakk fra Kappahl EXLNT (kr 599), 6. Skinnjakke fra H&M (kr 399), 7. Kåpe fra Lindex og Lindex Generous (kr 799). Foto: FOTO: Produsentene.

Så jeg satt meg som mål å kvitte meg med de klærne som fikk meg til å føle meg sånn. Og rett og slett sitte igjen med en garderobe som har en gradering fra fin til fancy og ikke vandrende-dass til fancy.

Og selv om jeg skal innrømme at det er en liten prosess, så er det en veldig fin prosess, og jeg merker hvor mye mer fornøyd jeg er de dagene jeg føler jeg virkelig får vist hvem jeg er gjennom klærne. Uansett om det er på en rask tur i daglivarebutikken, eller på et mote-event.

Fortell meg om du tar utfordringen og kvitter deg med "den dårlige versjonen av meg selv"-klærne under i kommentarfeltet så gjør vi det sammen!

Ferdig!

Håper at dette var en stylingvideo dere likte, og at dere føler dere litt inspirerte til å planlegge en shoppingtur og virkelig komme hjem med fantastiske klær som vil vare lenge i garderoben.

Husk at mote skal være gøy, og at det ofte er nettopp de plaggene og trendene vi forteller oss selv at vi ikke kan gå i, som gjør oss absolutt vakrest.

Jeg svarer på alle spørsmål nede i kommentarfeltet, så det er bare å rope ut hvis du lurer på noe eller har forslag til andre videoer.

Jeg lager videoer her for Kamille.no og Klikk Mote hver tirsdag og fredag, så håper at du tar turen innom neste gang også!

Les også:

A-FORMET KJOLE: 1. Enkel a-formet kjole fra Ellos (kr 299), 2. A-formet kjole med print fra Ellos (kr 599), 3. Fersken A-formet kjole fra Lindex (kr 399, 4. A-formet kjole uten ermer fra Lindex (kr 399), 5. A-formet kjole fra Lindex (kr 299), 6. A-formet kjole fra Kappahl (kr 399), 7. A-formet kjole fra Kappahl EXLNT (kr 399), 8. Stripete A-formet kjole fra Lindex (kr 399), 9. A-fromet skjortekjole fra Ellos (kr 399).
A-FORMET KJOLE: 1. Enkel a-formet kjole fra Ellos (kr 299), 2. A-formet kjole med print fra Ellos (kr 599), 3. Fersken A-formet kjole fra Lindex (kr 399, 4. A-formet kjole uten ermer fra Lindex (kr 399), 5. A-formet kjole fra Lindex (kr 299), 6. A-formet kjole fra Kappahl (kr 399), 7. A-formet kjole fra Kappahl EXLNT (kr 399), 8. Stripete A-formet kjole fra Lindex (kr 399), 9. A-fromet skjortekjole fra Ellos (kr 399). Foto: FOTO: Produsentene

Her er jeans som kler alle med vakre, kvinnelige former

Følg Klikk Mote på Facebook

Plagget flest kvinner bruker feil

Her er bildet som har fått én million til å trykke "like"

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning