Test av concealere:

Vi har funnet den beste concealeren

Aldri mer blå ringer og ujevnheter under øynene.

VINNER: To av disse fikk sekser i vår test.
VINNER: To av disse fikk sekser i vår test. Foto: FOTO: Produsent.
Publisert Oppdatert

Monika Tøraasen

Monika Tøraasen er utdannet hudpleier ved Norsk Hudpleieskole.

Hun er også utdannet journalist og motekonsulent.

Fakta om testen:

Testpanel:

Ida Helene Almås - Makeup-artist

Birgitte Hanssen - Makeup-artist

Monika Tøraasen - Hudpleier

Kriterier:

  • Hvordan produktet er å påføre
  • Hvor godt produktet dekker blå ringer og ujevnheter
  • Hvordan produktet sitter på
  • Hvor lenge produktet holder
  • Ingredienser

Utførelse:

Alle produktene er testet av alle i testpanelet, og har blitt testet et døgn hver.

De fleste av oss ønsker i større eller mindre grad å jevne ut eller lysne opp området rundt øynene, og det perfekte våpenet i kampen mot dette er en concealer spesialisert til bruk under øynene.

Det finnes mange av disse på markedet, men det er ikke alltid like lett å finne den som både har god dekkevne, holder seg fin hele dagen og inneholder ingredienser som pleier og beskytter den tynne huden rundt øyeområdet.

Derfor har vi testet åtte populære concealere i forskjellige prisklasser, for å hjelpe deg å finne den som gjør den beste jobben.

Finn den rette for deg

- En god concealer bør først og fremst dekke og ikke kun gi en farge, da blir det mer som en foundation, sier makeupartist Sølvi Strifeldt.

Concealere kommer med forskjellig dekkevne, og det gjelder å finne en som passer ditt behov best.

En god huskeregel kan være at pennene ofte har en mindre dekkevne, og dermed passer seg bedre for de som ønsker å lysne opp rundt øyepartiet i stedet for å dekke synlige blå ringer.

For de som sliter med poser eller hevelser under øynene kan det være lurt å holde seg unna de concealerene med lysreflekterende egenskaper.

- Lysreflekterende concealere vil kunne fremheve poser og hevelser under øynene, og det vil derfor være lurt å gå for en matt type i stedet. Matte concealere demper uønskede opphøyde områder, forklarer Strifeldt.

Siden huden rundt øynene er tynn og ømfintlig er det en fordel at concealeren inneholder pleiende og fuktighetsgivende ingredienser, spesielt på vinteren når været har en tendens til å tørke ut huden mer en ellers.

Unngå mineralolje, da dette kan legge seg utenpå huden og hindre den i å «puste». Bruk av mineralolje under øynene over lengre tid vil kunne gi milier, som viser seg som små hvite kuler i huden.

Milier er ikke farlig, og kan fjernes hos hudpleier, men kan for noen virke skjemmende.

Ellers er antioksidanter, vitaminer og solbeskyttelse gode ingredienser for en concealer.

Velg riktig farge

En veldig vanlig feil ved bruk av concealer er å velge en for lys farge, siden mange ønsker å lysne opp området rundt øynene.

- Husk at fargen på huden rundt øynene skal ha samme farge som resten av ansiktet, det er ikke flatterende med verken for mørk eller for lys farge rundt øynene, sier Strifeldt.

- Dersom du har en concealer som er lysere enn resten av ansiktet, er det lurt å kompensere for det ved å bruke en foundation og legge den i forsiktige drag over for å jevne ut det lyse partiet, tipser hun.

For å få det perfekte resultatet med concealer, kan det lønne seg å investere i forskjellige farger, til bruke på forskjellige områder.

Bruk en matt concealer på forhøyningene eller de blå ringene, dette vil dekke over og unngå at området fremheves. Til områdene under forhøyningene kan du bruke en lysere concealer med lysreflekterende effekt for å lette opp skyggene.

- Dersom du synes øynene dine ser trette og tunge ut, kan du legge en concealer med lysreflekterende effekt i ytre øyekrok for å løfte øyet i ytterkant, forteller Strifeldt.

Om du ikke har blå ringer eller hevelser rundt øynene, vil en lysreflekterende concealer være et godt valg.

Bruk en i samme fargetone som huden, eller eventuelt en smule lysere, og legg i små mengder til å dekke området rundt øynene.

Les også:

Vi har testet deodoranter

Denne renseservietten bør du velge

Følg Klikk Mote på Facebook

10 geniale skjønnhetstips for oss med dårlig tid

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning