It-jente Caroline de Maigret

Fransk stilikon

Vi møtte en av moteverdenens kanskje kuleste og morsomste damer i Berlin.

FRANSK STILIKON: Kamilles journalist Camilla Jorddal møtte den franske it-jenta Caroline de Maigret i Berlin.
FRANSK STILIKON: Kamilles journalist Camilla Jorddal møtte den franske it-jenta Caroline de Maigret i Berlin. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Kamille gjør oppmerksom på at artikkelen er skrevet i samarbeid med Zalando, som også sponset reisen til Berlin.

Caroline de Maigret (40) er modell, har vært ambassadør for Chanel, er ansikt for Lancôme, driver sitt eget plateselskap, er en av forfatterne bak boken How To Be Parisian Wherever You Are og mamma til sønnen Anton (9).

40-åringen mestrer kunsten å kle seg elegant, kult og avslappet – i ett og samme antrekk.

Vi tok en prat med det franske stilikonet, som nå er aktuell i en kampanje for Zalando.

- Hva er stil for deg?

- Det er hvordan man bruker og leker med mote. I butikken så ser du, men stil er hvordan du og mennesker føler seg. Stil er et sted hvor du kan tilføre noe.

CHIC: - En fin hvit dress er alltid bra. Det er utrolig chic, mener Caroline.
CHIC: - En fin hvit dress er alltid bra. Det er utrolig chic, mener Caroline. Foto: Foto: Caroline De Maigret

- Så, hva vil du si er den største forskjellen mellom stil og mote?

- Din bedømmelse av den forskjellen. Mote kommer fra catwalk og butikk, mens stil er hvordan du bruker den og hvordan du kombinerer noe. Hvordan noen kombinerer plagg og tilbehør er hvordan du kan si at noen har stil og ikke.

- Hvor finner du inspirasjon?

- På utstillinger, reiser, fra et maleri eller en film, fra musikk eller en samtale. Med andre ord akkurat der hvor alle andre finner det.

- Hva er et «must» i klesskapet ditt?

- Jeg regner med at du mener bortsett fra jeans og en hvit T-skjorte? En sort skinnjakke, selvfølgelig. En god blazer i et godt stoff som gjør at den skiller seg litt ut, en hvit herreskjorte og et par svarte skinnsko med høy hæl.

- Hva tar du på deg på en dårlig dag?

FAVORITT: Caroline sverger til klassiske plagg og dressjakka er en av hennes garderobefavoritter.
FAVORITT: Caroline sverger til klassiske plagg og dressjakka er en av hennes garderobefavoritter. Foto: Foto: Caroline de Maigret / Instagram

- En cashmeregenser. Og den må være stor! Den skal være, eller i hvert fall føles, som et teppe. Til den blir det boyfriend jeans og sneakers. Dette er forresten det jeg går i cirka hver dag, så ikke tro jeg har en dårlig dag hver dag. Ha ha!

- Hva mener du er et nøkkelplagg for høst- og vinter-sesongen 2015/2016?

- Helt ærlig, så vet jeg ikke. Kan du ramse opp noe? Eller forresten, en fin hvit dress er alltid bra. Det er utrolig chic.

- Hva er ditt beste råd til hvordan du kan finne din egen stil?

- Utrolig kjedelig, men det er å være tro mot deg selv og personligheten din.

- Hva er det beste stilrådet du noen gang har fått?

- Å alltid være klar! Og da snakker jeg ikke bare om hvordan du ser ut, men i hodet også. Uansett hvor dritt du føler deg er det viktig å bære seg selv, ha en god holdning – både i kropp og i livet. Vær alltid klar til å hoppe på et nytt eventyr, for å møte nye mennesker og vær alltid klar til å la deg inspirere.

IT-JENTE: Caroline er kjent for sin elegante, kule og avslappede stil – her i Paris.
IT-JENTE: Caroline er kjent for sin elegante, kule og avslappede stil – her i Paris. Foto: Foto: Caroline De Maigret/ Instagram

- Så hva er det beste med «Parisian style», da?

- At man alltid er tro mot personligheten sin.

- ... og det verste?

- At man aldri tar en sjanse, den er litt kjedelig.

- Hva er det perfekte festantrekket?

- Jeg vil si trange jeans, eller bukser. Ikke nødvendigvis slim eller skinny, men trange. En kul skjorte eller bluse, med tre knapper åpne. Og så må du ha et par høye boots, hælen trenger ikke å være høy, men akkurat høy nok til å gi deg et lite løft.

- Og hva er favoritt Instagram-kontoen din?

- @thefatjewish! Den er for bra.

... under intervjuet tipser jeg Caroline om den norske kontoen @funnywhenitswrong og Caroline blir sittende og bla gjennom kontoen.

RØD LØPER: Her er Caroline på bursdagsfeiringen til Lancôme, som fylte 80 år tidligere i år.
RØD LØPER: Her er Caroline på bursdagsfeiringen til Lancôme, som fylte 80 år tidligere i år. Foto: Foto: Caroline de Maigret/Instagram

- Denne er fantastisk, helt i min gate. Tusen takk! Denne skal jeg kose meg med på dårlige dager, og kvelder, og selvfølgelig når jeg kjeder meg.

- Har du noen gang vært i Norge egentlig?

- Ja, det har jeg faktisk. Når jeg var liten var jeg og familien min på tur. Vi så fjordene, var på camping og fisket. Jeg husker at det var skikkelig fint, men helt sinnssykt mye mygg.

-Vet du noe om norsk mote da?

- Nei, egentlig ikke. Hvis noen hadde invitert meg hadde jeg visst det. Jeg har vært i Stockholm flere ganger, de har fantastisk denim. Men til Norge har jeg aldri blitt invitert til å se noe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning