Smykketrender sommeren 2013

Smykket alle vil ha

"Jo mer, jo bedre", heter det. Det passer bra når det er så mye fint at du ikke har lyst til å velge!

ET PRANGENDE STATEMENTSMYKKE: It-jenta Ulrikke Lund er blant bloggerne som har lagt sin elsk på statementsmykker. Smykket til venstre er fra Goldmine og koster kr 3593.
ET PRANGENDE STATEMENTSMYKKE: It-jenta Ulrikke Lund er blant bloggerne som har lagt sin elsk på statementsmykker. Smykket til venstre er fra Goldmine og koster kr 3593. Foto: FOTO: ulrikkelund.com og goldminejewelry.no
Publisert Oppdatert

Prangende, statementsmykker har lenge vært en catwalktrend hos de store motehusene som Oscar de la Renta, Marni, Dolce & Gabbana og Lanvin.

Et kult smykke kan tilføye ethvert antrekk det lille ekstra, samt gi et gammelt antrekk en ny, moteriktig giv.

La deg inspirere, og gjør ditt antrekk komplett med et fargerikt statementsmykke i sommer!

Neon, fjær og blomster!

Susanne Svendsen ved Glitter Lambertseter i Oslo, har lagt merke til at statementsmykkene er svært populære.

- So-be kolleksjonen vår selger utrolig bra. Alle vil ha de store, fargerike smykkene. Det er ikke så rart, smykkene er jo kjempefine til solbrun hud, forteller hun.

Hun anbefaler at man styler et stort, prangende smykke med en svart t-skjorte i sommer.

- Neon, sterke farger, fjær og blomster er veldig hot. Det er derfor viktig å holde resten av antrekket rent, ellers så kan det fort bli litt for mye!

Hvis du synes at et fargerikt statementsmykke er litt for voldsomt, anbefaler Susanne å investere i enkle sølvsmykker.

- Statementsmykker har vært i motebildet lenge, selv om jeg ikke tror det er helt på vei ut enda, har jeg lagt merke til at vi fått inn mye enkle, sølvsmykker også. Dette er en trend vi helt sikkert kommer til å se mye av til høsten!

HER ER DET BARE Å VELGE OG VELGE!: 1. Øredobber fra Marte Frisnes Jewellery, kr 1160,- 2. Skjellsmykke fra Vivikes, kr 79,- 3. Gule øredobber fra Accessorize, kr 65,- 4. Statementsmykke fra Zara, kr 299,- 5. Armbånd fra Day Birger et Mikkelsen, kr 700,- 6. Armbånd fra By Malene Birger, kr 899,- 7. Statementsmykke fra Indiska, kr 99,- Modellene er fra Dolce & Gabbana.
HER ER DET BARE Å VELGE OG VELGE!: 1. Øredobber fra Marte Frisnes Jewellery, kr 1160,- 2. Skjellsmykke fra Vivikes, kr 79,- 3. Gule øredobber fra Accessorize, kr 65,- 4. Statementsmykke fra Zara, kr 299,- 5. Armbånd fra Day Birger et Mikkelsen, kr 700,- 6. Armbånd fra By Malene Birger, kr 899,- 7. Statementsmykke fra Indiska, kr 99,- Modellene er fra Dolce & Gabbana. Foto: FOTO: Produsentene og Bulls

Glitter og stas

Dette støtter Ramina Romo ved Monsoon i Oslo.

- Høstkolleksjonen til Monsoon kommer i butikken i løpet av de neste ukene. Da kommer vi til å få inn masse enkle smykker i gråhvitt og sølv, forklarer hun.

Statementsmykkene tror hun likevel har kommet for å bli, og de er spesielt populære i sommer.

- Motebildet akkurat nå består av mye hvitt, svart og grått. Kule og fargerike statementsmykker gjør antrekket mye mer spennende! Style en enkel hvit kjole med et gult og rosa statementsmykke - kjempestilig!

Ramina har selv en veldig enkel stil og er derfor glad i friske farger.

- Jeg liker å kjøpe nytt tilbehør, og jeg har selvfølgelig investert i et par kule statementsmykker i sommer. Jeg synes de aller fineste er i sterke farger med store diamanter!

Fire hovedtrender

En av designerne bak A/BARENESS, Karoline Hestnes beskriver årets smykketrend som bohemsk og fargerik.

GIR TIPS: Karoline Hestnes er en av designerne bak smykkemerke A/BARENESS. Karoline har også en veldig fin blogg, sjekk ut abareness.blogspot.com
GIR TIPS: Karoline Hestnes er en av designerne bak smykkemerke A/BARENESS. Karoline har også en veldig fin blogg, sjekk ut abareness.blogspot.com Foto: FOTO: Sworup Ranjit

- Tidligere har fjær og turkiser vært i vinden, mens denne sommeren er det frynser og dusker som er det nyeste innslaget på smykkefronten. Spesielt fargen rosegull har fått et nytt liv! Det er en fin farge å mikse med både gull og sølv, og er ikke minst en nydelig farge til sommerbrun hud, utdyper hun.

Hun mener at man kan dele sommerens smykketrend i fire hovedgrupper:

Gotisk: Kraftige sølvsmykker i gotisk stil med innslag av hodeskaller. Styles sammen med et ellers "snilt" antrekk som for eksempel en hvit topp og olabukse.

Neon & "sjokkfarger": Store smykker i klare og sterke farger, samt transparente plastikksmykker er svært populære i sommer.

Minimalistisk og metallisk: Rene flater i ulike metaller. Spesielt enkle armbånd, superslanke ringer, og "kragesmykker" med enkle lenkedetaljer er hot i sommer.

Organisk: Flere designere har latt seg inspirere av naturen denne sommeren. Motehuset Alexander McQueen har, for eksempel, latt seg inspirert av bier og øyenstikkere.

Hun tror at hovedgrunnen til at statementsmykket har blitt såpass populært er fordi det er lett anvendelig.

- Statementsmykket er en folketrend som ikke kommer til å slippe taket med det første! Selvfølgelig, blant de mest innovative av oss dannes det nye trender hele tiden - det er vel kanskje derfor vi ser ekstra mye av de enkle, renskårne smykkene denne sommeren?

Norske it-jenter

Mange bloggere har også lagt sin elsk på statementsmykke.

Ulrikke Lund og Annette Haga legger ofte ut bilder av seg selv med store prangende smykker i alle slags farger og fasonger.

Mens Annette Haga har brukt mye neonfarger i sommer, har Ulrikke Lund en litt enklere stil med smykker i hvitt, gull og sølv.

La deg inspirere!

Les også:

100.000 norske kvinner lider av hårtap

Følg oss på Facebook!

INSPIRASJON: Ulrikke Lund har både norske og internasjonale lesere. Statement-smykke/ByBenedichte.
INSPIRASJON: Ulrikke Lund har både norske og internasjonale lesere. Statement-smykke/ByBenedichte. Foto: FOTO: ulrikkelund.com
INSPIRASJON: Annette Haga er en av Norges mest populære bloggere. Statement-smykke/Goldmine
INSPIRASJON: Annette Haga er en av Norges mest populære bloggere. Statement-smykke/Goldmine Foto: FOTO: nettenestea.com

19 millioner har sett den utrolige forvandlingen

Derfor tar hun med eddik i dusjen

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær med i trekningen av en veske fra Marc by Marc Jacobs!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning