Jan Thomas skjønnhetstips

Slik gjør du kroppen vårklar

Hvordan få vintergustne damer til å skinne om kapp med vårsola? Jan Thomas har rådene.

SKJØNNHETSHJELPEREN: Jan Thomas gir deg sine beste skjønnhetstips til hvordan du blir sommerklar på 1-2-3!
SKJØNNHETSHJELPEREN: Jan Thomas gir deg sine beste skjønnhetstips til hvordan du blir sommerklar på 1-2-3! Foto: FOTO: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

Eksperten:

Navn: Jan Thomas Mørch Husby

Alder: 47

Tittel: Stylist med egen skjønnhetssalong, Jan Thomas Studio. Programleder og forfatter av flere bøker om stil og skjønnhet. Bli inspirert: I hans nye bok «Jan Thomas- metoden»

Det er vår, de store vinterklærne går av og lette vårantrekk kommer på. Deilig! Men, oops, føler oss ikke helt klare ... Vi har søkt råd hos Jan Thomas:

- Da jeg var barn, var det en film som het Slipp fangene fri - det er vår! Vi nordmenn er litt sånn på våren. Vi skal ut på utstilling, vi blir våryre, er mer åpne for å bruke farger, og være sensuelle. Samtidig blir vi usikre, fordi vi ikke har «luksusen» av å dekke oss til lenger, og det skal barberes, vokses og brunes. I dag er vi veldig mottagelige for å få eksperthjelp på disse tingene, fordi vi innser at vi ikke kan fikse alt selv, sier Jan Thomas.

- Du er fullkommen som du er

I de 12 årene han har holdt på, har han derfor vært bevisst på å sette mennesket i fokus.

- Jeg bruker ikke profesjonelle modeller, men vanlige mennesker som har fått erfare hvordan det er at noen ser dem. Mitt budskap er: Du er fullkommen som du er, og jeg kan hjelpe deg å se det, sier Jan Thomas og fortsetter:

- Folk kan si til meg: Du vet ikke hvordan det er med alt det presset. Men når det gjelder skjønnhetspress, kan jeg gå dere alle en høy gang: 20 år i USA i modell- og skuespilleryrket hvor jeg hver dag fikk høre at jeg ikke var tynn nok, pen nok, lys nok, høy nok.

Han mener handler om hva du velger å gjøre med det.

- Samtidig er jeg var på å skulle si at det jeg gjør for meg selv skal være riktig for andre. Jeg er veldig aktiv, jeg spiser sunt året rundt, jeg koser meg ikke med bacon eller drikker meg full fra fredag til søndag. Jeg ser heller en god film, legger meg klokka ni, våkner sju neste morgen. Men det er MIN livsstil, det trenger ikke å være riktig for andre, sier han.

Bli den beste utgaven av deg

Du er fullkommen som du er, og jeg kan hjelpe deg å se det.

Jan Thomas påpeker videre at det bare er du som kan ta et oppgjør med deg selv og bestemme hva som er riktig for DEG.

- Hvis det er viktig for deg å gå ned tre kilo før sommeren, så sørg for å ha et realistisk forhold til hvordan du skal gjøre det. Min jobb er å hjelpe deg til å bli den beste utgaven av DEG. Da har jeg fått til noe. Uavhengig av hvordan du ser ut - jeg finner alltid en balanse. Og noen ganger er den beste utgaven av deg selv gamle joggebukser på sofaen.

Det beste rådet han kan gi til alle som skal forberede seg til sommeren - og det første du skal gjøre, er:

- Still deg kliss naken foran speilet og finn minst EN ting som du virkelig elsker med din egen kropp.

JAN THOMAS' VÅRTIPS:

FINE BRYN: I Ipad-utgaven av Kamille nr.9  finner du en video hvor Jan Thomas viser deg hvordan du napper dine bryn.
FINE BRYN: I Ipad-utgaven av Kamille nr.9 finner du en video hvor Jan Thomas viser deg hvordan du napper dine bryn. Foto: FOTO: Gry Traaen

Hår:

- I sommer skal det gjerne være tilfeldig, uten de voldsomme frisyrene. Har du det litt tynne, nordiske håret, kan du for eksempel lage tre fletter før du legger deg, ta dem ut på morgenen og pumpe inn masse saltvannsspray i håret, så er du klar.

- Farger du håret, bør du tenke på at rødtoner og varme bruntoner kan bli blasse og oransje i sola. Gå heller lysere og kaldere om sommeren.

- Bruk en god hårkur, masser hodebunnen godt, aktiviser den og få håret til å slippe døde celler.

Hud:

- Har du brukt vinteren på å eksfoliere huden godt, har du nå et utgangspunkt med en frisk hud som har mye glød. Dropp foundation til fordel for en farget dagkrem eller BB-krem, som gir et lettere, friskere uttrykk. Har du ikke forberedt deg gjennom vinteren, skaff en skikkelig god eksfolieringskrem til ansiktet og kroppen, og bruk den en til tre ganger i uka.

- Når huden er slipt litt ned, bruk en solbruningskrem. Det finnes spesielle votter, som gjør det enkelt å påføre jevnt. Du kommer også langt med et solpudder. Bruk et som er semimatt, og ikke for oransje eller gult.

- Farg vipper og bryn. Det tar et kvarter hos en frisør eller hudpleiesalong. Når du våkner om morgenen, stryker du bare BB-kremen fort over for å jevne ut huden, tar på litt kremblush, og litt solpudder - på kinnbein, over øyne, på puppene. Så er det bare på med lipgloss og ut døra!

- Farger som korall, aprikos, gull og bronse i sminke er døden for nordisk hud. Men i det vi har fått litt farge på kroppen, tåler vi det.

Klær:

- Vår- og sommerlooken er full av det feminine. Det er blomster, prikker, rosa, pasteller, neon, gull, korall og oransje. Vil du ha pasteller, bør det være farger med noe ekstra, som et blomstermønster, eller at du har klarere farger på sko, veske, eller negler.

Føttene:

- Skaff deg slingback-sandaler. Vi trenger flere drop in-neglesalonger her i Norge, som i USA, som ikke koster så mye. Her er det svindyrt, men det finnes et produkt som jeg sverger til, og som er perfekt i ukene før sommeren: Babyfeet.

Les også:

Har du hørt om blodåre-testen?

Fem motetabber du kommer til å angre på

Slik redder du neglene dine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning