Hvordan nappe øyenbryn

Slik får du perfekte øyenbryn

Jeg trodde i grunnen at jeg hadde brynene mine på plass. Det var før jeg møtte Fred Hamelten.

FØR OG ETTER: <b>Til venstre:</b> Freds dom er nådeløs. Jeg har nappet brynene for langt fra hverandre, de er usymmetriske, og jeg har nesten ikke hår igjen på «halen» til brynet. <b>Til høyre:</b> Sjekk den forskjellen! Brynene er fyldigere, tettere, og har en riktigere form til mitt ansikt. Øynene framheves og ansiktet rammes inn.
FØR OG ETTER: Til venstre: Freds dom er nådeløs. Jeg har nappet brynene for langt fra hverandre, de er usymmetriske, og jeg har nesten ikke hår igjen på «halen» til brynet. Til høyre: Sjekk den forskjellen! Brynene er fyldigere, tettere, og har en riktigere form til mitt ansikt. Øynene framheves og ansiktet rammes inn. Foto: FOTO: Egil Nordlien
Publisert Oppdatert

«Kan jeg brukes som modell i saken?», spør jeg Fred, sterkt i tvil, og sender over bilde på mail.

Hele poenget er jo å vise dere lesere hvor stor forskjell skreddersydde bryn kan gjøre for et ansikt. Hvorfor bryn er et tema skjønnhetseksperter til stadig repeterer.

«Jepp», får jeg til svar.

Men mine bryn er da ikke så gærne? Jeg napper forsiktig, bruker brynsfarge og synes selv de er passe fyldige.

Det viser seg at den formen jeg har gitt dem over årene, er helt feil til ansiktet mitt.

Det er litt jobb, men det er definitivt verdt å style bryn slik du egentlig skal.

SJEKK LØFTET!: Her har Fred skissert opp på det høyre brynet, med svak brynsfarge, hvordan brynsfasongen egentlig skal være. Brynshårene på motsatt side er gredd nedover for å se hvor mye som må klippes.
SJEKK LØFTET!: Her har Fred skissert opp på det høyre brynet, med svak brynsfarge, hvordan brynsfasongen egentlig skal være. Brynshårene på motsatt side er gredd nedover for å se hvor mye som må klippes. Foto: FOTO: Egil Nordlien

Hvordan nappe øyenbryn:

1. Farge

Det første Fred gjør, er å farge brynene.

Brynsfargen avhenger av både hår og hudfarge, og de aller fleste skandinaviske jenter kler askeblond farge best, altså ikke altfor mørke bryn.

Fred farger litt av dunhåret under og over brynene for å gjøre dem bredere og dermed riktigere til ansiktet.

Farger du hjemme selv , er et godt råd å farge forsiktig og tørke raskt av, til den perfekte fargen oppnås.

2. Form

Fred bruker en spesiell hårfjerningsteknikk, kalt threading, for å fjerne småhår og for å lage en ren, skrå linje over brynet.

Denne linjen er med på å gi brynet en flatterende fasong. Skal du gjøre dette selv, er det enkleste å bruke pinsett.

3. Klipp

Ved å klippe lange brynshår blir brynene fyldigere og tettere, og du slipper lange hår på avveie.

Bruk en frisørsaks til dette, og gre hårene nedover for å se hvilke hår som bør klippes.

4. Napp

STEG FOR STEG: Seks enkle steg gir deg de perfekte øyenbrynene!
STEG FOR STEG: Seks enkle steg gir deg de perfekte øyenbrynene! Foto: FOTO: Egil Nordlien

Napp brynene med en god pinsett i de områdene der hårene vokser vilt og utenfor den ønskede formen.

Prøv å ikke nappe for mye, og ta vare på halen.

Den vanligste feilen vi jenter gjør, er å nappe denne for tynn og for kort, slik at den fortsetter bortover. Halen skal runde av nedover, som gir en mer elegant form.

5. Symmetri

Fred jobber med begge brynene samtidig.

For å få riktig symmetri, skal du legge pinsetten midt mellom brynene, og bruke nesen som en mal for å se hvor symmetriske brynene er mens du napper.

Napp brynene litt og litt fra hverandre til du ser hva som er riktigst for ditt ansikt. Vi er alle forskjellige, og det finnes ingen «nappemal ».

6. Brynsfarge

Avslutt med brynsskygge i samme farge som brynsfargen.

Vær lett på hånden når du skisser, og legg heller flere lag. Da holder fargen også bedre gjennom dagen. Highlighter under brynet løfter ytterligere.

BRYNSSTYLIST: Fred Hamelten jobber som øyenbrynsstylist, og har flere kjendiser på kundelisten. Han holder også kurs, og lanserer i disse dager en egen øyenbryns-produktserie.
BRYNSSTYLIST: Fred Hamelten jobber som øyenbrynsstylist, og har flere kjendiser på kundelisten. Han holder også kurs, og lanserer i disse dager en egen øyenbryns-produktserie. Foto: FOTO: Egil Nordlien

Brynstips fra Fred:

1. Glem alt du har lært om å måle brynet i skrå vinkler fra neseroten. Det finnes ingen generell nappemal, alle ansikter er individuelle.

2. Unngå å lage en rund bue når du napper slik at du ikke får et spørrende uttrykk. Sats på rette linjer som er mer flatterende for ansiktet.

3. Bruk en frisørsaks, ikke såkalte øyebrynssaks med kort sakseblad, når du klipper lange brynshår. Gre brynene oppover eller nedover og klipp det som stikker utenfor.

4. For de aller fleste holder det å style brynene sine hver fjerde til åttende uke. Brynsfarge holder i to til tre uker.

Les også:

Slik sminker du deg til finere bryn

Her er sesongens fineste sminketrender

FRA VENSTRE: Glò Minerals Brow Collection Taupe, kr 410. Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum, kr 900. Kicks Eyebrow Definer, kr 89. Tweezerman pinsett, kr 219. Fred Hamelten Shadow, kr 230.
FRA VENSTRE: Glò Minerals Brow Collection Taupe, kr 410. Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum, kr 900. Kicks Eyebrow Definer, kr 89. Tweezerman pinsett, kr 219. Fred Hamelten Shadow, kr 230. Foto: FOTO: produsenten

Dette produktet lover å gjøre deg yngre og penere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen