Stylingvideo: Motetips for menn

Sånn bruker du skinnjakka denne våren

På med jakka som passer til absolutt alt - og som jenter digger å se deg i!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

img Del på FacebookDet er like digg hvert eneste år, den tiden da sola endelig titter frem bak kalde vinterskyer, og utepilsen lokker oss ut fra hus og hjem.

Men det er jo ikke helt varmt enda, så en ytterjakke må til.

Da er det veldig greit at skinnjakka ikke bare er noe damene gjerne vil se dere gutter i, men som også er en stor trend for våren 2014.

Som poteten

Skinnjakka, uansett om den er ekte eller ei, er et plagg enhver mann burde ha i skapet sitt. Den er praktisk å bruke, blir bare finere med årene da den gjerne kan være litt slitt, og kan styles til det aller meste.

I videoen over viser vi først den klassiske skinnjakke-looken og hele fem andre vidt forskjellige stiler, og hvordan man bruker en skinnjakke sammen med disse - så her er det virkelig noe for alle.

Jenter digger det

Det er også lov å bruke forskjellige type klær i løpet av en uke. Man må ikke alltid gå med jeans og rutete skjorte, eller jobbdress.

Test ut litt forskjellige trender og klær, og se hvordan det påvirker både humøret ditt og måten andre folk oppfatter deg på.

Det må også sies at vi jenter faktisk setter pris på en mann som tør å prøve ut litt ulike trender. Du trenger absolutt ikke bruke lengre tid om morgenen enn oss, helst ikke egentlig. Og vi forventer eller ønsker ikke at du skal kle deg i noe du selv ikke liker.

Men at du har tillatt deg noen minutter ekstra til å sette sammen et velstylet antrekk, er absolutt noe vi snur oss etter på gata.

CLASSIC-ROCK: Hvit skjorte fra Jack & Jones, kr 250. Sorte slim-fit-jeans fra H&M, kr 299. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899.
CLASSIC-ROCK: Hvit skjorte fra Jack & Jones, kr 250. Sorte slim-fit-jeans fra H&M, kr 299. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899. Foto: FOTO: Tove Eggen
ROCKA: Hvit t-skjorte fra Zara Man, kr 149. Sort slim-fit-eans fra H&M, kr 299. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899.
ROCKA: Hvit t-skjorte fra Zara Man, kr 149. Sort slim-fit-eans fra H&M, kr 299. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899. Foto: FOTO: Tove Eggen

Prøv noe nytt

Selv om en ny sesong også byr på nye trender, er det viktig at du tar utgangspunkt i garderoben du allerede har og den personlige stilen du er mest komfortabel med, og velger deg ut noen nye plagg som passer inn med dette.

Men trenger ikke å finne opp seg selv på nytt hver eneste sesong, med mindre man vil, og det aller meste i butikkene kan enkelt flettes inn med klærne du allerede bruker.

Det som derimot er fint, er å tillate seg selv å tilføre et par nye aspekter til garderoben.

Eier du ikke en skinnjakke for eksempel, er dette noe du med god samvittighet kan anskaffe deg da denne alltid vil kunne se bra og, og være en del av trendbildet.

Eller hva med et par kule sneakers, som i verste fall faktisk kan brukes til trening hvis du finner ut at den sporty looken, som er überpopulær i år, ikke var noe for deg likevel.

Og det er lov å ta noen sjanser i klesveien - og gjerne mikse flere stiler sammen.

Mix, match'n crash

SHORTS: Grå shorts fra Zara Man, kr 299. Flanellskjorte fra H&M, kr 99. Lue fra H&M, kr 59. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899.
SHORTS: Grå shorts fra Zara Man, kr 299. Flanellskjorte fra H&M, kr 99. Lue fra H&M, kr 59. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899. Foto: FOTO: Tove Eggen
SPORTY: Genser fra Zara Man, kr 399. Joggeshorts fra Zara Man, kr 299. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899.
SPORTY: Genser fra Zara Man, kr 399. Joggeshorts fra Zara Man, kr 299. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899. Foto: FOTO: Tove Eggen

En av de mest berømte metodene for å sikre seg en trendy, men fortsatt ha en avslappet klesstil, er ved å mikse motsetninger.

Da viser du at du ikke lar seg slavisk styre av trender, men heller at du synes det er helt i orden å ha en egen personlig stil som skiller seg ut.

Et par enkle eksempler på dette ser du i videoen over, hvor vi matcher den røffe skinnjakka med en hvit skjorte og et slips. Vi bruker den også over et sporty antrekk.

Skinnjakka gjør da antrekket langt mer anvendelig, så det ikke bare ser ut som om man skal på trening. Og sammen med boots i stedenfor joggesko, er det ingen tvil om at du vet hva du driver med.

Helt med på trendene

Vil du derimot være helt med på trendene denne sesongen, er det en mulighet for at du må starte oppbygging av garderoben din fra scratch.

AVSLAPPET: Bukser fra Kappahl, kr 399. Olaskjorte fra Kappahl, kr 399. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899.
AVSLAPPET: Bukser fra Kappahl, kr 399. Olaskjorte fra Kappahl, kr 399. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899. Foto: FOTO: Tove Eggen
HVERDAG: Blå skjorte fra Kappahl, kr 399. Jeans fra Kappahl, kr 499. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899.
HVERDAG: Blå skjorte fra Kappahl, kr 399. Jeans fra Kappahl, kr 499. Skinnjakke fra Kappahl, kr 899. Foto: FOTO: Tove Eggen

Vi ser flere relativt uortodokse stiler fra catwalken, og for å være helt ærlig så er vi litt usikre på om enkelte av de såkalte "hotteste trendene" vil slå an blant norske menn.

Ifølge det britiske motemagasinet for menn, GQ, skal du kle deg i det følgende:

 • Helhvitt
 • Colourblocking-striper
 • Blomstrete
 • Tunika
 • Beatnik
 • Lange, tynne frakker
 • Skinn
 • Grått
 • Rosa
 • Slangeskinn
 • Militærmønster

Men for all del, mote er ment til å være gøy, så det er bare å hive seg ut i de nye trendene - og husk at en skinnjakke kan redde ethvert antrekk!

img Del på FacebookLes også:

Dette skjedde med skjorta etter ti minutter i dusjen

De fem vanligste kroppsfasongene for menn

Når skal du kneppe igjen den øverste skjorteknappen?

VÅRENS TRENDER: Under Paris Fashion Week viste merket Lanvin det som skal bli de største trendene for menn våren og sommeren 2014. Så gjenstår det bare å se om rosa og helhvitt kommer til å slå an blant norske menn...
VÅRENS TRENDER: Under Paris Fashion Week viste merket Lanvin det som skal bli de største trendene for menn våren og sommeren 2014. Så gjenstår det bare å se om rosa og helhvitt kommer til å slå an blant norske menn... Foto: FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen