Fint og sexy plussize-undertøy

Plussize-undertøy er undervurdert

Dropp de beige bestemortrusene en gang i blant, og våg å føle deg sexy i undertøy!

PLUSS-SIZE UNDERTØY: Med et håp om at alle kvinner, uansett størrelse, i det vidstrakte land skal begynne å bli mer glad i kroppen sin, både med og uten klær - har jeg tatt av meg mine.
PLUSS-SIZE UNDERTØY: Med et håp om at alle kvinner, uansett størrelse, i det vidstrakte land skal begynne å bli mer glad i kroppen sin, både med og uten klær - har jeg tatt av meg mine. Foto: FOTO: Tove Eggen.
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Du kan bruke akkurat det du vil, og føle deg sexy når du vil - såpass burde vi vel unne oss!

Med et håp om at alle kvinner, uansett størrelse, i det vidstrakte land skal begynne å bli mer glad i kroppen sin, både med og uten klær - har jeg tatt av meg mine.

Tidligere i sommer viste jeg frem bikinier som ser fantastiske ut på oss over størrelse 46, så vel som de under, og nå er det da undertøyet sin tur.

Det kan kanskje virke som om jeg har et enormt eksponeringsbehov, men det er rett og slett så enkelt at hvis jeg skal tipse om noe så personlig så må jeg nesten kunne stå inne for det jeg skriver.

Man får en spesiell følelse av å bruke gjennomtenkt og fint undertøy, som er vanskelig å forklare.

Det synes jo ikke gjennom klærne, og forblir som oftest en hemmelighet mellom deg og din kjære. Men fortsatt kan undertøy som ikke bare sitter riktig, men som har en ekstra flair over seg, få oss til å føle oss litt mer høyreiste og sassy i løpet av dagen.

Er lov å føle seg sexy

I en tid hvor mange er bekymret for at yngre mennesker spiller på sex i sosiale medier, eller som artister, så har kanskje vi voksne alminnelige kvinner glemt at vi fortsatt har lov til å føle oss sexy.

Mest for oss selv så klart; det er høyst undervurdert å kunne se seg selv halvnaken i speilet og tenke: "hmm...slettes ikke verst". Men at dette er en positiv gode som en partner også kan dra nytte av, er ikke å legge skjul på.

Ikke fordi man skal kle seg opp og gjøre seg til bare for sakens skyld, men fordi når vi faktisk oppriktig talt føler oss vakre - så blir vi automatisk nettopp det, fordi vi oser selvtillit og tilfredshet.

Så selv om det finnes et hav av forskjellig undertøy som er lekkert, og smaken er som baken i forhold til hva vi selv best liker, har jeg over plukket ut noen av mine favoritter som er i butikk akkurat nå.

HVITT: Mange styrer unda hvitt undertøy, men det er utrolig lekkert og spesielt med små mønstre - så bryter det opp den klare tonen. En nydelig kimono over setter prikken over i'en.Bh kr 179 og hipster kr 99 fra Kappahl, Kimono kr 349 fra Lindex
HVITT: Mange styrer unda hvitt undertøy, men det er utrolig lekkert og spesielt med små mønstre - så bryter det opp den klare tonen. En nydelig kimono over setter prikken over i'en.Bh kr 179 og hipster kr 99 fra Kappahl, Kimono kr 349 fra Lindex Foto: FOTO: Tove Eggen

Riktig størrelse på bh-en

Uansett om du vil gå for klassisk undertøy, eller et mer lekent et, så er riktig passform og størrelse alfa og omega.

Selv bruker jeg både størrelse 85D og 90C - alt ettersom hvordan de forskjellig bh-ene sitter. Når det kommer til å finne den perfekte størrelsen , anbefaler jeg en tur til undertøyspesialister som Change eller Netty.

Der vil de måle deg rett under brystene, stramt og flatt, og så litt løsere rundt den mest fyldige delen av bysten, for å finne den perfekte bh-størrelsen til deg.

Men selv etter å ha blitt målt, så kan størrelsene variere hos de forskjellige merkene. Derfor er det best å prøve så mange passformer som mulig på.

Tallene indikerer hvor mange centimeter du er rundt ryggen (kan gå opp eller ned fem centimeter), og bokstaven står for hvor mye volumplass det er i cupen.

Hvis du går opp i størrelse på vidden rundt ryggen, kan man ofte gå ned en størrelse i cupen for å balansere ut passformen.

Husk at støtten fra bh-en skal komme fra vidden og ikke fra stroppene. Dette vil føre til både rygg- og nakkesmerte.

Ta fingertesten

HØYT LIV: En hold-in truse med høyt liv er virkelig trendy om dagen, og er mye mer sexy enn mange tror! Miks den sammen med en sort blonde-bh for en klassisk look, eller gå for en vintage matrosstil med hvit bh - og sleng for all del på en matroshatt hvis du føler for det! Hvit bh kr 199 og sort blonde-bh kr 199 fra Lindex Generous, sort hold-in-truse kr 179 fra Kappahl.
HØYT LIV: En hold-in truse med høyt liv er virkelig trendy om dagen, og er mye mer sexy enn mange tror! Miks den sammen med en sort blonde-bh for en klassisk look, eller gå for en vintage matrosstil med hvit bh - og sleng for all del på en matroshatt hvis du føler for det! Hvit bh kr 199 og sort blonde-bh kr 199 fra Lindex Generous, sort hold-in-truse kr 179 fra Kappahl. Foto: FOTO: Tove Eggen.

For å dobbeltsjekke at bh-en du prøver er i riktig størrelse for deg, kan du bruke fingertesten to steder.

Under armene skal du kunne plassere to fingerbredder, men ikke mer, for å sørge for nok støtte rundt ryggen.

Mens på skuldrene skal du kunne løfte på stroppene minst fem centimeter, og sørge for at de ikke gnager ned i huden, slik at de ikke er for stramme.

De største tabbene

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal se etter når det kommer til undertøy, og spesielt når man har en god del ekstra former som meg, så kan det være enda vanskeligere.

De viktigste tabbene å unngå er:

  • At båndet rundt ryggen buer opp, og ikke horisontalt som det skal.
  • At en eventuell spile er for kort og ikke går helt ut til under armene.
  • At cupen er for stor, slik at det blir mellomrom mellom puppene og bh-en.
  • At cupen er for lav, slik at man får dobbelpupp.
  • At bh-en ikke legger seg flatt og inntil huden mellom puppene - også når man løfter armene over hodet.

Finner man en bh man virkelig liker, som kanskje treffer på ett av disse punktene, så er det ikke verdens undergang. Men bare vær bevisst på at spesielt stramme stropper og korte spiler kan gi ubehagelige plager.

Underdelen

Jeg er stor fan av både hipstertruser og truser med høyt liv. Mest fordi de er minst synlige under klærne, men også fordi de viser frem både rumpe og mage på en flott måte.

Når det kommer til størrelse på underdeler, så bruker jeg å gå for modellene som strammer minst. Her kan man også måle seg rundt det bredeste området på hofte og rumpe for å finne riktig størrelse.

FERSKEN: Istedenfor traurig beige, som for all der også er fint å ha, vil ferskenfarget undertøy ofte gi en friskere tone til huden, samtidig som det er søtt og sexy på samme tid. Bh kr 149 og hipstertruse kr 99 fra Kappahl.
FERSKEN: Istedenfor traurig beige, som for all der også er fint å ha, vil ferskenfarget undertøy ofte gi en friskere tone til huden, samtidig som det er søtt og sexy på samme tid. Bh kr 149 og hipstertruse kr 99 fra Kappahl. Foto: FOTO: Tove Eggen

Måler man for eksempel 120 centimeter, så tilsvarer det størrelse 46. Men jeg liker ofte å gå opp en størrelse, maks to, alt ettersom hvilken type underdel det er.

Selv om det er veldig fint at underdelen matcher bh-en i et tilhørende sett, er det både lov og gøy å mikse undertøyet sammen.

I hverdagen er det vel få som tenker over hvorvidt truse og bh har samme farge, men det er absolutt verdt å tenke over det en gang i blant.

Gjør deg glad

Til syvende og sist, både når det kommer til undertøy og klær generelt, så er det viktigst at du selv velger plaggene som gjør deg glad.

Hvis du prøver et undertøysett som får deg til å smile ekstra bredt til speilbildet, må du aldri la negative tanker som "jeg kan ikke bruke sånt" snike seg inn. Du kan bruke akkurat det du vil, og føle deg sexy når du vil - såpass burde vi vel unne oss!

Les også:

- Hvis du er tjukk, så er jeg bælfeit

Jeans for deg med former

Ti klassiske plagg og trender som kler alle størrelser

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning