DIY - Sminkevideo: Falske øyevipper

Perfekte, fyldige og lange øyevipper

Uansett hvilken form eller lengde man har på øyevippene, kan påsatte vipper gi perfekt volum og fylde - og dét kan kan vi jo godt like!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det er ingen tvil om at falske øyevipper er superpopulært og noe mange jenter har lyst til å bruke, men det kan virke litt skummelt og klønete å få til selv.

Heldigvis, som med så mye annet ved sminke, er det mye enklere enn vi tror.

I videoen over viser vi tre enkle teknikker for å påføre og feste falske øyevipper som blir så naturlige som mulig.

Glamorøs på 1-2-3

Falske øyevipper er raskt, enkelt og ikke minst - helt ufarlig for øyet og finnes ikke ubehagelig så lenge de er festet korrekt.

Dette er det perfekte sminketrikset til fest eller selskap, date eller de dagene man har lyst til å føle seg hakket freshere og spesiell.

For sånne som meg som nærmest ikke eier vipper, og de få jeg har er på grensa til hvite er det også veldig gøy å få det lille ekstra løftet og dybden til øyet som falske vipper også gir.

DRASTISK FORSKJELL: Øyene ser nærmest ut som om de er helt uten vipper før de falske er plassert. Dette gir både løft og definisjon til øyet
DRASTISK FORSKJELL: Øyene ser nærmest ut som om de er helt uten vipper før de falske er plassert. Dette gir både løft og definisjon til øyet Foto: FOTO: Tove Eggen.

Dyptliggende øyne kan ha lengre vipper

Første steg er å velge de vippene som funger best både til våre øyne og stil.

Falske vipper kan fort se veldig unaturlig ut, så jeg vil anbefale å velge vipper som ikke er veldig tette og lange.

Husk at våre egne øyevipper ikke har helt jevn lengde, så velg vipper med ulik vippelengde for at det skal se mest mulig naturlig ut.

Dyptliggende øyne, og øyne hvor det er stor plass opp til øyebrynet tåler lenger vipper enn de som har utstående øyne og kort avstand til øyenbryn.

For et ekstra sensuelt blikk er det fint å gå for vipper som er veldig fluffy og ser nærmest fjærete ut. Disse vil mykne opp looken og gi det populære dådyrblikket.

Hvis det er en skikkelig mørk smokey-eye du rocker, så kan man godt gå for de litt mer tette og fyldige vippene da disse vil blende seg inn i de mørke øyeskyggene uansett.

Tilpass til ditt eget øye

Så er det på tide å måle opp selve lengden på remsene.

Lengden skal rett og slett holde seg innenfor dine naturlige vipper. Det vil si at i ytterkant og i indre øyekrok skal det stikke ut et par av dine egne vippehår når de falske vippene er plassert.

Hvis de falske vippene går lengre enn dette, vil de både bli ubehagelige på og de vil sitte dårligere.

Vi tilpasser lengden på vippene ved å klippe litt i ytterkanten. Hvis vi klipper i delen som skal ligge fra indre øyekrok, vil formen bli ødelagt og vanskelig å bruke.

Slik måler du opp vippene

For å måle opp og tilpasse de falske vippene gjør vi følgende (vent med å påføre lim):

  1. Legger vipperemsen langs vår egen vippekant
  2. Plasser med et par av dine egen hår utenfor fra indre øyekrok
  3. Marker og hold fast området hvor vipperemsen må klippes for å stoppe rett før et par av dine egne vippehår i ytterkant
  4. Ta av vipperemsen igjen, og klipp av ved det markerte området - spar gjerne den avklipte delen

Bruk et godt lim

Selv om det ofte følger med en liten tube med vippelim når du kjøper falske vipper, så er et av verdens mest kjente og brukte vippe lim, DUO Eyelash Adhesive.

Det er et fleksibelt og gummiaktig lim. Selv om det kan høres drastisk ut å ha lim langs vippekanten, er limet helt ufarlig (selv om som med all kosmetikk så kan produktet testes på underarmen først for å være sikker på at man ikke har en form for allergi mot produktet).

PRODUKTER: 1. Fashion Lashes fra Ardell (kr 89 pr. sett), 2. Super Liner Perfect Slim fra L'Oréal Paris (kr 120), 3. False Eyelahses fra MAC (kr 120 ), 4. Vippelim fra DUO (kr 89), 5. False Eyelahses fra MAC (kr 120 per set), 6. Flex Tip Eyeliner fra IsaDora (kr 109), 7. Fashion Lashes #110 fra Ardell (kr 89).
PRODUKTER: 1. Fashion Lashes fra Ardell (kr 89 pr. sett), 2. Super Liner Perfect Slim fra L'Oréal Paris (kr 120), 3. False Eyelahses fra MAC (kr 120 ), 4. Vippelim fra DUO (kr 89), 5. False Eyelahses fra MAC (kr 120 per set), 6. Flex Tip Eyeliner fra IsaDora (kr 109), 7. Fashion Lashes #110 fra Ardell (kr 89). Foto: FOTO: Tove Eggen.

Limet er som oftest hvitt slik at vi bedre kan se hvor mye vi legger, og så blir det gjennomsiktig når det tørker.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Slik påfører du limet

1.Plasser en tynt lag langs de remsen på de falske øyevippene.

2. Ta på litt ekstra i endene for å være sikker på at de virkelig holder seg på plass.

Slik setter du på selve vippene

Selv om det kan se litt tricky ut og feste falske øyevipper, og det tar et par runder før teknikken virkelig sitter i fingrene, er det overraskende enkelt når man først får det til.

1. Vent i 30 sekunder slik at limet får tørket litt før man påfører vippene. Da har limet blitt litt mer klissete og gummiaktig og vil dermed lettere holde seg på plass og være lettere å feste.

2. Plasser vippene helt nede langs vippekanten. Den perfekte påføringen skal ligge akkurat som en tynn flytende eyeliner - helt nede på vippelinjen så tett inntil dine naturlige vipper som mulig.

3. Bruk et pinsett til å holde vippene i. Plasser vipperemsen på midten av øyet og tilpass den hvor den skal ligge.

4. Bruk pinsettet til å justere slik at plasseringen blir perfekt, og til å feste indre- og ytre vippekant. Det er viktig at kantene sitter godt.

Nøkkelen her er å ta seg godt med tid, jobbe rolig og nærmest bare plassere vippene på plass uten å dytte for hardt. Som dere ser i videoen over så jobber vi så forsiktig som overhodet mulig.

Legg flytende eyeliner

For å skjule festet på vippekanten til remsene, legg en flytende eyeliner over. Slik gjør du det.

Ferdig!

Vi håper denne videoen sammen med artikkelen gjorde det enkelt å forstå hvordan du også kan få til å legge falske vipper hjemme, og at du nå kommer til å teste ut falske vipper!

Hvis du tester denne eller en annen sminkelook, blir jeg veldig glad hvis du slenger ut et bilde på instagram og tagger det #klikkmote og @iknowthatmagazine så jeg får se hvor flinke dere er.

Vi svarer på alle spørsmål nede i kommentarfeltet, så det er bare å rope ut hvis du lurer på noe eller har forslag til andre videoer.

Nye videoer kommer på Kamille.no og Klikk Mote hver tirsdag og fredag, håper at du tar turen innom neste gang også!

FORSKJELLIGE STILER: Det er mange veier å gå i falske vipper verdenen, og man kan enten kjøre en veldig naturlig look eller gå all-out med fyldige og lange vipper.
FORSKJELLIGE STILER: Det er mange veier å gå i falske vipper verdenen, og man kan enten kjøre en veldig naturlig look eller gå all-out med fyldige og lange vipper. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Les også:

Langt hår og hestehale hver dag? Se her!

Kremen som gjør hverdagssminken enklere

Skoene du vil ha denne våren

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Veldig mange bruker feil produkter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen