Parfymeguide vår/sommer 2013

Parfymene vi ønsker oss nå

Vår betyr nye dufter - og vi har plukket våre favoritter. Hvilken er din?

HVA VELGER DU?: Går du for en eksotisk, sporty eller romantisk duft denne sommeren?
HVA VELGER DU?: Går du for en eksotisk, sporty eller romantisk duft denne sommeren? Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Hver sommer kommer produsentene med mange friske nyheter på parfymefronten. Det gir deg en ypperlig grunn til å bytte ut den gamle parfymen med en ny variant.

Men hvilken duft skal du satse på?

Det spørs jo hvilken type du er, og hvilken anledning den skal brukes til selvsagt.

Vi har funnet fram våre nye favoritter i tre kategorier; eksotisk, sporty og romantisk.

Finn din duftpersonlighet

Det er faktisk sånn at parfymer lukter ulikt fra person til person fordi duftstoffene reagerer med den kjemiske sammensetningen i huden vår.

Dette betyr altså at en parfyme som lukter helt fantastisk på venninnen din, kan bli helt feil til deg.

Bruk derfor litt tid på å finne en duft som passer deg og din personlighet.

Lukt deg frem til hvilke duftnoter du liker, og tenk over om du vil ha en lett og fresh duft som holder seg noen timer før den forsvinner, eller en tyngre parfyme som holder fra morgen til kveld.

EKSOTISKE DUFTER: Velg mellom orientalske tomer, krydder og mystikk. Dette er duftene for deg som vil ha en tyngre og sterkere variant.
EKSOTISKE DUFTER: Velg mellom orientalske tomer, krydder og mystikk. Dette er duftene for deg som vil ha en tyngre og sterkere variant. Foto: FOTO: Bulls, produsentene

Eksotisk

1. Dries Van Noten Par Frédéric Malle/Heavenscent.no.

Moderne, orientalsk duft med noter av sandeltre, vanilje, sjasmin, safran, sitron, musk og patchouli. Kr 960,- for 50 ml.

2. Hypnotic Poison Eau Secrète fra Dior, Edt.

Til den forførende og sexy dama. Toppnoter av ­mandarin, appelsin og bergamott møter ­hjertenoter av sjasmin og neroli, duften avrundes av vanilje. Kr 625,- for 50 ml.

3. Manifesto fra YSL.

For den sterke og selvstendige kvinnen. Noter av sjasmin, liljekonvall, solbær, vanilje og sedertre. Kr 735,- for 30 ml.

4. The One Desire fra Dolce and Gabbana, Edp.

Denne orientalske, feminine og mystiske duften kan fort bli en favoritt, med friske toppnoter av mandarin, lychee og bergamott. Bunnotene består av vaniljekaramell, sandeltre og musk. Kr 795,- for 50 ml.

5. Ginger Bisquet, Jo Malone.

Duften er varm og sensuell og minner om nybakte kjeks, krydret med kanel, muskatnøtt, ingefær og karamell. Eau De Cologne, kr 340,- for 30 ml.

Sporty

SPORTY DUFTER: Friske og lette dufter som kler deg med en aktiv og sporty livsstil.
SPORTY DUFTER: Friske og lette dufter som kler deg med en aktiv og sporty livsstil. Foto: FOTO: Bulls, produsentene

1. Eau de Lacoste, Edp.

Visste du at...?

  • Det er en sammenheng mellom følelser og lukt? Så den rette parfymen kan faktisk få deg i bedre humør.
  • Duften fra parfymen holder seg best i tørt vær. Så ha alltid med deg en parfyme i vesken hvis det regner.
  • Når du tester parfymer, blir luktesansen svekket etter at du har luktet på mer enn fem parfymer? Så velg dine utvalgte med omhu når du er på parfymeriet.

Liker du følelsen av ren, hvit bomull mot kroppen? Det er dette den nye duften til Lacoste er inspirert av. Med toppnoter av hvit ananas, mandarin og bergamott og mellomnoter som appelsinblomst og sjasmin og ­bunnoter av vanilje og sandeltre. Kr 570,- for 50 ml.

2. Pear Blossom, Tommy Hilfiger.

Den nye, fruktige blomster­duften har elementer av pære, bringebær, sandeltre og sedertre. Muskholdige krydder og kanel gjør dette til en helt unik duft med masse energi. Kr 475,- for 50 ml.

3. CK Summer fra Calvin Klein, Edt.

Den kjente unisex­duften CK One er blitt en klassiker. Hvert år lanseres en ny sommervariant. Årets har toppnoter av vannmelon, hjertenoter av agurk og bunntoner av tre. Kr 399,- for 100 ml.

4. Aqua di Gioia Eau Fraîche, fra Giorgio Armani, Euf.

En oppkvikkende duft som er lettere og friskere enn den ikoniske originalen. Blomster og sjasmin gir en følelse av renhet. Toppnoter av grapefrukt, sitron og mandarin møter bunnoter av sedertre, musk og brunt sukker. Kr 550,- for 50 ml.

5. Cool Water Into The Ocean, fra Davidoff, Edt.

Hver sommer kommer det nye dufter til ham og henne fra Cool Water-serien. Duften er inspirert av havet, fruktig og floral med noter av mint. Kr 349,- for 100 ml.

Romantisk

1. Eternity Summer fra Calvin Klein, Edt.

ROMANTISKE DUFTER: Passer fint for deg som ønsker en lett hverdagsparfyme.
ROMANTISKE DUFTER: Passer fint for deg som ønsker en lett hverdagsparfyme. Foto: FOTO: Bulls, produsentene

Klassisk og romantisk er det som kjennetegner populære Eternity. Navnet kom Calvin på da han ga en ring for evig kjærlighet til kona. Vannkanten er sesongens inspirasjon og duftnotene består av sjøvann, blåregn og hvit amber som gjør dette til en frisk og god duft. Kr 449,- for 100 ml.

Ordliste

Toppnote: Den første duften du kjenner. Den er ofte lett og forsvinner innen 10-15 minutter, etter fem timer er den borte.

Hjertenote: Tar over etter toppnoten og blander seg med din kroppslukt. Derfor avgjør den hvordan parfymen vil lukte på akkurat deg. Hjertenotene varer i ca. en time.

Bunnoten: Kommer når parfymen virkelig har satt seg. Den kan vare opp til et døgn.

Eau De Parfum (Edp): 8-16 % konsentrat + alkohol. Duften varer opp til et døgn.

Eau De Toilette (Edt): 4-8 % konsentrat + alkohol. Lettere og mildere duft. Den forsvinner innen tre timer, så her må du påføre hyppigere.

Eau De Fraîche (Edf): 1-3 % konsentrat + olje. Dette er en svak duft som baserer seg på olje i stedet for alkohol. Den er populær som sommerduft, fordi olja ikke tørker ut huden og skaper misfarging i sola.

2. Daisy Eau so Fresh Sunshine Edition, Marc Jacobs, Edt.

En leken blomsterduft, som er en sprudlende og romantisk utgave av originalduften Daisy. Med noter som jordbær, sjasmin og fiol skal du lete lenge etter en mer feminin duft. Kr 575,- for 75 ml.

3. Candu L'eau fra Prada, Edt.

Dette er en elegant, feminin og sart duft. Parfymen er inspirert av originalen Candy, som ble lansert i 2011. Med noter av sitron, søt mandarin og blomster blir denne duften ekstra sensuell. Kr 645,- for 50 ml.

4. Petite Flowerbomb fra Viktor & Rolf, Edt.

Dette er en miniversjon av originalen Flowerbomb, og kommer i en limited edition-utgave denne sesongen. Den sprudlende og lekne parfymen er blitt en favoritt hos mange. Duften starter noe eksplosivt og ender i romantiske toner av sjasmin, rose og orkidé. Kr 335,- for 20 ml.

5. Valentina Acqua Floreale fra Valentino Edt.

En dusere, friskere og lettere versjon enn originalen Valentina. Duften er inspirert av eleganse og romantikk og inneholder noter av eple, sjasmin og patchouli. Kr 615,- 50 ml.

Les også:

Enkle tips holder 17. mai-sminken fin fra morgen til kveld

- Gjør huden vakrere på sekunder

Følg Klikk Mote på Facebook

Gode skjønnhetstips som gir huden glød

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Produkt-tabben som kan skade håret

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning