Verdens største BH

Nå kommer L-cupen

Behovet for ekstra store BH-er vokser seg større. Nå lanseres verdens første L-cup på markedet.

VERDENS STØRSTE BH: Nå lanseres BH for ekstra store bryster, L-cupen er nemlig på vei..
VERDENS STØRSTE BH: Nå lanseres BH for ekstra store bryster, L-cupen er nemlig på vei.. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Slik finner du riktig bh

En bh skal sitte stramt rundt ryggen for at den skal sitte på plass langt nede på ryggen og for at den skal løfte brystene opp. Sitter den riktig, fører dette til at du bærer med riktig muskelgruppe. I tillegg får du pupper som er formet riktig.

1. Finn riktig omkrets - dette måles stramt rundt kroppen rett under brystene hvor bh-en er konstruert for å sitte. Gå alltid ned til nærmeste størrelse.

2. Finn riktig koppstørrelse. En koppstørrelse er ikke statisk - en B er ikke en B hele veien. Går du ned en størrelse i omkrets, går du opp en størrelse i koppen. En 80 B, har samme koppstørrelse som en 75 C, og som en 70 D etc.

Slik skal en bh sitte

  • Den sitter langt nede på ryggen
  • Du skal han plass til en liten hånd mellom bh-en og ryggen, ikke med
  • Du har mulighet til å flytte innover på hakkene
  • Du behøver ikke å stramme skulder selene for at bh-en skal sitte
  • Du skal ha plass til to fingre mellom skulderstroppene og skuldrene, da sitter de riktig

Å finne den riktige BH-størrelsen er en problemstilling de fleste kvinner kjenner seg igjen i, og når man bruker ekstra store størrelser, kan det være ekstra utfordrende.

Del

Bruker feil størrelse

For to år siden lanserte undertøysmerket Bravissimo for første gang en KK-cup, men heller ikke dette har kunnet dekke behovet for store BH-er.

Derfor lanserer merket nå en BH med størrelser som går helt opp til L-cup, skriver avisen Daily Mail.

En pressetalsmann for merket sier til Daily Mail at opptil 40 prosent av britiske kvinner trenger D-cup eller større, men mange er ikke klar over dette selv.

- Det kan høres overdrevet ut, men det er enkelt å undervurdere hvor mye en riktig BH kan ha å si for selvfølelsen og hvordan klærne passer. Nesten 80 prosent av kvinner bruker feil BH-størrelse.

- Våre undersøkelser viser at den gjennomsnittlige BH-størrelsen i Storbritannia er 34E, sier talsmannen til Daily Mail.

Dette tilsvarer 75F i norske størrelser.

Merker behovet for større BH-er

Underverker.no er en nettbutikk som selger undertøy i alle størrelser, også de store som man vanligvis ikke finner i vanlige kjedebutikker.

I dag går de største størrelsene i nettbutikken opp til I-cup, forteller daglig leder Marianne Foss.

- Størrelsene det går mest av hos oss er E-, F- og G-cup. Den største størrelsen vi fører, er I-cup. Vi har riktignok J-cup også, men det er kun i amme-BH, sier Foss.

Det er altså ikke et skrikende behov for L-cup enda, men Foss forteller at hun merker en stadig større pågang etter store størrelser.

Må tåle tyngden

Hun er derfor ikke fremmed for å satse på enda større BH-er i tiden som kommer.

- Så lenge kvaliteten er god nok, vil vi asolutt være interessert i å ta inn større størrelser også. Men her er det ekstra viktig at kvaliteten på BH-ene er god nok, sier Marianne Foss.

Hun opplever at den vanligste problemstilling for kvinner med store bryster er å finne BH-er av god kvalitet.

- Når det gjelder store BH-er er det ekstra viktig at kvaliteten er god, ettersom den skal tåle større tyngde. Skulderstroppene må være brede og holdbare, det samme med spiler og stoff, sier Foss.

Kan føre til plager

At stropper og konstruksjon er tilpasset en stor byste, er ikke bare viktig for plaggets holdbarhet, men også for fysikken.

Den største problemstillingen er manglende støtte til brystene, ifølge undertøysmerket Bravissimos nettsider. Dette kan føre til smerter i nakke, skuldre og rygg.

For smale BH-stropper kan også bore seg ned i skuldermusklene, gnage på huden og føre til sår og irritasjoner. Dette kan sende ut impulser som gjør at musklene trekker seg sammen, og man går rundt med heiste skuldre.

I tillegg til skulder-, nakke- og ryggplager, kan disse muskelsammentrekningene også føre til hodepine eller migrene.

Les også:

Slik finner du riktig BH

Små pupper? Slik gjør du dem større

Du trenger bare fire BH-er

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning