Høstens trender på budsjett

Kopier høstens trender til en billigere penge

Vi kan ikke alle ha tusenvis av kroner å shoppe for i måneden, derfor har vi fem rimelige copy-cat antrekk på lur!

PELSVEST: Isabel Marant er en av de hotteste designerne akkurat nå, men antrekket fra høstkolleksjonen til den totale summen på cirka kr 51.500, kan enkelt dras ned til mer sparsomme kr 2.246.
PELSVEST: Isabel Marant er en av de hotteste designerne akkurat nå, men antrekket fra høstkolleksjonen til den totale summen på cirka kr 51.500, kan enkelt dras ned til mer sparsomme kr 2.246. Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Hver bidige vår og høst blir vi bombardert av bilder fra moteuker i New York, Paris, Milano og London.

Designere og store motehus jobber kontinuerlig for å finne opp seg selv på nytt, slik at forbrukerne skal ha nye, fine klær å flotte seg i.

Det vil si, om lommeboka er stor nok til det.

For designerklær, selv om de kommer fra den «rimeligere» ready-to-wear-kolleksjonen og ikke Haute Couture-kolleksjonen, kan fort koste deg hele månedslønna for et enkelt antrekk.

Høstens trender på budsjett

Vi med alminnelige huslån, eller studielån, har derfor kanskje ikke muligheten til å dra på oss de nyeste it-bootsene fra Isabel Marant, eller kåpene fra Burberry som går langt over fem sifre.

Men heldigvis finnes det rimeligere versjoner fra highstreet-merkene, som gjør at mote blir hakket mer tilnærmelig.

Og kjedebutikkene er ikke treige når det kommer til å la seg inspirere av designerklær som blir sendt nedover catwalken.

Selv om poenget ikke skal være at antrekkene ser helt identiske ut som designermerkene sine, er det fortsatt gøy å kunne leke seg med trender, og teste ut forskjellige stiler - uten å måtte tømme lommeboka helt i prosessen.

Derfor har vi satt sammen fem forskjellige antrekk fra kjedebutikkene, som er inspirert av høsten største trender.

Her er høstens trender på budsjett:

Helhvitt fra Acne

Selv om den helhvite trenden kan virke skummel, spesielt for de (les: oss her i Klikk Mote) som alltid klarer å skvulpe til kaffen på vei til jobb, må vi innrømme at den likevel er nydelig.

Hvite kjoler hører kanskje sommeren til, men helhvite antrekk med lange strikkegensere og dressbukser er perfekt til kalde høst- og vinterdager.

Acne sin høstkolleksjon ble raskt hyllet for sine myke og sporty materialer, med antrekk man rett og slett kan bo i.

Selv om totalsummen på det helhvite antrekket med strikkegenser, hvite bukser, belte og sko er den billigste vi har kopiert i denne artikkelen, er totalsummen på kr 16.000 fortsatt heftig.

Strikkegensere florerer det av i kjedebutikkene om dagen, så let etter en som er litt ekstra lang og hvit eller lysbeige.

Hvite, eller kremfargede dressbukser er også en sikker vinner i høst, og selv om de ikke er like lette å finne så er det fortsatt flere rimelige butikker som fører dem.

Det spesielle beltet fra Acne er kanskje ikke like lett å finne likedan av, men det går helt fint. Et enkelt hvitt belte med gull- eller kromspenne holder i massevis.

Et par hvite flate sko eller sneakers, og antrekket er komplett!

ACNE: Sett sammen en langt rimeligere versjon av Acne sit helhvite-antrekk med Stella Knit Sweater fra Weekday (kr 600), hvite dressbukser fra H&M (kr 299), hvitt belte fra Anna Field (kr 179) og kremhvite boots fra Even & Odd (kr 349).
ACNE: Sett sammen en langt rimeligere versjon av Acne sit helhvite-antrekk med Stella Knit Sweater fra Weekday (kr 600), hvite dressbukser fra H&M (kr 299), hvitt belte fra Anna Field (kr 179) og kremhvite boots fra Even & Odd (kr 349). Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Folk-trend fra Etro

Folk-trenden klarer alltid å smyge seg inn om høsten. Kanskje er det fordi de brente fargene passer ekstra godt sammen med høstbladene som faller fra trærne, eller kanskje er vi ute etter løse og ledige klær som enkelt kan styles i lag-på-lag.

Hva enn grunnen måtte være, så har folk-trenden slått ekstra gjennom denne høsten, og er det ett designermerke moteindustrien vender seg til for et klassisk folk-antrekk, så er det Etro.

Alt fra lange og løse kjoler i alskens nydelige folk-mønster, til påkledd lag-på-lag plagg ble sendt ned catwalken under moteuka tidligere i år.

Og selv om selskapskjolene er aldri så nydelige, er nok snaue kr 35.000 i drøyeste laget, dessverre.

Men et annet merke som også er kjent for nydelig prints og lange kjoler, er den spanske butikkjeden Mango.

Kjolene har alltid relativt god kvalitet og ligger ofte rundt tusenlappen, som gjør det til en overkommelig investering til spesielle anledninger.

Disse passer like perfekt i bryllup, som på juleselskap, og har ofte en flatterende silhuett.

Da mønstrene i folk-trenden ofte er som en pynt i seg selv, behøver man sjeldent å style med så mye annet. Et par fine sko, kanskje et smykke, armbånd eller øredobber er alt som skal til.

Pelsvesten fra Isabel Marant

ETRO: Folktrenden merket Etro er så kjent for, blir fort en mer lommebokvennelig variant med Maxi-kjole fra Mango (kr 999) og smykke fra Lindex (kr 149).
ETRO: Folktrenden merket Etro er så kjent for, blir fort en mer lommebokvennelig variant med Maxi-kjole fra Mango (kr 999) og smykke fra Lindex (kr 149). Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Isabel Marant er uten tvil en av de hotteste designerne om dagen, og det kan virke som om det er umulig å jobbe som moteredaktør uten å fylle på garderoben med minst tre plagg fra seneste kolleksjon.

Étoile-kolleksjonen fra Marant er kanskje en noe rimeligere variant en hovedkolleksjonen, men tusenlappene hoper seg fort opp her også.

En av trendene vi ser mye denne høsten, og som Marant har inkludert i sin kolleksjon, er pelsvesten.

Vi er ærlig talt ikke så store tilhengere av å bruke pels som klær, så da passer det egentlig perfekt å heller gå for en rimeligere og mer behagelig versjon i fuskepels - eller eventuelt frynser og tråder.

Det sorte skjørtet i skinnimitasjon med en v-splitt i front, finnes i flere varianter hos de fleste kjedebutikkene, og er et godt kjøp da det er enkelt å style til både jobb og fest.

Som dere ser fant vi ikke en topp som var gjennomsiktig med metalliske elementer og lange ermer, men en blondetopp i lignende form er mer enn bra nok for å skape samme type stil.

For husk, man må ikke kopiere ett hundre prosent!

Det uansett alltid viktig å sette sitt eget personlige preg på enhver trend og antrekk.

Helstrikk fra Marc Jacobs

En av sesongens mest omtalte, og diskuterte trend, er uten tvil den heldekkende strikketrenden.

ISABEL MARANT: Pels-vest trenden Isabel Marant nailet for høstsesongen kan bli din for en brøkdel av prisen med fuskepels vest fra Noisy May (kr 399), blondetopp fra H&M (kr 249), omslagsskjørt i skinn fra Lindex (kr 799) og ankelstøvlett fra Din Sko (kr 799).
ISABEL MARANT: Pels-vest trenden Isabel Marant nailet for høstsesongen kan bli din for en brøkdel av prisen med fuskepels vest fra Noisy May (kr 399), blondetopp fra H&M (kr 249), omslagsskjørt i skinn fra Lindex (kr 799) og ankelstøvlett fra Din Sko (kr 799). Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Ja, for nå skal vi visst bruke strikk fra topp til tå! Og det passer vel egentlig ganske så perfekt her i det kalde nord.

Hvis du ikke er så dreven med strikkepinnene, er butikkene overfylt av deilig strikketøy. Strikkekjoler, strikkebukser, leggvarmere, ribbestrikket skjerf og, så klart, luer og hansker.

Marc Jacobs satte trenden med sine strikkebukser, og spesielt Zara og H&M har latt seg inspirere av dette denne sesongen.

Gå gjerne for lave sko, for å roe ned antrekket og bryt gjerne opp med å mikse forskjellige fargetoner.

Hvis strikkebuksa ikke frister, er en ullstrømpebukse the next best thing å style under en strikkekjole eller skjørt.

Og folkens, det er på tide å finne frem leggvarmerne igjen, det er både praktisk og fint!

Dra dem helt opp til over knærne for en mildere versjon av over the knee boots, som er sesongens store skotrend.

Klassisk kåpe fra Michael Kors

Det er noe spesielt med den perfekte kamelfargede kåpen. Man føler seg med ett mer voksen, mer elegant og kan med trygghet vite at kåpen kan brukes i mange år fremover.

Sammen med Burberry, så er Michael Kors kjent for å være en mester når det kommer til disse jordnære og praktiske høstjakkene.

MARC JACOBS: Strikketrenden er virkelig massiv denne høsten, og Marc Jacobs sin allerede annerkjente vri får vi på budsjett med ribbestrikket kjole v-hals fra Zara (kr 559), strikket bukse med sleng fra Zara (kr 699), veske fra Kappahl (kr 399), bouclé-skjerf fra H&M (kr 129) og boots fra H&M (kr 399).
MARC JACOBS: Strikketrenden er virkelig massiv denne høsten, og Marc Jacobs sin allerede annerkjente vri får vi på budsjett med ribbestrikket kjole v-hals fra Zara (kr 559), strikket bukse med sleng fra Zara (kr 699), veske fra Kappahl (kr 399), bouclé-skjerf fra H&M (kr 129) og boots fra H&M (kr 399). Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Og ullkvaliteten deres kan virkelig ikke slås.

Men det kan prisen! Over 30.000 kroner for én kåpe er nok en litt for drøy investering for de fleste av oss.

Heldigvis er Norge kåpenes mekka, og butikkene florerer av dem i høst- og vintersesongen, så her er det bare å slå seg løs.

Det vi liker ekstra godt med Kors sin versjon, er hvordan kåpen ble stylet sammen med en relativt enkel, lang kjole.

Bruk gjerne en sølvtonet slip-dress som mr. Kors, eller gå for en helt enkel maxi-kjole i bomull for et mer komfortabelt (og varmere) antrekk.

Vi syns dette fungerer like bra til fest som til jobb, så juster bare på tilbehøret så det ikke er noen tvil om hvor du skal.

Les også:

Her er stylistenes hemmelige stylingtips

Aldri mer kleskris med disse supre tipsene

Ønsker du å se ut som en ekte parisienne? Vi gir deg tipsene!

MICHAEL KORS: Kamel-kåpen og maxi-kjolen stiller sterkt i trendbildet denne høsten, noe Michael Kors så elegant viste. Men hvis du ikke vil punge ut med nesten kr 50.000 kan du heller gå for lang trenchcoat fra Zara (kr 1159), kjole fra Only (kr 299) og Underground Creepers fra Brandos (kr 759).
MICHAEL KORS: Kamel-kåpen og maxi-kjolen stiller sterkt i trendbildet denne høsten, noe Michael Kors så elegant viste. Men hvis du ikke vil punge ut med nesten kr 50.000 kan du heller gå for lang trenchcoat fra Zara (kr 1159), kjole fra Only (kr 299) og Underground Creepers fra Brandos (kr 759). Foto: FOTO: Stella Pictures, produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning